معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آنچه در روز عاشورا و یا تحت تاثیر آن در هر روزگاری اتفاق میافتد حقیقتا سوژههایی پایان ناپذیر برای هنرمندان و فیلمسازان و اهالی رسانه به شمار میرود.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ستاد خبری سوگواره لحظههای عاشورایی، محمدعلی رامین، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی گفت: امر و نهی، تذکر و توجه، توصیف و تعریف، نقل حوادث و روایت داستانی از جمله راهکارهایی است که علمای تربیتی در امر آموزش و پرورش برای تربیت و شکوفایی استعدادهای درونی انسانها مطرح کردهاند اما در کنار همه اینها، ارائه الگو یعنی عمل کردن به مفاهیمی که موردنظر است را به عنوان بهترین شیوه تربیتی میدانند.
وی افزود: رسانه به خصوص در عرصه فیلم و تصویر در حقیقت الگو ارائه میدهد، ماجرایی را تعریف و شخصیتی را معرفی کرده و از این طریق عملکردهایی را در نگرشها و بینش و انگیزهها و اندیشهها معرفی میکند بدون اینکه تعریف و توصیفی کرده یا امرو نهی ای صورت گرفته یا تذکر مستقیمی داده باشد، تنها با نشان دادن یک ماچرا و پرداختن به یک الگو مخاطب را هدایت میکند لذا تصویر از موثرترین شیوههای تربیتی به شمار میرود.
رامین با اشاره به نقش تربیتی سینما و تلویزیون در جهان امروز تصریح کرد: یکی از مشکلات ما در عرصه تولید فیلم این است که فیلمسازان ما هنوز جایگاه ایرانی اسلامی جامعه را به رسمیت نشناخته و با غفلت از سوژههای بکری که هزاران نمونه آن در طول 31 سال گذشته اتفاق افتاده است به سوژههای تکراری و مشابه غربی روی آوردهاند.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد با اشاره به برگزاری سوگواره لحظههای عاشورایی ادامه داد: رسانهها و مطبوعات ما در مورد شخصیتها نه تنها سازنده نبوده اند بلکه بعضا با استفاده از هر شیوه و شگردی در تخریب آنها کوتاهی نکردهاند بنابراین گویا رسانههای ما هنوز لیاقت پرداختن به سوژههای الهی و تشخیص و معرفی اسوههای انسانی که در عالم علم و معنا سرآمد روزگاران خویش هستند را دریافت نکردهاند.
رامین اظهار داشت: قرآن کریم و منابع روایی ما بزرگ ترین منبع سوژه یابی در فرهنگ بشری هستند و زیباترین نوع قصه پردازی را ارائه دادهاند که تاکنون به جز چند مورد نادر به ندرت یک نویسنده و فیلمساز به سراغ این سوژه ها رفته است.
وی گفت: قرآن، کتب سیره و سنت هزاران موضوع تازه و سوژه های فیلمسازی یا قصههایی برای تولید تئاتر و نمایشنامه و رمانهای خواندنی و جذاب را ارائه می کند، که باید از سوی رسانهها مورد توجه و شناسایی قرار گیرد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: آنچه در روز عاشورا و یا حوادث بیشماری که متعاقب آن در هر روزگاری تحت تاثیر حماسه عاشورا در جوامع مختلف اتفاق میافتد حقیقتا سوژههایی پایان ناپذیر برای هنرمندان و نوسیندگان و فیلمسازان و اهالی رسانه به شمار میرود.
رامین خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات ما این است که حوزویان دین را برای خود تعریف میکنند و دانشگاهیان برای خودشان و کسی نیست که اسلام را به عنوان دین بشریت به مخاطبان معرفی کند؛ برنامههای فرهنگی حوزه در موضوعات دینی نباید صرفا برای حوزیان طراحی شود بلکه باید برای جهانیان در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه حوزویان باید پاسخهای روزگار خویش را با منطق دین الهی پاسخ دهند وگرنه دین شناس نیستند یادآور شد: حریم دین تمام جامعه انسانی را شامل میشود و همه بندگان خدا حق دارند که از دین اسلام برخوردار شده و به کمک آن نجات یابند.
