پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جشنواره «سینماحقیقت»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به سومین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، «حقیقت» را گمشده روحِ انسان‌هایی خواند که در پی خویشتنِ خویش هستند.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، در پیام «سیدمحمد حسینی» به این جشنواره آمده است:
هوالحق، حقیقت، گمشده روح انسان‌هایی است که در گمگشته بازار پُرخریدار دنیا، به‌دنبال خویشتن خویش می‌گردند؛ هر کسی کو دور ماند از اصل خویش...بـاز جوید روزگــار وصــل خــویش
تا گاهی هویت فراموش شده خود را کماهی بیاد آورند و برای تداعی آن زمینه‌ای بازرتر از داشتن سند نیست. اهمیت فیلم مستند در همین جاست. این امر که به مضمون کلام دُردانه رهبر فرزانه، کلید پیشرفت کشور، سینماست؛ شاخص‌ترین نشان برای درک درست مسیر است.
حال با مقوله‌ای انتزاعی به‌نام «سینما حقیقت» مواجه می‌گردیم. سینمائی که اعتبارش به مستند بودن اما از حقیقت دم زدن است. شاید اگر این بیت لسان‌الغیب را بیاورم، به پارادوکس کلام و کرامت بیان این دو واژه در کنار هم، بیشتر پی می‌بریم؛ که فرمود:
جنگ هفتاد و دو ملت همه را عذر بنه چون ندیدند حقیقت ره افسانه زدند
در ادامه این پیام می‌خوانیم: شاید تعبیر واقعیت گویاتر باشد اما بی‌تردید "المجاز قنطرة الحقیقه " مجاز پلی است به‌سوی حقیقت! حقیقت، واقعیت دارد اما واقعیت می‌تواند با حقیقت منافات داشته باشد؛ و چه زیباست اگر دایره واقعیت نعل به نعل بر حقیقت منطبق شود.
پس کار در سینمای مستند در قالب عبارت حقیقت، کاری بس ظریف است؛ و این تعبیر و ترکیب اشاره‌ای لطیف است بر خواسته مُبدعان آن که برخاسته از معرفت و آگاهی و دین و دانش‌پناهی بوده است.
پرداختن به این نکته نیز حائز اهمیت است که فیلم مستند آموزشکده‌ایست برای نوگامان این مسیر اثیر!
فیلم‌هایی گاه بسیار کم هزینه اما خزینه‌ای مالامال از کمال و پرورنده خیال!
روح سلحشوری و دنیا دوری و درد امّا صبوری رزمندگان دفاع‌مقدس به ذریعه همین فیلم‌ها، قابل استناد و انتقال است.
و.... و اهتمام هرچه تمام‌تر بدان، نشان از گرفتن پیام است.
ناگفته پیداست که هرجا سخن از حقیقت است، اسلام سویدای پیدا و ناپیدای دل زیبای دینداران و بیداران و عیاران است.
پس به استناد اینهمه امتیاز و با اعتماد به این نسل هوشیار، تعامل و تبادل فرهنگ دینی در سطح بین‌المللی، بیشترین ظرفیت را در این مقوله دارد. ایران اسلامی در سینما حقیقت کما هوحقه قابل معرفی است.
پس این گوی و این میدان برای تمامی هنرمندان و اندیشمندان، تا در سایه توان و ایمان بر هماوردان در سطح جهان، فائق آیند.
مسئولین نیز با تبیین آگاهانه ماموریت این طیف از سینما، عزم خود را برای همت و حمیت فراتر از گذشته، جزم نمایند.
"لیس لا‌انسان الا ماسعی " تردید نداشته باشیم که به میزان تلاش، نتیجه حاصل می‌شود. دست عنایت حضرت حق پشتیبان این حرکت حقیقت‌جویانه باد.
از یکایک آنان که با مغز و دست به اعتلای این مجلس و این نشست و این جشنواره ارزشمند، مدد نموده‌اند، نهایت امتنان را به‌عمل می‌آورم و برایشان آرزوی بهترین‌ها را دارم و توفیقشان را از درگاه احدیت خواستارم.
سومین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، تا 28 مهرماه 1388 در سینما فلسطین تهران برپا خواهدبود.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
اخبار مرتبط
  • حامد خسروی: طرز نگاه به کلیشه و سفارش هنر است

    حامد خسروی: طرز نگاه به کلیشه و سفارش هنر است

    حامد خسروی با مستند قاب سرد در بخش مسابقه سومین جشنواره «سینما حقیقت» حضور داشت. وی در گفت‌وگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در مورد شکل‌گیری ساخت این مستند گفت: قاب سرد یکی از چندین فیلم سفارشی بود که در کنار نبود کارهای شخصی من در سال گذشته ساخته شد.
  • مسعود نجفی: «قیصر چهل سال بعد» حس نوستالژیکی دارد

    مسعود نجفی: «قیصر چهل سال بعد» حس نوستالژیکی دارد

    مسعود نجفی با مستند قیصر چهل سال بعد در بخش مسابقه سومین جشنواره «سینما حقیقت» حضور داشت.
  • نجفیان: در مستند «رحم جایگزین» وجوهات مختلف مورد توجه بود

    نجفیان: در مستند «رحم جایگزین» وجوهات مختلف مورد توجه بود

    اعظم نجفیان با مستند رحم جایگزین در بخش مسابقه سومین جشنواره «سینما حقیقت» حضور داشت. وی در گفت‌وگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در مورد علل رویکردش به این نوع موضوع عنوان کرد: ساخت این مستند به سفارش پژوهشکده ابن سینا و مرکز گسترش سینمای مستند صورت گرفت. البته در ارتباط با موضوع ناباوری چند فیلم دیگر هم در گذشته ساخته شده بود.
  • سالاری: برای ساخت «صاحبقرانیه» به جزئیات توجه داشتم

    سالاری: برای ساخت «صاحبقرانیه» به جزئیات توجه داشتم

    امیررضا سالاری با فیلم صاحبقرانیه در بخش مسابقه سومین جشنواره مستند «سینما حقیقت» حضور دارد. وی در گفت‌وگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در باره ساخت فیلمش گفت: در ساخت این فیلم هم به مکان توجه کردم و هم به هویت مکانی و به تمام چیزهایی که در این کاخ قرار دارد و به این مکان هویت داده است.
  • نشست «رسانه و سینمای مستند» در سینماحقیقت برگزار شد

    نشست تخصصی «رسانه و سینمای مستند» با حضور دکتر احمد میرعابدینی استاد دانشگاه تهران در رشته ارتباطات اجتماعی روز گذشته در حاشیه سومین جشنواره مستند «سینما حقیقت» در مرکز فرهنگی هنری صبا برگزار شد.
آخرین خبرها