جزییات جایزه‌ «آسیاپاسفیک» به ‌روایت عضو ایرانی هیات ‌انتخاب

طی مراسم در سنگاپور نامزدهای اولین دوره جایزه سینمای «آسیاپاسفیک» معرفی شدند و سینماگران ایرانی با 8 نامزدی در 8 رشته از 9 رشته جوایز، موفق‌ترین کشور منطقه «آسیاپاسفیک» لقب گرفتند.
محمد اطبایی عضو ایرانی هیات انتخاب این جایزه در توضیح جزییات این جایزه گفت: از روز دوشنبه 2 مهر ماه هیات انتخاب کار خود را در شهر بریسبان استرالیا آغاز کرد و اولین نکته برای ما رسیدن به شیوه‌ای برای بازبینی تمامی فیلم‌ها بود.
وی افزود: مجموعا 108 فیلم به دبیرخانه جشنواره رسیده بود که ۶ فیلم به‌علت عدم تطابق با مقررات جایزه از دور بازبینی کنار رفته و در نهایت 102 فیلم بلند شامل 76 فیلم برای بخش فیلم‌های بلند سینمایی، 3 فیلم برای بخش فیلم‌های انیمشین، 7 فیلم برای بخش فیلم‌ها کودک و 16 فیلم برای بخش فیلم‌های مستند می‌باید، مورد بازبینی‌ هیات انتخاب قرار می‌گرفتند. با توجه به اینکه تنها چهار روز برای بازبینی در نظر گرفته شده بود، اعضا به دو گروه تقسیم و هر یک 51 فیلم را بازبینی کرده و در صورت دیدن فیلمی در خور توجه به گروه دیگر بازبینی فیلم را پیشنهاد می‌دادند.
اطبایی در ادامه تصریح کرد: اعضای ده نفره هیات انتخاب تقریبا روزی 12 تا 16 ساعت را بازبینی آثار اختصاص دادند که پس از یک دوره فشرده، رای‌گیری مخفی برای کلیه رشته‌ها صورت گرفت.
در میان آثار ارائه شده اولین جایزه سینمای «آسیاپاسفیک» کارگردان‌سرشناس منطقه چون ژانگ ییمو (چین)، گارین نوگروهو (اندونزی)، آدور گوپالاکریشنال (هند)، ذکی دمیر بوکوز (ترکیه)، یتان ژوانگ ژوانگ (چین)، تسای مینگ لیانگ (تایوان)، سرگئی بودروف (روسیه)، آپیچا تیونگ ویرا ستاکول (تایلند) و رخشان بنی‌اعتماد دیده می‌شود.
اطبایی افزود: در بخش سینمای انیمیشن هر سه فیلم ارائه شده را که اتفاقا کارهای بسیار خوب بودند را انتخاب کردیم و این تنها بخشی بود که در نهایت سینمای ایران نماینده‌ای نداشت، چرا که فیلمی از ایران در این بخش معرفی نشده بود. در بخش فیلم‌های کودک نیز از 7 فیلم معرفی شده، 5 فیلم را انتخاب کردیم که فیلم قفل‌ساز از آن جمله بود و البته شماری از اعضای هیات انتخاب نسبت به مناسب بودن این فیلم برای گروه سنی کودک ابراز تردید می‌کردند که من بحث تفاوت‌های فرهنگی در هر کشور را مطرح و سرانجام اعضا به نامزدی این فیلم‌ رای دادند. در بخش فیلم‌ها مستند نیز اعضای هیات انتخاب از کیفیت غالب فیلم‌های ارائه شده راضی نبوده و حتی در بیانیه‌ای این نکته را به اعضای هیات داوران نهایی جایزه اعلام داشتند.
سرزمین گمشده در میان سه فیلمی قرار داشت که بیشترین توجه را به خود اختصاص داد. اما در بخش فیلم‌های بلند سینمایی، رقابت شدیدی وجود داشت که بعضی از اعضای هیات انتخاب نیز جهت فیلم‌های تولیدی کشورهای خود، تلاش زیادی می‌کردند. خوشبختانه این بخش و نهایتا، سینمای ایران درهمه رشته‌ها دارای یک نامزد است و بدین ترتیب میان کشورهای شرکت کننده بیشترین موفقیت‌ را کسب کرد.
فهرست نهایی نامزدهای جایزه سینمای آسیا و پاسفیک ، 34 فیلم از 18 کشور مختلف منطقه آسیا پاسفیک است که ایران با 8 نامزد در راس کشورهای منطقه قرار گرفته است. پس از ایران، چین با 5 نامزدی، لبنان و کره جنوبی با 4 نامزدی، ترکیه با 3 نامزدی، اندونزی ، ژاپن، مالزی، فیلیپین، استرالیا روسیه با 2 نامزدی، ارمنستان، عراق، قزاقستان، هند، سریلانکا، مصر و رژیم صهیونیستی هر یک با یک نامزدی در میان برگزیدگان قرار گرفته‌اند.
