فرهود بحری کرمی متولد 1344 تبریزاست.فعالیتهای هنری اش را از سال 60با عضویت در انجمن سینمای جوانان آغاز کرده است.
وی فیلم های کوتاه ؛انتحار،زنبیل،او تنهاست،از سیگار تا بینهایت…،خانه ام کجاست عبده ، برمودا، یار در باغ گلابی ها بود ،بود و نبود و حلقه سیاه را در کارنامه دارد.با او درباره ساخت «حلقه سیاه» گفتگو کردیم.
فیلم شما ایده جالب و غیر معمولی دارد درباره شکل گیری ایده اولیه توضیح دهید و این که نوشتن فیلمنامه این فیلم چقدر زمان برد؟
طرح اولیه این فیلم توسط دوست عزیزم آقای ناصر مقدم نوشته شده و بنده طی چند بار بازنویسی فیلمنامه کامل حلقه سیاه را نوشتم ،به طور کل این فرایند سه ماه طول کشید .
حلقه سیاه گذشته از فضای سورئالیستی که دارد،فضای تلخ و بیمار گونه حاکم بر جامعه ای در ناکجا آباد را به تصویر می کشد که انسان ها از فرط تنهایی یا خود خواهی به رفتارهای غیر معمول در عادت شخصی و اجتماعی روی می آورند. این سیاهی و تلخی که در اثر شماست نتیجه چیست؟
هر فیلمساز تحت تاثیر تحولات رخ داده در جامعه خویش قرار دارد و سعی می کند دغدغه های فکری خود را در قالب تصویر بیان کند.من در این فیلم سعی کردم فضای سرد فرهنگی و هویتی موجود در نسل جوان را نشان دهم و دلیل آن را نیز با دیدگاه شخصی خود عدم پایبند بودن به ارزش های سنتی درست می دانم. این مساله با نمای پرواز هواپیما به عنوان سمبل یکی از عناصر مدرنیسم در ابتدای فیلم تصویر شده است.
آیا فیلم موجود توانسته تصورات و ذهنیت های اولیه شما را به تصویر بکشد؟
اگر امکانات بیش از این در اختیارم بود راضی تر بودم. در هر حال آنچه در وسعم بوده به کار بردم.
به نظر شما در فیلم کوتاه به غیر از ایده پر کشش اولیه چه عوامل دیگری اهمیت دارند؟
با توجه به اینکه فیلمنامه و ایده شالوده هر فیلم خوب است، انتخاب فرم و ساختار منسجم، انتخاب لوکیشن مناسب و حتی استفاده از عوامل مجرب توسط کارگردان، نقش به سزایی ایفا می کنند. در یک کلام فیلم خوب باید همه عناصرش درست و صحیح انتخاب شود در غیر اینصورت فیلم شیرازه خوبی نخواهد داشت.
در شهر شما فیلمسازان برای ساخت فیلم کوتاه و مستند با چه مشکلاتی مواجه هستند و چه سازمان و نهاد خاصی از ساخت فیلم کوتاه حمایت می کند؟
مشکل اصلی همه فیلمسازان فیلم کوتاه در درجه نخست عدم حمایت دولتی است. در تبریز اکثر فیلمسازان جوان با پول تو جیبی خودشان کار می کنند و فیلم کوتاه می سازند بعد هم انجمن سینمای جوان که محلی برای آموزش فیلمسازان جوان نوپا است. انجمن فیلم استان نیز در راستای حمایت از حق و حقوق صنفی فیلمسازان اعم از بیمه و سایر خدمات از قبیل دعوت از فیلمسازان مطرح و نمایش هفتگی فیلم کوتاه تشکیل شده است. بنده نیز در این انجمن سهم کوچکی در خدمت گذاری به عزیزان فیلمساز با مسئولیت رئیس کمیته کارگردانی دارم. اما متاسفانه این انجمن چند ماهی است به دلیل مشکلات حقوقی دچار رکود و سکون شده است. هر چند برنامه های جنبی لنگ لنگان به همت تعداد معدودی از اعضا ادامه دارد و امید بر این است که در آینده نزدیک این مشکلات حل شود. نهاد دیگری که در تبریز اخیرا فعالیتهای چشمگیری داشته حوزه هنری استان با مدیریت جدید آقای حسن نجفی است. این تشکیلات با ایجاد اتاق های فکر در حال پیشروی است.
اشاره
در پی فراخوان «پایگاه خبری فیلم کوتاه»برای معرفی فیلم ،همانطور که پیش از این اعلام شده بود، در نخستین مرحله تعدادی از فیلم های ارسال شده توسط تحریریه
ا ین پایگاه خبری برای معرفی هفتگی انتخاب شدند.
فیلمسازانی که تمایل دارند از این فرصت بهره مند شوند، می توانند یک نسخه از فیلم خود رابه همراه چند قطعه عکس از پلان های فیلم،آدرس ایمیل و شماره تلفن به آدرس تهران، صندوق پستی 157/17185 ارسال کنندتا آثارشان در قالب نقد ،مقاله، یادداشت و گفت و گو معرفی شود.
یک دیدگاه بگذارید