شرکت کنندگان خارجی دومین بازار فیلم مستند ایران، نبود خریدار و برنامهریزی منسجم برای دیدار با فیلمسازان را ازجمله مشکلات این بازار خواندند.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» روزنامه دیلی استار لبنان در گزارشی از بازار فیلم مستند ایران که همزمان با دومین دوره جشنواره سینما حقیقت در تهران برپا شد، به مزیتها و مشکلات این برنامه پرداخته است.
الیزابت رادشاو که اخیرا به عنوان مدیر بازار فیلم مستند جشنواره هاتداکس منصوب شده است، میگوید: من تعداد زیادی فیلمساز با سطح کاری مختلف پیدا کردم. از آنها که باتجربهاند و در جشنوارههای جهانی حضور داشتهاند، نا آنها که پروژههای کوچکتری کار کردهاند و فیلمسازان جوان نوظهور.
او فیلمسازان ایرانی را «شگفتانگیز» توصیف میکند و معتقد است میل به سینمای مستند در ایران رو به گسترش است.
رادشاو میافزاید: این خارقالعاده است، چون در کشورهای دیگر علاقه به سینمای مستند در اقلیت است. ولی اینجا من احساس میکنم این علاقه در میان همه قدرتمند است.
اما مدیر بازار فیلم هات داکس اعتقاد دارد قوت طبیعی بازار فیلم مستند ایران به حمایت سازمانی احتیاج دارد.
او در توضیح بیشتر میگوید: من امیدوار بودم فرصتهای برنامهریزی شده و سازمانیافتهتری برای دیدار با همه سینماگران داشته باشم تا این که با افراد تصادف کنم یا آنها در تعقیب من باشند!
او دیدارهای سریع با سرمایهگذاران، نمایندگان دولت و تهیهکنندگان را مدل مورد علاقه خود برای فراهم شدن زمینه برقراری ارتباط و تولید مشترک میخواند.
او چالش دیگر برپایی یک بازار فیلم موفق در ایران را تفاوت فرایند تولید فیلم در ایران با سایر کشورها ذکر میکند.
رادشاو توضیح میدهد: برای فیلمسازان ایرانی مشکل است که برای پروژههای مستندشان یک شبکه تلویزیونی همراه داشته باشند که بخشی از هزینه را تامین میکند و بخش دیگر آن در بازار به دست آید. شیوه تولید فیلم در ایران با اروپا، آمریکا و آسیا متفاوت است.
او میافزاید: شبکههای تلویزیونی ایرانی در واقع بر اساس طرح پیشنهادی فیلمسازان سفارش نمیدهند. بر اساس آنچه من متوجه شدم، فیلمسازان بودجه را از جایی میگیرند، فیلم را میسازند و بعد به تلویزیون میفروشند.
سائرون سئونگ که به عنوان نماینده چند شبکه تلویزیونی از کره جنوبی در بازار فیلم مستند ایران شرکت کرده بود، میگوید که به دنبال مستندهای آسیایی میگردد.
او با اشاره به این که تعداد زیادی فیلم دیده و با افراد زیادی ملاقات کرده است، میافزاید: سه مستند انتخاب کردهام که برای خرید به شبکهها پیشنهاد میدهم. اما فیلمسازان هم حدود 30 دیویدی به من دادند و فکر میکنم پس از بازگشت به سئول، بتوانم کارهای خوب بهتری (از میان آنها) انتخاب کنم.
این بازاریاب کرهای در بیان مشکلات بازار فیلم، فهرست شرکت کنندگان را نشان میدهد و میگوید: تعداد زیادی فیلمساز و تعداد کمی خریدار. من این بازار را دوست دارم، ولی فکر میکنم مشکل همین است. همه کارگردانان و تهیهکنندگان مستقل اینجا به دنبال خریدار میگردند و چیزی پیدا نمیکنند. احتمالا به خاطر مشکل ویزا است و این که ایران برای پخش کنندگان کشورهای دیگر آشنا نیست.
این در حالی است که در این گزارش، به نقل از مدیر بازار فیلم مستند از حضور یکصد مهمان خارجی از 21 کشور سخن به میان آمده است.
وی گفته است: فکر میکنم (نمایندگان) 43 کمپانی، جشنواره، شبکه تلویزیونی و پخش کننده اینجا هستند.
یک دیدگاه بگذارید