اگر کسی خود را دین شناس میپندارد قطعا باید رسالت دین را که نجات بشریت است پیگیری کند و با استفاده از ظرفیت عظیمی که نظام جمهوری اسلامی در اختیار او قرار داده و با کمک رسانهها و با امکان گفت و گوی مستقیم با ابناء بشر اسلام را به عنوان دین جهانیان به دیگران هدیه کند.
معاون مطبوعاتی وزرات ارشاد در پایان با تاکید براینکه باید اینگونه کارهای ارزشمند را از محیط حوزه به دانشگاه و مدارس گسترش دهیم خاطرنشان کرد: میتوان واژهای که مفهوم معرفت، محبت، خودآگاهی و خداباوری را همراه باامید و انگیزه به حرکت در مخاطب ایجاد میکند را جایگزین واژه سوگواره کرد تا آن شور و نشاطی که خود امام حسین(ع) در روز عاشورا داشت از این طریق منتقل شود.
گفتنی است دومین سوگواره لحظههای عاشورایی در بخشهای فیلم، عکس و فیلمنامه با موضوعات «نگاه مردم به عاشورا و حماسه حسینی»، «عزاداری سنتی و عزاداری امروزی» و «روحانیت و نهضت امام حسین(ع)» از سوی گروه مبلغان هنرمند دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار میشود.
علاقهمندان میتوانند آثار خود را تا پنجم اردیبهشت روی لوح فشرده به نشانی مشهد، خيابان سنايي، میدان صاحبالزمان(عج)، مرکز فرهنگی تبلیغی شهید هاشمینژاد، گروه مبلغان هنرمند دفتر تبليغات اسلامی خراسان رضوی ارسال کنند.
گفتنی است دسترسی به فرم مقررات شرکت در سوگواره اینجا امکان پذیر است.
-
کارگاه تخصصی فیلمنامهنویسی در حاشیه لحظههای عاشورایی
مدیرگروه مبلغان هنرمند دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: کارگاه تخصصی فیلمنامه نویسی ویژه مبلغان هنرمند 30 و 31فروردین در مشهد برگزار میشود. -
لحظههایعاشورایی حرکتی بالنده در فضای فرهنگی کشور
عضو هیات داوران سوگواره لحظههای عاشورایی این برنامه را حرکتی بالنده در فضای فرهنگی هنری کشور دانست و گفت: ادامه اینگونه برنامه ها میتواند در تغییر فضای سینمایی و ارتقا سواد بصری جامعه موثر باشد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ستاد خبری سوگواره لحظههای عاشورایی، محمود عبدالحسینی رییس هیات مدیره انجمن عکاسان ایران گفت: هر حرکتی در جهت ارتقا سواد بصری جامعه قابل حمایت، تشویق و تقدیر است. -
سینمای عاشورا باید چگونه حسین شدن را به تصویر بکشد
پرویز شیخ طادی با تاکید براینکه هنرمندان باید با اهداف الهی و بومی پیش روند گفت: متاسفانه در اغلب موارد فضای عاشورا را فضای افسرده و تراژدی صرف معرفی میکنیم در حالی که اگر پویایی عاشورا و پتانسیلی که در آن وجود دارد را ملاک قرار دهیم بسیار اثربخش خواهد بود. -
فرخندهکیش: مفاهیم عاشورایی نمود بارز سینمای دینی است
فرید فرخنده کیش، مدرس و پژوهشگر سینما گفت: قلت آثار فاخر مذهبی در سینما و عدم فرهنگسازی در این زمینه، موجب افت سلیقه مخاطبان در حد نمودهای کلیشهای شده است. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ستاد خبری سوگواره لحظههای عاشورایی، وی در خصوص برگزاری سوگواره سراسری لحظههای عاشورایی اظهار داشت: ظرف چند سال گذشته با حضور جشنوارههای تخصصی سینمای دینی و به ویژه جشنواره رویش، این نگاه در سینما تقویت شده اما کافی نیست. -
معرفی داوران دومین سوگواره لحظههای عاشورایی
اعضای هیات داوران دومین سوگواره لحظههای عاشورایی معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ستاد خبری سوگواره لحظههای عاشورایی، ابراهیم حاتمیکیا، سيدرضا ميركريمی و سيدعباس مير هاشمی در هیات داوران این سوگواره حضور دارند.
یک دیدگاه بگذارید