نشست خبری جشنواره منطقهای «آلامتو» صبح امروز با حضور ناصر باکیده مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، حجت الاسلام و المسلمین حسین ملکی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام و دبیر جشنواره، علی ادیب رئیس دفتر سینمای جوانان ایلام و یزدان عشیری مدیر روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران در سینمای جوان برگزار شد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در ابتدای این نشست یزدان عشیری با اشاره به آغاز دهمین دوره جشنوارههای منطقهای سینمای جوان گفت: جشنواره منطقه یک سینمای جوان با عنوان «آلامتو» به میزبانی استان ایلام و با حضور هنرمندان و سینماگران ده استان کشور شامل: اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گیلان، گلستان، مرکزی، کردستان، زنجان، مازندران و ایلام از 28 فروردین تا 1 اردیبهشت برگزار میشود.
وی افزود: جشنوارههای منطقهای سینمای جوان اکنون، جزو رویدادهای تاثیرگذار، انگیزه بخش و پویا در استانها و شهرستانها به شمار میآیند و بهترین فرصت تبادل نظر، کشف استعداد و معرفی توانمندیها و ظرفیت های جدید سینمای بومی است.
به گفته وی، انجمن سینمای جوانان ایران، سه سال متوالی در حال برگزاری این جشنواره هاست و تاثیرات و دست آوردها نشان می دهد این اتفاق که با رویکردهای فرهنگی و آموزشی طراحی شده، در جهت پویایی، بالندگی و نشاط بخشی فضاهای سینمایی مناطق و استانها نقش بی بدیلی دارند.
ناصر باکیده مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران با اشاره به سال (همت مضاعف و کار مضاعف) اظهار امیدواری کرد انجمن سینمای جوانان ایران بتواند در سالجاری در راستای محقق ساختن اهداف کلان فرهنگی و اعتلای سینمای جوان پویاتر و ثمربخش تر حضور یابد و این موضوع، رسالت و مسئولیت هم ما به عنوان خدمتگزاران و هم فعالان سینمایی و سینماگران جوان کشور را سنگینتر میسازد.
باکیده ادامه داد: شرایط جهانی با برنامه ریزیهای آشکار و پنهان قدرتهای بزرگ در راستای تضعیف و تخریب هویت های تاریخی، فرهنگی، ارزشی و اعتقادی ما در حال شکل گرفتن است و این وظیفه، هوشمندی و احساس مسئولیت همه ما را مضاعف میسازد و رهنمود مقام معظم رهبری بهترین چراغ راه در این زمینه است.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران با اشاره به برگزاری هفت جشنواره منطقهای طی سالهای گذشته این حرکت را یکی از جریانات موثر و مفید و کار آمد در چشم انداز سینمایی با توجه به محور یکی از اولویتها خواند و گفت: قطعا با همدلی و همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها و دستگاههای ذیربط میتوان با توسعه ابعاد فرهنگی و آموزشی این حرکت به بارنشستن دستاوردها و نتایج بیشتری را شاهد بود.
وی تصریح کرد: جشنوارههای منطقهای سینمای جوان به مثابه نمایشگاه و ویترین فعالیتها و تولیدات مراکز و دفاتر سینمای جوان در کشور و بستر رقابت توام با دوستی و فرصت آموزش، تحلیل و کشف است و ظرفیتهای فرهنگی و سینمایی استانها یکی از فضاهای استعداد سنجی و ارزیابی آن، همین جشنوارههاست.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، بسط و گسترش ارزشهای دینی و هویتی، توجه به موضوعات و مضامین اجتماعی و فرهنگی، شناسایی توانمندیهای استانی، بازشناسی پیشینه تاریخی، فرهنگی، تمدنی و زیبایی های جغرافیایی و دستیابی به آثار فاخر و نخبگان جوان سینمایی را از جمله اهداف جشنواره های منطقهای عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: این جشنواره حلقه تکمیلی فعالیت دفاتر سینمای جوان در شهرستانها و استانها زیر نظر ستاد مرکزی انجمن و معاونت سینمایی است.
حجت الاسلام و المسلمین حسین ملکی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر جشنواره با اشاره به اهمیت برگزاری انی جشنواره در استان ایلام و اثرات اجتماعی و فرهنگی آن در فضاهایتان به تشریح برنامهها و آمار مربوط به جشنواره «آلامتو» پرداخت.
