افروغ: هر کس فیلم می‌بیند حق داوری دارد

عماد افروغ در جمع خبرنگاران پارلمانی در پاسخ به پرسشی در خصوص انتقادات به نحوه‌ داوری جشنواره‌ فیلم فجر با بیان این‌که سینماگران ما نسبت خود را با مردم مشخص کنند، شتر سواری دولا دولا نمی‌شود، تصریح کرد: وقتی آنها را نقد می‌کنیم می‌گویند ما از پشتیبانی مردم برخوردار هستیم و مردم باید در مورد ما قضاوت کنند و وقتی مردم قضاوت می‌کنند و فیلمی را برمی‌گزینند، می‌گویند داوری امر کاملا فنی است.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: برای کسی که تفکر انتقادی دارد مساله به این سادگی نیست. مساله هویت صنفی و مساله‌ نقدناپذیر بودن اهالی سینماست و تنها شامل اهالی سینما و سینماگران نمی‌شود. در دانشگاه‌ها و سیاست ما نیز وجود دارد.
نماینده‌ی تهران با بیان این‌که فیلم اخراجی‌ها، انتخاب مردم است، خاطرنشان کرد: آنهایی که وقتی مورد نقد قرار می‌گیرند پای مردم را وسط می‌کشند، اینجا جواب دهند که چرا قضاوت‌های مردمی باید نادیده گرفته شود و پای داوری‌های فنی بیرون آید.
افروغ متذکر شد: برخورد ما با مردم دوگانه است. یا از همان ابتدا بگویید مجموعه‌ی نگاه ما برای مردم جایی باز نکرده و یا اگر برای مردم جا باز می‌کند، فقط برای دفاع از هویت صنفی نباشد و آنجایی که منافع شما را به مخاطره می‌اندازد پای مردم را وسط می‌کشید.
به گفته‌ وی، فیلم برای مردم ساخته می‌شود و هر کس فیلم می‌بیند حق داوری دارد و مردم نیز یکی از ملاک‌های داوری هستند و اگر قرار است فیلم برای محفل خصوصی ساخته شود، نباید اکران عمومی شود و باید اکران خصوصی شود.
رییس کمیسیون فرهنگی، گفت: ما این موضوع را در کمیسیون به بحث می‌گذاریم تا مفصل بررسی شود، چون من فیلم اخراجی‌ها را دیدم و قضاوت من این است که واقعا قطع نظر از پردازش آن با این‌که خیلی زود به نتیجه می‌رسد و روند تحول را به خوبی به تصویر نمی‌کشد، اما داستان واقعی جنگ است و معلوم می‌شود کسی این فیلمنامه را نوشته را که جنگ و جبهه و عقبه‌ جنگ را شناخته است.
وی ادامه داد: این فیلمنامه‌ خوبی بود. بازیگران نیز شاهکار خلق کردند و روح طنز نیز در این فیلم دیده می‌شود و جا داشت که بهتر از اینها با آن برخورد شود.
به گفته‌ افروغ، تا حدودی نام کارگردان فیلم، داوری را تحت‌الشعاع قرار داد.
وی در خصوص روز ولنتاین (روز عشق و دوستی) که چند سال است در ایران رواج دارد، گفت: ما مدت‌هاست که گفته‌ایم که روز اول ذیحجه که روز ازدواج حضرت علی (ع) با حضرت فاطمه (س) است، روز ازدواج جوانان نام‌گذاری شود و توقع داشتیم که دولت سال گذشته این کار را انجام دهد و این روز را نامگذاری کند ولی این کار را نکرد.
افروغ عنوان کرد: امسال که این روز مصادف با شب یلدا بود، من خودم چند بار این موضوع را تکرار کردم و صدا و سیما نیز زیرنویسی کرد.
وی گفت: عشق باید تجلی داشته باشد و تجلی نهایی آن باید ازدواج باشد.
نماینده‌ تهران گفت: یکی از مباحث من با رییس جمهور در خصوص طرح تسهیل ازدواج جوانان بود و آن این که با ادغام صندوق ازدواج با صندوق مهر رضا، تا حدودی روح و مفاد مصوبه‌ مجلس تحت‌الشعاع قرار گرفت و ما تلاش می‌کنیم بندهایی از طرح تسهیل ازدواج جوانان عملی شود.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
آخرین خبرها