یک مستندساز چینی مستندی درباره معبد جنجال برانگیز یاسوکونی توکیو ساخته است.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» لی یینگ درحالی از یک دهه پیش ساخت مستند درباره این معبد در توکیو را آغاز کرد که بازدید نخست وزیر سابق ژاپن، جونیچیرو کویزومی از آن به اعتراض شدید دولتهای چین و کره انجامید مبنی بر این که ژاپن هرگز به خاطر تجاوز به خاک همسایگانش در جریان جنگ جهانی دوم عذرخواهی نکرده است.
معبد یاسوکونی یکی از شاخصترین نمادهای نظامیگری ژاپن در دهههای گذشته به شمار میآید و اعتقاد عمومی بر این است که ارواح تمام سربازانی که به خاطر این کشور کشته شدهاند، در این معبد دفن شدهاند.
اما لی یینگ به خبرگزاری رویترز میگوید: وقتی من ساخت فیلم را آغاز کردم، هیچکس به آن توجهی نداشت.
او که به مدت 17 سال در ژاپن زندگی کرده است، بیش از یک دهه پیش فیلمبرداری مستند خود را آغاز کرد و قرار است همزمان با هفتادمین سالگرد تجاوز به نانکینگ آن را به نمایش بگذارد.
در جریان این قتل عام که ناشی از حمله سربازان ژاپنی به خاک چین بود، 142 هزار نفر از مردم چین کشته شدند. سربازان ژاپنی در جریان پیشروی به شهر نانکینگ، با استفاده از شمشیرهای سنتی سر مردم را از تن جدا میکردند.
این شمشیرها در کارگاههایی در معبد یاسوکونی ساخته میشد و مستند لی یینگ هم با حرفهای یکی از شمشیرسازان سالخورده مقیم این معبد آغاز میشود.
لی میگوید: در سمیناری در ژاپن فیلمی درباره نانکینگ دیدم و وقتی سربازان ژاپنی پرچم کشورشان را بر فراز شهر نصب کردند، مردم شروع به دست زدن و خواندن سرود شدند.
این انگیزهای برای لی میشود تا مستند خود را در باره روحیه نظامی گری ژاپنیها بسازد. جالب است که این مستند با کمک و سرمایه گذاری دو کشور ژاپن و کره ساخته شده و مراحل فنی پس از فیلمبرداری با حمایت آکادمی فیلم پکن به پایان رسیده است.
یک دیدگاه بگذارید