صداقت فیلمسازان کوتاه و مستند را در هیچ‌ کجا سراغ نداریم

علی‌محمد قاسمی با اشاره به تصیمی مبنی بر تشکیل شورایی برای بررسی فیلم‌های کوتاه و مستند ارسالی به جشنواره‌ها معتقد است: این تصمیم حیطه فیلمسازی کوتاه و مستند را تحت کنترل قرار می‌دهد و عواقب خوبی را به دنبال نخواهد داشت.
این فیلمساز کوتاه و مستند ادامه داد: قطعا اگر این تصمیم قرار باشد به مرحله اجرا درآید، تاثیرات جبران‌ناپذیری برجای می‌گذارد.
علی محمد قاسمی معتقد است:فیلمسازان عرصه‌های کوتاه و مستند معمولا نگاه، روحیه و شرایط متفاوتی دارند و با توجه به این‌که این بخش از سینما کم‌تر جنبه‌های صنعتی یا مادی دارد، نگاه صادقانه‌تری در آن حاکم است. اما اگر قرار باشد که چنین اتفاقی بیفتد و با سینمای کوتاه و مستند این‌گونه برخورد شود قطعا مانند موسیقی، این سینما هم با پدیده فیلم‌های زیرزمینی مواجه خواهد شد و در این میان آن‌چه باعث این پدیده شده است، همین شیوه مدیریتی است.
کارگردان فیلم کوتاه بیگانه و بومی در بخش دیگری از این گفت‌وگو مطرح کرد: همه ما ایرانی و مسلمان هستیم و به برخی امور اعتقاد داریم و خواه ناخواه آن‌ها را رعایت می‌کنیم و سعی داریم که از عرف خارج نشویم. اما اگر قرار باشد که این‌گونه با ما برخورد شود و قرار باشد همه‌چیز از فیلتر بگذرد، قطعا فیلمسازان مقاومت خواهند کرد، چراکه این قشر عادت کرده که حرف خود را به راحتی در قالب فیلم‌هایش انتقال بدهند.
وی با طرح این پرسش که؛ مگر فیلمسازان ما چه می‌خواهند بگویند که تا این اندازه نگرانی ایجاد می‌شود؟ تصریح کرد:مگر تاکنون در فیلم‌های آن‌ها چه مشکلی وجود داشته که اکنون نیاز به چنین نظارتی احساس می‌شود. صداقت فیلمسازان کوتاه و مستند را در هیچ کجای دیگر سراغ نداریم.
این کارگردان ادامه داد: اگر قرار است که مدیران فرهنگی بعدها برای مبارزه با فیلم‌های زیرزمینی هزینه کنند آیا واقعا بهتر نیست که همین الآن این پول را در مسیر بهتری صرف کنند تا سینما رشد بهتری داشته باشد؟
علی محمد قاسمی در پایان صحبت‌هایش با اشاره به گسترش روزافزون تکنولوژی مطرح کرد: به هرحال بخش کوچکی از این تکنولوژی در اختیار ما قرار دارد و این نوع تصمیمات با توجه به این موارد یک دفاع منفی محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: به شخصه تمام دلخوشی‌ام این است که فیلمساز مستقل باشم و در سینمای کوتاه و مستند قرار نیست که مثل سینمای بلند فیلمساز مورد امرونهی قرار بگیرد و شاید همین ویژگی این سینما بوده که باعث شده من علی‌رغم حضور 25 ساله‌ام در سینما این عرصه را رها نکنم اما اگر حال قرار باشد این سینما با چنین تصمیماتی مواجه شود من به شخصه خیلی قول نمی‌دهم که رفتارم در آینده هم مانند امروز باشد. همیشه به مدیرانی که با آن‌ها هم‌صحبت بوده‌ام گفته‌ام که قدر صداقت فیلمسازان جوان را بدانید، اما متاسفانه کم‌تر گوش شنوایی بوده است.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
اخبار مرتبط
  • نامه ورعی به شمقدری درباره بررسی آثار برای ارائه به جشنواره‌ها

    نامه ورعی به شمقدری درباره بررسی آثار برای ارائه به جشنواره‌ها

    هوشمند ورعی فیلمساز فیلم کوتاه درباره نامه جواد شمقدری معاون امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شفیع آقامحمدیان مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی مبنی بر «تشکیل شورای بررسی آثار کوتاه و مستند برای ارسال به جشنواره‌های جهانی» نامه‌ای با عنوان «گوشت قربانی سیری چند؟!» نوشت.
  • مرکز متولی تشکیل شورای ارسال فیلم به جشنواره‌های‌خارجی نیست

    مرکز متولی تشکیل شورای ارسال فیلم به جشنواره‌های‌خارجی نیست

    در پی تصمیم معاونت سینمایی مبنی بر تشکیل شورای برای بررسی فیلم‌های کوتاه و مستند برای ارسال به جشنواره‌های جهانی، فرهاد ورهرام گفت: مرکز گسترش متولی این امر نیست و کار آن بیشتر به تولید مستند مربوط می‌شود. حال اگر قرار باشد که پس از این انجام این امر هم برعهده‌ مرکز قرار بگیرد از شان و اعتبار این نهاد کاسته می‌شود.
آخرین خبرها