روز گذشته اعضای اتحادیه فیلمسازان کوتاه کشورهای مسلمان بعد از امضا تفاهمنامه برای گسترش فیلم کوتاه و فرهنگ دیده شدن این هنر با مهندس جعفری جلوه معاونت سینمایی دیدار کردند.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، در این جلسه باکیده دبیر جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران از جعفری جلوه به عنوان پدر سینمای ایران یاد کرد و افزود: پشتیبانی فرهنگی و مالی ایشان از سینمای ایران باعث پویایی و مطرح شدن این سینما در سطح دنیاست. من از ایشان دو درخواست دارم. ابتدا از فرهنگ و جایگاه سینما برایمان بگویند و دوم درخواست کمک مالی برای استمرار سینمای کوتاه و برنامه ریزی اتحادیه که حمایت ایشان را نشان میدهد.
در ادامه این نشست بعد از معرفی حاضران، مهندس جعفری جلوه با ابراز خوشحالی از جمع هنرمندان افزود: فرصت مغتنمی برای آشنا شدن با یکدیگر و دریافت و شناخت عظمتی است که آنها را نمایندگی میکنیم.
در دنیایی که این عظمت ها انکار میشود وقتی انسان تنهاست، احساس غریبی و غربت میکند و با هم بودن موجب قوت قلب و امیدوار تر شدن به فردا خواهد بود. او شکل گیری اتحادیه فیلمسازان کوتاه مسلمان یا جهان اسلام را گواه دو حقیقت دانست و تصریح کرد: این جمع دو نکته ظریف و عمیق را به ما گوشزد میکند، آن هم این که اسلام و سینما همدیگر را یافته و قدر همدیگر را میدانند. دو پدیده جهانی، سینما یک زبان جهانی و اسلام هم یک دین جهانی است. طرح جهانی برای ساخت اسلام و جهان بهتر. وقتی این دو یکدیگر را پیدا میکنند و میشناسند اتفاق خوبی میافتد.
جعفری جلوه خطاب به اعضای اتحادیه گفت: با صراحت و جسارت میگویم شما نمایندگان نورانی ترین تعالیم انبیا هستید. همینطور نمایندگان شریف ترین و نجیب ترین مولفان دین الهی و باز هم اضافه میکنم نمایندگان تاریخ سازترین و تمدن سازترین ملل جهانی. البته در جهان که منکر و تخطئه گر همه این زیبایی هاست.
در جهان امروز قدرتمندان و سیاستمداران حاکم میکوشند نقش اسلام را در تمدن بشری انکار کنند و اسلام را دینی بی توجه به علم، زیبایی، تمدن، انسانیت و عدالت معرفی کنند. دینی بی توجه به صلح، سلام و آرامش در جهان. این در حالی است که در این دین هر مسلمان هنگام مواجهه با دیگران عمیق ترین عواطف خودش را با سلام بیان میکند. اسلام و مسلمانان عظمتی هستند که ما میتوانیم عظمت شان را در کنار هم با زبان سینما به جهانیان منتقل کنیم. ما با سینما خواهیم توانست اصالت ها و شرافت هایی که در آیین پاک این دین روحانی است پیاده کنیم.
جعفری جلوه با بیان این که سینما میتواند جهان اخلاقی تر، عادلانه تر و زیباتر و برخاسته از تعالیم اسلامی و ماحصل زندگی مسلمانان را معرفی کند و بشناساند افزود: فقط کافی است هر یک از ما مسلمانها به زیباییهای جوامعی که از میان آن برخاستیم توجه کنیم. در این صورت جهانی پر از عظمت های علمی، فرهنگی و تمدن را خواهیم شناخت و معرفی خواهیم کرد که از شرق دور از سواحل اقیانوس آرام آغاز و تا غروب دور تا سواحل اقیانوس اطلس امتداد پیدا میکند.
