نشست مشترک اعضای هیاتهای انتخاب و داوری جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران با جواد شمقدری معاون سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، ناصر باکیده مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران در این نشست گفت: نقاط مثبت و گامهای روبه جلو در این دوره که نگاهها را به سمت خود جلب کرد جریان پویایی بود که بوسیله جوانان در حال شکل گرفتن است و به عبارتی نسل چهارم فیلمسازان کشور ما در حال رشد هستند.
وی افزود: ظهور دیجیتال و سرعت تولید فیلم های ویدیویی و سهلالوصول بودن امکانات باعث شده است که جریان فیلم کوتاه نوسانی داشته باشد و چه در شکل حرفهای و چه در قالب آماتوری و فضا و بستری بهتر و جذاب تری را برای سینماگران ایجاد کند.
به گفته وی، جشنواره نه تنها بستر کشف استعدادها و اتصال آنها به مراکز دیگر همچون فارابی، مرکز گسترش و... است بلکه جشنواره فیلم کوتاه آینه تمام نمای سینمای کوتاه کشور است.
وی به بیان اینکه انجمن سینمای جوانان ایران، آموزش و پرورش سینمای کشور است افزود: در جشنواره فیلم کوتاه نیز سعی شده نشستهای مختلفی در کنار کارگاههای آموزشی و داوریهای جنبی پیش بینی شود که همکاری انجمن منتقدان و انجمن فیلم کوتاه از نکتههای قابل توجه این جشنواره بود.
مدیر عامل انجمن سینمای جوانان اظهار داشت: در بخش بینالملل نیز این جشنواره جایگاه قابل توجهی در بین فیلمسازان و جشنوارههای جهان دارد.
وی اضافه کرد: این جشنواره به طور شایستهای برگزار شد و نشان داد که ظرفیت جوانان ما بیشتر از اینهاست. جشنواره فیلم کوتاه تنها به انجمن سینمای جوان اختصاص ندارد و چتر حمایتی این جشنواره برای همه فیلمسازان این حوزه گسترانیده شده است.
سپس اعضای هیات انتخاب و داوری به طرح دیدگاهها و نقطه نظراتشان پرداختند و پیشنهادات مختلفی را برای رشد و اعتلای جشنواره فیلم کوتاه تهران و سینمای کوتاه کشور عنوان کردند:
- حمایت از فیلمسازان شهرستانها و مناطق دور افتاده که از استعدادهای درخشانی برخوردارند بیشتر شود که بنوعی سرمایه گذاری روی فکرهای جوان و پویای همه کشور است.
- یک گروه مرجع از فیلمسازان حرفهای و صاحب نام برای ارتقا سینمای کوتاه تشکیل شود و به طور مستمر فعالیت کنند و مهمترین دغدغه برای فیلمساز نمایش آثارش است.
- سینمای جوان، سینمای آزاد و سینمای تجربی باید با روحیه تجربه گرایانه باشد و همه آثار به بحث و نظر گذاشته شوند. جشنواره میبایست در شکل یک جریان در طول سال ادامه داشته باشد و محدود به یک مقطع خاص جشنواره نشود.
- سینمای جوان کارگاههای آموزشی در زمینه محتوا و ساختار برپا نماید.
-امروز کیفیت تصویر بسیار مهم است. میبایست کیفیت تصویر فیلمها را بالا ببریم و این مقوله را آموزش دهیم. به عبارتی مواظب کیفیت تصاویر مان باشیم.
- سینمای جوان میتواند کلوپهایی در سراسر کشور تاسیس کند که این کلوپ ها سمینارهای فصلی با حضور میهمانان داخلی و خارجی در زمینه های مختلف مباحث نظری و فکری و سینمایی داشته باشند.
- با تقویت چرخه اقتصادی فیلم کوتاه در این عرصه رونق ایجاد کنیم.
- ارزیابی آثار پذیرفته نشده در جشنواره به طور مناسب و به جهت آسیب شناسی به همراه نقد و بررسی کارشناسان و همچنین کارگاههایی ایجاد شود در شهرستانها با حضور فیلمسازان بزرگ کشور برای فیلمسازان جوان.
- یک سالن به فیلم کوتاه اختصاص دهید تا فیلم کوتاه و مستند اکران شوند و رسانههای ویدئویی آثار برگزیده جشنواره را خریداری کند و نمایش دهد.
- تشکیل بازار فیلم کوتاه در کنار جشنواره.
- ضرورت نمایش آثار کوتاه به خصوص در رسانههای تصویری که به فیلمهای خارجی رو و تله فیلمها رو کرده است احساس میشود.
- قاطع اعلام میکنم که هیچ گونه دخالتی از جانب مسئولین سینمای جوان در انتخاب و داوری آثار نبوده است.
- فرهنگ از آن همه است و باید از یارانه بزرگ و دقیق برخوردار شود. در کشوری دیگر دائم سوبسید داده میشود. فرهنگ برآیند بخش خصوصی نیست. یک سرمایه ملی است و این سرمایه ملی باید از یارانه بزرگ برخوردار باشد.
- دو هیات برنامه ریزی یکی از جوانان و دیگری از پیشکسوتان تشکیل شود. چند تا از جوانان شهرهای مختلف. هر ماه یکبار برای برنامه ریزی انجمن جمع شوند. چرا مدام ریش سفیدها تصمیم بگیرند و جمع شوند.
جواد شمقدری، معاونت امور سینمایی در این نشست خطاب به مدیرعامل سینمای جوان گفت: دست تان باز است که تمام آثار تولید شده نمایش داده شود و نقد شود. کمیتهای تشکیل شود برای بحث چرخه اقتصادی فیلم کوتاه و این فراتر از انجمن است.
وی از هیات داوران تشکر کرد چه بخاطر فعالیت در جشنواره و چه در سینمای کشور و گفت: باید شاخصهایمان را تغییر بدهیم. سینمای کوتاه ما روح تازه و جان تازهای به فیلمسازان حرفهای ما بدهد. سینمای جوان ما ایدههای جدید به فیلمسازان حرفهای ما بدهد و امیدوارم این جلسات ادامه پیدا کند.
شایان ذکر است در این نشست که در محل سالن کنفرانس انجمن سینمای جوانان ایران برپا شد، محمدرضا اصلانی، محمد درمنش، احمدرضا گرشاسبی، ناصر غلامرضایی، محمدرضا عرب، محمود گبرلو، سعید مستغاثی، حمید جمدر، مهناز مظاهری، انسیه شاه حسینی، مهرداد زاهدیان، مانی میرصادقی، ناصر گل محمدی، شهاب الدین عادل، محمود زنده نام، کاوه بهرامی مقدم، هوشنگ توکلی و جمعی از مدیران انجمن سینمای جوانان حضور داشتند و از اعضای هیاتهای انتخاب و داوری قدردانی به عمل آمد.
یک دیدگاه بگذارید