روز گذشته و در دومین روز از برگزاری هفته فیلم مستند، پانزده مستند در خانه سینمای به نمایش درآمد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» پس از نمایش فیلمها مهدی اسدی، فرشید آذری و هادی آفریده به سوالهای حاضران پاسخ دادند.
هادی آفریده که با فیلم نقل گردآفرید به موضوع نقالی و خطر انقراض این شاخه از هنرهای نمایشی پرداخته درباره فیلم خود گفت: از سالها پیش که در زمینه تئاتر دستیاری میکردم و با فضای هنرهای نمایشی ارتباط داشتم دلم میخواست درباره این موضوع فیلم بسازم. حسرت ساخت فیلمی با محوریت اینگونه از هنرهای نمایشی همیشه با من بود تا اینکه با اولین زن نقال آشنا شدم و این زمانی بود که احساس کردم از طریق پرداختن به موضوع نقالی میتوانم بخشی از مشکلات جامعه امروز ایران را روایت کنم.
وی درباره مشکلات تولید فیلم خود گفت: از آنجا که بودجه ناچیزی در اختیار داشتم بخشی از فیلم را خودم با استفاده از یک دوربین سبک و ساده دیجیتال تصویربرداری کردم و این تنها شیوهای بود که در چنین شرایطی میشد کار کرد و فیلم ساخت.
مهدی اسدی که با بومهای سنگی در هفته فیلم حضور دارد نیز با اشاره به اینکه مطالعه کتاب «موزههایی در باد» و سفر به شهرستان خمین آغازگر پرورش ایده در ذهن او بوده گفت: برای پیدا کردن تهیهکننده، مرحله طولانی و دشواری را از سر گذراندم که دو سال زمان برد و این در حالی بود که مرحله تدوین فیلم نیز به زمانی کافی و لازم احتیاج داشت. همه اینها باعث شد ساخت این فیلم مدت زمان زیادی را به خود اختصاص بدهد.
این مستندساز، همچنین تنوع ساختار و محتوای فیلمهای به نمایش درآمده در هفته فیلم را یکی از ویژگیهای آن برشمرد و گفت: باید پذیرفت تماشای فیلمهای شبیه به هم حوصله تماشاگر را سر میبرد. باید تنوع فیلمها و سوژهها را رعایت کرد و به تماشاگر احترام گذاشت.
در بخش دیگر دیدار با سازندگان آثار، علیرضا دهقان کارگردان مستند «خل؛ درخت زندگی حضور داشت و به سوالات مطرح شده پاسخ داد.
وی با اشاره به وجه تحقیقاتی فیلم خود گفت: در سفری که به شهرستان بم داشتم توجهم به این سوژه جلب شد. در دیدار و گفتوگو با کشاورزانی که در آن منطقه فعالیت میکنند متوجه شدم برخی از آنها به شباهت میان انسان و خرما معتقدند و همین نکته باعث شکلگیری سوژه فیلم من شد.
دهقان ضمن توضیح درباره تنوع منابع تحقیقاتی و زمانی بیش از یکسال که صرف اینکار شده افزود: ماهها به دنبال جلب رضایت مراکز دولتی برای سرمایهگذاری بر ساخت این فیلم بودم ولی احساس کردم دارم زمان را از دست میدهم. بنابراین تصمیم گرفتم با صرفهجویی در هزینههای تحصیل و زندگی، خودم تهیهکنندگی فیلم را به عهده بگیرم.
بخش سوم و آخر این دیدار و گفتوگوها اختصاص به فیلم برگزیده و کارگردان منتخب جشن سینمای امسال داشت.
مهدی منیری که پیش از این با تینار پنج جایزه اصلی را از آن خود کرده با اشاره به دشواریهای تولید این فیلم که چهار فصل از زندگی یک نوجوان روستایی را به نمایش گذاشته گفت: از آنجا که من با مردم آن منطقه همزبان بودم، موفق شدم با آنها زندگی کنم. آنها من را پذیرفتند و من آرامآرام توانستم میان نوجوان سوژه فیلم و دوربین ارتباط برقرار کنم که البته در ابتدا خیلی نگرانکننده بود ولی در ادامه این نگرانی برطرف شد.
منیری با تاکید براینکه صداقت در کار فیلمسازی را برای خود یک اصل قرار داده افزود: دخل و تصرف در واقعیت جاری در مقابل دوربین باید جنبه دراماتیک داشته باشد و این میتواند به تمام جزییات فیلم سرایت کند.
وی با اشاره به اینکه برای ساخت تینار ماهها تصویربرداری در شرایط سخت و دشوار را پشت سر گذاشته، ضمن اشاره به تدوین سخت و طولانی این فیلم گفت: استفاده از طنز در برخی لحظات فیلم خودخواسته نبوده است و سعی من این بود تا از پیش رفتن به سوی احساساتیشدن فیلم جلوگیری کنم.
امروز پنجشنبه و در سومین روز از هفته فیلم مستند فیلمهای: در جستوجوی حیرت بیدار (فرهاد بامداد)، فرانک شفر (خشایار طاهری)، در انتهای یک روز کامل (مینا کشاورز و کامران حیدری)، بانوی گلسرخ (مجتبی میرطهماسب)، طرقه (محمدحسن دامنزن)، رحم جایگزین (اعظم نجفیان)، آسمان سیاه شب (امید بنکدار و کیوان علیمحمدی)، بخارای من (لاله برزگر)، محاکات غزاله علیزاده (پگاه آهنگرانی) و در خیابانهای ناتمام (پیروز کلانتری) به نمایش گذاشته خواهد شد.
سومین هفته فیلم مستند تا ۲۲ مهرماه در خانه سینما با نمایش و نقد و بررسی ۴۰فیلم مستند شرکت کننده در دوازدهمین جشن خانه سینما ادامه خواهد داشت.
-
نشستهای سومین روز هفته فیلم مستند برگزار شد
روز گذشته و در سومین روز از برگزاری هفته فیلم مستند، ده مستند در خانه سینمای به نمایش درآمد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» پس از نمایش فیلمها در بخش نخست دیدار با سازندگان آثار فقط اعظم نجفیان، کارگردان فیلم مستند رحم جایگزین حضور داشت. -
نخستین نشست هفته فیلم مستند برگزار شد
روز گذشته و در نخستین روز از هفته فیلم مستند یازده اثر در خانه سینما به نمایش درآمد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از سایت انجمن مستندسازان، شاهپور محمدی، محمود کیانیفلاورجانی و پژمان مظاهریپور پس از نمایش فیلمهایشان با حاضران گفتوگو کردند.
یک دیدگاه بگذارید