او با اشاره به ثروتها، فرهنگهای غنی، مدنیت های بسیار دیرپا غنی عنوان کرد: مسلمانان انسان هایی هستند که شرافتمندانه قرن ها زندگی کردند و شرافت و عدالت و علم را تنها برای خودشان نخواستند و دستاوردهای یشان را به همه دنیا بخصوص اروپا هدیه کردند. و وقتی از هدیه کردن این ثروت ها و زیبایی ها به جهان غرب صحبت میکنیم نشان های دقیقی را در ذهن داریم. مسلمانان این دستاوردهای زیبای بشر را از سه نقطه به اروپا بردند. از شرق اروپا منطقه بالکان، از جنوب اروپا، از جنوب ایتالیا جزیره سیسیل و از جنوب غربی اروپا، از جزیره ایبری در اندلس در اسپانیا. بعضی از متفکرین بر این باورند که رنسانس در اروپا بعد از رنسانسی بود از سوی مسلمان ها به سوی اروپا رهسپار شد.
ما برای جهان علم، فرهنگ، هنر مدنیت، پیشرفت و عدالت را خواستیم اما همانگونه که برای جهان خواستیم جواب نگرفتیم.
امروز بسیاری از نقاط جهان اسلام همچون بسیاری از نقاط جهان دستخوش نابسامانی هایی است که عامل اصلی آنها قدرتمندانی هستند که بر سر سفره جهان اسلام نشستند اما آنطور که باید حق نمک خوردن را ادا نکردند.
جعفری جلوه از مهیب ترین شیوه های ایجاد نابسامانی و تخریب در کشورهای مسلمان خبر داد و گفت: این اتفاق از سوی کسانی انجام میگیرد که از هنر، سینما و فرهنگ استفاده غیر انسانی میکنند. یا به تعبیری از سینما استفاده شیطانی می کنند و آن را در جهت اهداف غیر اخلاقی و غیر انسانی و خشونت طلب و دیگر نابسامانی ها و وجوه غیر ارزشی به کار میگیرند. در حالی که به باور ما دین و هنر همزاد، هم عنان و هم آغاز هستند. در باورما دین همان جان و روح دمیده شده در انسانهاست. همان فطرت به ودیعه گذاشته شده الهی و در مقابل براین باوریم که هنر بازدم ما انسانهاست. دین دم الهی و هنر بازدم ماست. و سینما متعالی ترین هنری است که میشناسیم و قدرتمند ترین پاسخ ما رو به کلیت جهان و مبتنی بر فطرت مشترکی است که از آن سخن گفتیم.
او با بیان این مسئله که سینما باید این ها را به جهان عرضه کند در حالی که کسانی با اغراض شیطانی به جای عدالت و شرافت چیزی را عرضه می کنند که موجب ویرانی، تنهایی و نابودی انسان ها خواهد شد، عنوان کرد: وقتی ما به نمایندگانی از ادیان ابراهیمی، دوستانی از ایتالیا که علاقهمند به آیین مسیح و دوستانی از جهان اسلام برمیخوریم این نشان میدهد که سینما به اصلیترین وظایف خودش متوجه است و دارد به آنجا که این اتحادیه شکل گرفته شاهد کارهای خوب و رو به توسعه ای هستیم و شاهد افزایش حمایتهایی که باید از این حرکت صورت بگیرد. چون این باور تشدید و گسترش یافته که با این حمایت ها میتوان تصویری انسانی، صلح طلب، علم خواه و تمدن ساز را از ادیان بویژه اسلام به جهان معرفی میکرد.
او در پایان گفت: بر همین اساس است که ما هم علاقهمندانه کار شما را دنبال کرده و بیش از پیش برای حمایت از این حرکت در صحنه ایم و قدم هایی اجرایی و عملیاتی بیشتری نسبت به گذشته برمیداریم، من به عنوان نشانه ای برای حمایت بیشتر از فعالیتهای این جمع مبلغ 500 میلون ریال از منابع را در جهت حمایت خاص از اتحادیه فیلمسازان مسلمان اختصاص خواهم داد.
در پایان این نشست نمایندگان کشورهای ایتالیا، هند و افغانستان درباره سینما و فیلم کوتاه مطالبی را مطرح و از ایران به عنوان کشوری سرشار از منابع فرهنگی یاد کردند.
یک دیدگاه بگذارید