نشست تخصصی علمی پزشکی با حضور دکتر محمدمهدی آخوندی رئیس پژوهشگاه ابن سینا، ایرج تقیپور مشاور امورسینمایی پژوهشگاه و مهندس موسوینژاد، در حاشیه برگزاری سومین جشنواره مستند «سینما حقیقت» در مرکز فرهنگی هنری صبا برگزار شد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در ابتدا دکتر آخوندی طی سخنانی گفت: از بیست سال قبل بحث وجود پژوهشگاهی برای درمان ناباروی و انتقال تکنولوژی آن تبدیل به یک لزوم و اقدام علمی تبدیل شد و در این راه همکاریهای موثری با جهاد دانشگاهی علوم پژشکی ایران صورت گرفت.
وی افزود: دوازده سال پیش سنگ بنای تاسیس پژوهشگاه ابن سینا آغاز شد که هدف عمدهاش بسط و گسترش تولید علم ژنتیک بود. همه تلاش پژوهشکده بر این اصل استوار بود علم و هنر در این عرصه و علم ژنتیک با هم تلفیق شود. در گذشته ناباوری مشکلی زنانه تلقی میشد اما در حقیقت این گونه نیست.
در ادامه نشست دکتر به فعالیتهای متنوع پژوهشگاه در بحثهای همانندسازی، سلولهای بنیادین و حیوانات ژنتیکی فعالیت میکند و عنوان کرد: بحث شرعی و اخلاقی این قضیه بسیار مهم و جدی است و در ادامه با کمک مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی پنچ فیلم در این عرصه تولید کردیم.
در بخش دیگر نشست ایرج تقیپور ضمن تاکید بر مخاطبشناسی این آثار عنوان کرد: باید با ساخت آثاری مستند و آموزشی مردم اطلاعدرستی از نحو عملکرد پژوهشکده در اختیار داشته باشند.
مهندس سیدحسن موسوینژاد در مورد پرسش فیلمسازی در مورد نحو عملکرد پژوهشکده با فیلمسازانی که همکاری مشترک انجام میدهند عنوان کرد: در حقیقت سه نوع مستند ساخته میشود. در بخش اول سازمان سفارش دهنده موضوع خاصی را فیلمساز سفارش میدهد و فیلمساز با آماده کردن طرح فیلمنامه با اعمال دیدگاههای تهیه کننده کارش را میسازد. در بخش دوم فیلمسازی میخواهد با سرمایه خودش مستند بسازد و پژوهشکده امکانات تحقیقی لازم را در اختیارش قرار میدهد. در بخش سوم فیلم ساختاری مستند ندارد بلکه با رویکرد داستانی موضوعی علمی را مورد استفاده قرار میدهد.
-
حامد خسروی: طرز نگاه به کلیشه و سفارش هنر است
حامد خسروی با مستند قاب سرد در بخش مسابقه سومین جشنواره «سینما حقیقت» حضور داشت. وی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در مورد شکلگیری ساخت این مستند گفت: قاب سرد یکی از چندین فیلم سفارشی بود که در کنار نبود کارهای شخصی من در سال گذشته ساخته شد. -
مسعود نجفی: «قیصر چهل سال بعد» حس نوستالژیکی دارد
مسعود نجفی با مستند قیصر چهل سال بعد در بخش مسابقه سومین جشنواره «سینما حقیقت» حضور داشت. -
نجفیان: در مستند «رحم جایگزین» وجوهات مختلف مورد توجه بود
اعظم نجفیان با مستند رحم جایگزین در بخش مسابقه سومین جشنواره «سینما حقیقت» حضور داشت. وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در مورد علل رویکردش به این نوع موضوع عنوان کرد: ساخت این مستند به سفارش پژوهشکده ابن سینا و مرکز گسترش سینمای مستند صورت گرفت. البته در ارتباط با موضوع ناباوری چند فیلم دیگر هم در گذشته ساخته شده بود. -
سالاری: برای ساخت «صاحبقرانیه» به جزئیات توجه داشتم
امیررضا سالاری با فیلم صاحبقرانیه در بخش مسابقه سومین جشنواره مستند «سینما حقیقت» حضور دارد. وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در باره ساخت فیلمش گفت: در ساخت این فیلم هم به مکان توجه کردم و هم به هویت مکانی و به تمام چیزهایی که در این کاخ قرار دارد و به این مکان هویت داده است. -
نشست «رسانه و سینمای مستند» در سینماحقیقت برگزار شد
نشست تخصصی «رسانه و سینمای مستند» با حضور دکتر احمد میرعابدینی استاد دانشگاه تهران در رشته ارتباطات اجتماعی روز گذشته در حاشیه سومین جشنواره مستند «سینما حقیقت» در مرکز فرهنگی هنری صبا برگزار شد.
یک دیدگاه بگذارید