عباس کیارستمی فیلمساز ایرانی و گابریل گارسیا مارکز نویسنده کلمبیایی در اولین گردهمایی فرهنگ و بلایای طبیعی که از سوی انجمن بین المللی قلم برگزار می شود، شرکت می کنند.
این همایش از سوی انجمن بین المللی قلم (Pen) و با همکاری سازمان حقوق بشر و انجمن بین المللی نویسندگان ژاپن از روز 22 تا 25 فوریه (سوم تا ششم اسفند 86) در توکیو برگزار میشود.
هدف از برگزاری این گردهمایی این است که هنرمندان و نویسندگان سرشناس جهان که در مورد بلایای طبیعی قلم زده یا اثر هنری خلق کرده اند، گرد هم بیایند تا درباره بلایای طبیعی از منظر فرهنگی بحث و گفتگو کنند.
سخنگوی انجمن قلم اعلام کرده است: هدف ما در این برنامه ترویج این اندیشه است که هنر و ادبیات، مرزی نمی شناسد و در میان تمام ملل به خصوص در زمینه های سیاسی و کشمکشهای جهانی و بشری مشترک بوده و مشترک خواهد ماند.
قرار است نویسندگان، فیلمسازان، عکاسان و سایر هنرمندان نیز که درباره مصائب طبیعی آثاری را خلق کرده اند در این گردهمایی حضور داشته باشند.
زندگی و دیگر هیچ از جمله آثار تحسین شده عباس کیارستمی است که بلافاصله بعد از وقوع زلزله مهیب رودبار در سال 1370 به صورت داستانی ساخته شد.
ماجرای این فیلم سه روز پس از زلزله ویرانگر خردادماه 1369 در استان گیلان را روایت میکند؛ جایی که پدر و پسری برای اطلاع از سلامت احمد و بابک احمد پور - بازیگران فیلم خانه دوست کجاست؟ ساخته عباس کیارستمی - که ساکن روستاهای رودبار هستند، به منطقه زلزله زده میروند...
فیلم زیر درختان زیتون او نیز که در سال 1373 ساخته شد به پیامدهای زلزله گیلان پرداخته است. در این فیلم کارگر جوانی که در روستایی در اطراف رودبار زندگی می کند به دختری علاقه داشته و از او خواستگاری کرده است. خانواده دختر به این دلیل که کارگر جوان خانه و کاشانه ای از خود ندارد و خود دختر به این علت که جوان سواد ندارد با این ازدواج مخالفت کرده اند. کارگر جوان، که سالها به کار ساختن برای روستائیان مشغول بوده، دل شکسته کارش را رها کرده است. با وقوع زلزله رودبار کلیه خانه ها ویران می شود و والدین دختر در این حادثه زیر آوار میمانند...
رمانهای گابریل گارسیا مارکز نیز که حوادث تاریخی آمریکای لاتین را در قالب رئالیسم جادویی روایت کرده است، دردل خود حوادث و بلایای طبیعی را به شکل تخیلی و داستانی بازسازی کرده است.
یک دیدگاه بگذارید