فرید فرخنده کیش، مدرس و پژوهشگر سینما گفت: قلت آثار فاخر مذهبی در سینما و عدم فرهنگسازی در این زمینه، موجب افت سلیقه مخاطبان در حد نمودهای کلیشهای شده است.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ستاد خبری سوگواره لحظههای عاشورایی، وی در خصوص برگزاری سوگواره سراسری لحظههای عاشورایی اظهار داشت: ظرف چند سال گذشته با حضور جشنوارههای تخصصی سینمای دینی و به ویژه جشنواره رویش، این نگاه در سینما تقویت شده اما کافی نیست.
عضو هیات داوران جشنواره فیلم رویش با تاکید براینکه فرهنگ عاشورا باید هسته مرکزی تولیدات سینمایی قرار گیرد ادامه داد: مفاهیم عاشورایی به عنوان یکی از نمودهای بارز سینمای دینی باید از طریق سینما بیان شود گرچه در سالهای اخیر سینما به عنوان یک رسانه تاثیرگذار وظیفه خود را در این زمینه بهتر شناخته و شرایط به گونهای است که زمینه برای حرکت در این مسیر فراهم شده اما مسئولان و مدیران رسانهای هنوز آن علاقمندی و حساسیت و سرمایه گذاری را که باید در این زمینه ندارند.
وی با بیان اینکه حداقل مانند سایر موضوعات اجتماعی باید به ابعاد مختلف حماسه عاشورا پرداخته شود، ابراز داشت: در جهان آزادگانی هستند که گرچه مسلمان نیستند اما نسبت به این حماسه عظیم ابراز ارادت میکنند لذا بیان مفاهیم عاشورایی از طریق سینما یک وظیفه شرعی است.
فرخنده کیش در ادامه، کم توجهی مدیران فرهنگی و عدم فرهنگسازی لازم در میان مخاطبان را از موانع تولیدات عاشورایی ذکر کرد و گفت: متاسفانه ما هیچ گاه فرهنگسازی لازم را در رابطه با اینگونه تولیدات انجام نداده ایم لذا سینما از باب موضوعی به انحراف رفته و نمودهایی از سینمای کلیشه ای که برگرفته از سلیقه مخاطب است آنقدر افت کرده که نسبت به هر امر بی ارزشی، نشانه های مثبتی از خود بروز می دهد در صورتی که اگر فرهنگسازی شده بود مخاطب در جایگاه ساده پسندی فعلی قرار نداشت.
دبیر همایش تصویری عاشورا با تاکید براینکه جهت تولید آثار فاخر مذهبی که نمود بارز آن فرهنگ عاشورایی است، باید سرمایه گذاری بیشتری صورت گیرد تصریح کرد: رسانهای مانند تلویزیون و سینما که گستره مخاطبان وسیعی دارند باید در این راستا پیشتاز باشند این در حالی است که پس از انقلاب اسلامی تا کنون تولیدات سینمایی ما در این عرصه انگشت شمار است اما در بخش مستند چون تولید کمی آسان تر و کم هزینه تر است آثار بیشتری داشتهایم.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: آثار ارائه شده به سوگواره لحظههای عاشورایی با فرهنگسازی مناسب بتواند موضوعات عاشورایی را نه تنها در سطح مخاطب داخلی بلکه به گونه ای جهان پسندانه و جهان شمول به تصویر بکشد.
گفتنی است دومین سوگواره لحظه های عاشورایی در بخش های فیلم، عکس و فیلمنامه با موضوعات «نگاه مردم به عاشورا و حماسه حسینی»، «عزاداری سنتی و عزاداری امروزی» و «روحانیت و نهضت امام حسین(ع)» از سوی گروه مبلغان هنرمند دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار میشود.
علاقهمندان میتوانند آثار خود را تا پنجم اردیبهشت روی لوح فشرده به نشانی مشهد، خيابان سنايي، میدان صاحبالزمان(عج)، مرکز فرهنگی تبلیغی شهید هاشمینژاد، گروه مبلغان هنرمند دفتر تبليغات اسلامی خراسان رضوی ارسال کنند.
گفتنی است دسترسی به فرم مقررات شرکت در سوگواره اینجا امکان پذیر است.
-
کارگاه تخصصی فیلمنامهنویسی در حاشیه لحظههای عاشورایی
مدیرگروه مبلغان هنرمند دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: کارگاه تخصصی فیلمنامه نویسی ویژه مبلغان هنرمند 30 و 31فروردین در مشهد برگزار میشود. -
لحظههایعاشورایی حرکتی بالنده در فضای فرهنگی کشور
عضو هیات داوران سوگواره لحظههای عاشورایی این برنامه را حرکتی بالنده در فضای فرهنگی هنری کشور دانست و گفت: ادامه اینگونه برنامه ها میتواند در تغییر فضای سینمایی و ارتقا سواد بصری جامعه موثر باشد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ستاد خبری سوگواره لحظههای عاشورایی، محمود عبدالحسینی رییس هیات مدیره انجمن عکاسان ایران گفت: هر حرکتی در جهت ارتقا سواد بصری جامعه قابل حمایت، تشویق و تقدیر است. -
سینمای عاشورا باید چگونه حسین شدن را به تصویر بکشد
پرویز شیخ طادی با تاکید براینکه هنرمندان باید با اهداف الهی و بومی پیش روند گفت: متاسفانه در اغلب موارد فضای عاشورا را فضای افسرده و تراژدی صرف معرفی میکنیم در حالی که اگر پویایی عاشورا و پتانسیلی که در آن وجود دارد را ملاک قرار دهیم بسیار اثربخش خواهد بود. -
معرفی داوران دومین سوگواره لحظههای عاشورایی
اعضای هیات داوران دومین سوگواره لحظههای عاشورایی معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ستاد خبری سوگواره لحظههای عاشورایی، ابراهیم حاتمیکیا، سيدرضا ميركريمی و سيدعباس مير هاشمی در هیات داوران این سوگواره حضور دارند. -
رامین: هنرمندان از سوژههای بکر منابع اسلامی غفلت نکنند
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آنچه در روز عاشورا و یا تحت تاثیر آن در هر روزگاری اتفاق میافتد حقیقتا سوژههایی پایان ناپذیر برای هنرمندان و فیلمسازان و اهالی رسانه به شمار میرود. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ستاد خبری سوگواره لحظههای عاشورایی، محمدعلی رامین، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی گفت: امر و نهی، تذکر و توجه، توصیف و تعریف، نقل حوادث و روایت داستانی از جمله راهکارهایی است که علمای تربیتی در امر آموزش و پرورش برای تربیت و شکوفایی استعدادهای درونی انسانها مطرح کردهاند.
یک دیدگاه بگذارید