آرش رصافی عضو هیات موسس آکادمی فیلم کوتاه معتقد است اعضای ایسفا نباید در انتخاب آثار عجله نکنند.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی آکادمی فیلم کوتاه جشن خانه سینما، آرش رصافی عضو هیات موسس آکادمی فیلم کوتاه گفت: برای رعایت عدالت در داوری آثار به سمت ایجاد آکادمی حرکت و در راستای این ایده اقداماتی را انجام دادیم تا آکادمی به شکل امروز آن دست پیدا کرد.
وی با اشاره به مشکلات و ایرادهای موجود در آکادمی ایسفا، افزود: به عنوان یکی از اعضای هیات موسس آکادمی معتقدم در چگونگی انتخاب آثار با عجله رفتار و برخی از مسائل را رعایت نکردیم.
رصافی با اشاره به لیست منتخب فیلمهای کوتاه جشن چهاردهم خانه سینما گفت: متاسفانه انتخاب آثار در ابتدای امر به صورت آکادمی نبوده به همین دلیل فکر میکنم داوری مشکلاتی را به دنبال خود دارد زیرا در حالت درست باید مانند جشن اسکار انتخابی وجود نداشته باشد و تمام آثار تولیدی در طول یک سال مشاهده شوند.
رصافی با تاکید بر تدوین شیوههای مناسب برای انتخاب فیلمهای کوتاه، توضیح داد: شاید تماشای تمامی آثار مانند جشن اسکار در ایسفا امکان پذیر نباشد اما ما به عنوان اعضا میتوانستیم برای داشتن داوری قانونمند با تخصص بیشتر به نحوه و چگونگی انتخاب آثار فکر و روشی مناسب را انتخاب کنیم تا آکادمی خود را بهتر نشان دهد.
وی با بیان اینکه بطن و ایده آکادمی ایرانی نیست، اظهارکرد: شاید ایده اولیه ایسفا از آکادمی اسکار گرفته شده باشد هر چند به دلیل کبودهای مادی و معنوی نمیتواند عینا مانند اسکار اجرا شود اما عدم اعمال سلیقه شخصی در داوری آن الزامی است.
آکادمی فیلم کوتاه ایسفا در شکل ایدهآل باید برای تمامی مراحل خود به ویژه نحوه و چگونگی انتخاب آثار برنامهریزی منسجم و مشخصی را داشته باشد.
این کارگردان بیان کرد: یکی از آسیبهای آکادمی که در سالهای آتی باید مورد بررسی قرار گیرد نحوه انتخاب آثار و محدود کردن سلیقه در داوری خواهد بود.
رصافی درباره نحوه آسیبشناسی سینمای کوتاه از سوی آکادمی ایسفا، توضیح داد: جمعبندی نظرات افراد متخصص و ارائه آنها در سایت میتواند مفید واقع شود زیرا فیلمسازها از نظر 50 داور درباره فیلم خود آگاه و نقاط ضعف و قدرتشان را خواهند شناخت.
وی در پاسخ به این سوال که آکادمی میتواند الگوی مناسب در داروی برای دیگر جشنوارهها باشد یا خیر؟، افزود: اگر آکادمی ایسفا ضعفهای خود را برطرف کند به طور حتم می تواند الگوی مناسب در داوری برای تمامی جشنوارههای داخلی باشد.
یک دیدگاه بگذارید