حجت الاسلام و المسلمین حسین ملکی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام و دبیر این جشنواره با اشاره با اهممیت و تاثیر گذاری این حرکت در فضای فعالیت های اجتماعی و فرهنگی استان گفت: دهمین جشنواره منطقهای سینمای جوان منطقه یک با عنوان «آلامتو» با حضور فیلمسازان ده استان کشور در بخش های فیلم، فیلم نامه وعکس به همت انجمن سینمای جوانان ایران و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام به اجرا در میآید.
وی با یادآوری این نکته که «آلامتو» نامی است که سومریان در حدود 5000 سال پیش ایلام را به آن می خواندند و به معنی سرزمین مرتفع است خاطر نشان ساخت: خوشبختانه، از سوی هنرمندان و سینماگران استقبال بسیار خوبی از جشنواره شده که با توجه تجربه اول استان در برگزاری جشنواره این استقبال چشگیر بود.
مدیر کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان ایلام با بیان اینکه هزار و 35 اثر در بخشهای مختلف جشنواره رسیده عنوان کرد: در بخش فیلم 260 اثر، 670 قطعه عکس و پوستر فیلم و همچنین 105 عنوان فیلمنامه از ده استان کشور به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد.
وی ادمه داد: این آثار توسط هیاتی متشکل از هنرمندانی چون: علی درخشی، جواد مزدآبادی و ماشاا... شاهمرادی زاده در بخش فیلم، دکتر محمد ستاری، سیدعباس میرهاشمی و عاطفه حقیقی در بخش عکس وحمید جمدر، سید ناصر هاشم زاده و اکبر حر در بخش فیلم نامه برای حضور و رقابت انتخاب شدند.
حجت الاسلام والمسلمین ملکی افزود: 68 عنوان فیلم،10عنوان فیلمنامه و 36 عکاس با 45 قطعه عکس به بخش مسابقه عکس جشنواره راه یافتند.
به گفته وی هیاتی متشکل از پوران درخشنده، شهاب ملت خواه و اسماعیل سلطانیان در بخش فیلم، دکتر محمد ستاری، سید عباس میرهاشمی و عاطفه حقیقی در بخش عکس، حمید جمدر، سیدناصر هاشم زاده و اکبر حر در بخش فیلم نامه کار داوری را بر عهده داشتند.
وی از برپایی کارگاههای تخصصی خبر داد و بیان دشت: کارگاه آموزشی عکاسی با موضوع: «نورپردازی،کیفیتها و کمیتها» و با حضور ابراهیم صافی و کارگاه تخصصی فیلمنامهنویسی با موضوع: مشخصههای فیلم کوتاه با مضامین اخلاقی و معنوی سینمای معناگرا با حضور عزیزالله حاجی مشهدی برگزار میشود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام گفت: نمایشگاه عکس لشگریان محمد رسول الله شامل عکسهای دفاع مقدس نیز همزمان با جشنواره برپا خواهد شد.
وی افزود: همچنین، تجلیل از شکر هرمز تصویربردار و کارگردان ایلامی، تقدیر از مصطفی کرمی، تقدیر از فرامرز موثق پور (30سال سابقه در پخش فیلم)، تقدیر از علی شادمان بازیگر خرد سال میم مثل مادر از دیگر برنامههای جشنواره است.
در ادامه نشست ناصر باکیده بااشاره به تفاوتهای جشنواره منطقهای «آلامتو» با سایر جشنوارههای منطقهای گفت: این جشنواره در بخش آئیننامه تفاوتهایی با سایر جشنوارههای منطقهای دارد. در بخش فیلم چند محور در الویت قرار گرفتهاند و به بحث امید، عدالت و دفاع مقدس تاکید شده است.
از طرف دیگر تلاش کردیم در این جشنواره فضاهای آموزشی بیشتری فراهم کنیم. همچنین در بخش جوایز حمایت از تولید اثر بعد به مجموعه جوایز این جشنواره افزوده شده است.
مدیرعامل سینمای جوان در انتهای این نشست رسما از تمام فیلمسازان کشور دعوت کرد که با توجه به ظرفیتها و غنای فرهنگ استان ایلام، زیباییهای این استان را در آثارشان به تصویر بکشند.
یک دیدگاه بگذارید