اولین جانشین سینمای آسیا و پاسفیک با حمایت یونسکو، فیاپف و سی‌ان‌ان در روز 22 آبان ماه در استرالیا برپا و یک هیات داوری به ریاست شابانا آزمی، بازیگر زن سرشناس سینمای هند، بهترین‌های هر رشته را اعلام خواهند داشت. مجید مجیدی، کارگردان سرشناس کشورمان نیز از اعضای هیات داوری این جایزه است. یونسکو و فیاپف نیز هر یک جایزه‌ای با عنوان یک عمر دستاوردهای هنری به یک سینماگر برجسته اعطا خواهند کرد.
نامزدهای بهترین فیلم بلند سینمایی:
کارامل (لبنان)
اتوبوس شب (ایران)
اپرای جاوا (اندونزی)
طلوع پنهانی (کره‌جنوبی)
تقوا (ترکیه)
نامزدهای بهترین فیلم انیمیشن بلند
جنگ بزرگ بین ووکونگ و ایزد ارلانگ (چین)
پنچ سانتیمتر هر ثانیه (ژاپن)
روزهای تابستان با کو (ژاپن)
نامزدهای بهترین فیلم مستند بلند
خاطرات بیروت: حقیقت ، دروغ و ویدئو (لبنان)
ثبت دوباره‌ی یک استاد بزرگ (چین)
سرزمین گمشده (ایران)
قصه‌ای از مردم در جنگ صلح (ارمنستان)
شوی رادیوی مردم روستا (مالزی)
نامزدهای بهترین فیلم کودک
دوچرخه (فیلیپین)
دنیاس، آواز روی ابرها (اندونزی)
قفل‌ساز (ایران)
مادر نانی (فیلیپین)
محسن (مالزی)
نامزدهای بهترین کارگردانی
نادین لباکی برای فیلم کارامل (لبنان)
رخشان بنی‌اعتماد و محسن عبدالوهاب برای فیلم خون‌بازی (ایران)
شوکت امین کرکی برای فیلم عبور از غبار (عراق)
تائو پنگ برای فیلم شب پرده کوچک (چین)
زانا ایسابایوا برای فیلم کاروی (قزاقستان)
نامزدهای بهترین فیلمنامه
فیروز عباس‌خان برای فیلم گاندی پدرم (هند)
مایکل جیمز رولند و هلن بارنز برای مایل‌ها خوشبختی (استرالیا)
کیومرث پوراحمد برای اتوبوس شب (ایران)
چانگ- دونگ‌لی برای طلوع پنهانی (کره جنوبی)
اوندرمن چاکار برای تقوا (ترکیه)
نامزدهای فیلم‌برداری
یو وانگ برای فیلم‌ استادگو (چین)
ترو فیمف آرجی سرگی برای فیلم مغول (روسیه)
پالیتا پررا برای فیلم سانکارا (سریلانکا)
ژائوفی، مارک پینگ- بین‌لی و یانگ تائو برای فیلم خورشید هم طلوع می‌کند (چین)
هومن بهمنش برای فیلم آن سه (ایران)
نامزدهای بهترین بازیگر زن
نادین لباکی، یاسمین المصری، جوانا موکارزل، گیزل عود، سیهام حداد و عزیزه سمان برای فیلم کارامل (لبنان)
حنان ترک برای فیلم ببر و بچسبان(مصر)
جون چنگ برای فیلم قصه‌های آوازهای خانگی (استرالیا)
باران کوثری برای فیلم خون‌بازی (ایران)
دو- یئون جئون برای فیلم طلوع پنهانی (کره جنوبی)
نامزدهای بهترین بازیگر مرد
ساسون گابای برای فیلم دیدار گروه (رژیم صهیونیستی)
ایوژنی آنتروپوف برای فیلم سخت دل (روسیه)
دئوک- هوان ریو برای فیلم مثل یک باکره (کره جنوبی)
مهرداد صدیقیان برای فیلم اتوبوس شب (ایران)
ارکان کان برای فیلم تقوا (ترکیه)
گفتنی است، اتحادیه تهیه‌کنندگان فیلم استرالیا که از دو سال قبل طرح جایزه سینمای «آسیاپاسفیک» را دنبال می‌کرد، سرانجام در جشنواره فیلم کن گذشته، رسمیت این جایزه را اعلام داشت.
منطقه آسیا و پاسفیک با بیش از 70 کشور، نیمی از تولیدات سینمای جهان را به خود اختصاص داده و همواره خلا یک جایزه معتبر سینمایی در این منطقه حس می‌شود. با اعلام قوانین و مقررات این جایزه، خانه سینما وظیفه‌ معرفی نمایندگان سینمای ایران به این جایزه را بر عهده گرفت که نهایتا 8 فیلم از میان برگزیدگان یازدهمین جشن خانه سینما شامل اتوبوس شب، خون بازی، پابرهنه تا بهشت، به همین سادگی، پاداش سکوت و آن سه در بخش فیلم‌های بلند سینمایی، قفل‌سازدر بخش فیلم‌های کودکان و سرزمین گمشده در بخش فیلم‌های مستند به دبیرخانه سینمای آسیا و پاسفیک معرفی شدند.
دبیرخانه این جایزه ده تن از دست‌اندرکاران سینمای جهان را که در حوزه سینمای آسیا و پاسفیک فعال بودند به عنوان هیات انتخاب این جایزه انتخاب که محمد اطبایی نیز از ایران در این هیات حضور یافت.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
آخرین خبرها