معاونت امور سینمایی و سمعی بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد، در آینده فیلمهای ایرانی همزمان با تهران، در شهرستانها نیز به اکران در خواهند آمد.
به گزارش«پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدرضا جعفری جلوه در همایش سراسری معاونت امور سینمایی و مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها ضمن بیان این نکته گفت: باید همت ما مدیران این باشد که پهنه شگرف، جذاب و متنوع ایران را با تمام قوت آن بشناسیم و بروز و ظهور دهیم. این مبنای مشترک همه ماست و مقصد مشترک همه ما چشمانداز بلند ایران عزیز است و در چنین چشماندازی ایران بر صدر خواهد نشست و در عرصههای اقتصادی، اجتماعی، علمی و تمدنی در منطقه در جایگاه نخست خواهد بود.
جعفری جلوه یادآور شد: دستگاه متولی امر فرهنگ و هنری وقتی موفق است که بتواند عمیق این تنوع و تکثر دل انگیز را هوشمندانه و با تدابیری عالی به منصه ظهور بکشاند و عرضه کند.
وی تصریح کرد: در این زمینه توفیقات بسیاری وجود داشته، اما باید بپذیریم که هنوز با آنچه که باید باشد فاصله داریم، هم در نواحی و هم در کلیت.
جعفری جلوه در اشاره به دیگر جنبههای حوزه فعالیتهای فرهنگی ادارات کل استانها مدیران استانها را به عنوان نمایندگان معاونت سینمای در سراسر کشور دانسته و به مباحث و مقولات هفت گانهای که از اهداف خاص این همایش است اشاره کرده و افزود: امر مهم سینمای حرفهای چه در عرصه تولید و پخش، نمایش خانگی، تامین و عرضه، آموزش، فضای نمایشی و تجهیزات، مساله سالن سازی و سینما داری، فعالیتهای پژوهشی و سینمایی، آموزشگاههای تخصصی سینمایی و در نهایت مقوله جشنوارههای محلی و ملی از مطرحترین موارد مورد بحث خواهد بود که مطمئنا با سلایق و نیازها و علایق محلی آمیخته و با فکر و اندیشه شما تغذیه شده و به عمل در خواهد آمد.
معاون امور سینمایی با اشاره به بخش سینمای حرفهای افزود: سینمای حرفهای در اصل و ساز و کارهای خودش با ساز و کارهای جهانی بهم پیوسته و در هم تنیده است و به این دلیل باید با دقت نظر بسیاری در این حوزه مدیریت کنیم.
معاون امور سینمایی با اشاره به آسیبشناسی در آیین نامه اکران در سینماهای کشور و تکمیل آن، تسری این آییننامه به اکران شهرستانها را لازم دانسته و افزود: شرایط موجود، شرایط مطلوبی برای اکران نیست از ناهماهنگی و آسیبهای جدی در این زمینه صدمه دیده و در رنجیم.
وی افزود: مباحث شما ما را به مجموعه وضعیتهایی که شرایط اکران در سینماهای مناطق و سینماهای استانها از آن برخوردار است راهنمایی خواهد کرد و با شناسایی این وضعیت میتوانیم بیش از گذشته دریابیم مجموعه ناوگان سینمایی کشور در مناطق مختلف در چه شرایط و وضعیتی و چه نیازهایی دارد.
و در این صورت میتوانیم مجموعه امکانات و مبانی که در این زمینه بصورت متکثر و بلااستفاده در مجموعه استانها وجود دارد شناسایی کرده و به کار بگیریم.
جعفری جلوه با اشاره به منابع مالی قابل اعتنایی که در بودجه کل کشور در خصوص تامین تجهیزات سینماها و سینماسازی و تهیه لوازم مورد نیاز برای مجموعههای فرهنگی در استانها تدارک دیده شده است. افزود: از طریق تعاملات استانی میتوان از این منابع بهرهبرداری کرد. شناسایی، رهگیری و بهرهگیری از آنها برای چنین امر مهمی میتواند برطرف کننده یکی از آسیبهای بزرگ سینمای ما باشد.
معاون امور سینمایی خبرداد در آینده از فیلمهای ایرانی کپی بیشتری تهیه و به صورت همزمان در سینماهای کشور به نمایش گذاشته خواهد شد این عمل سبب میشود هم طول اکران کم میشود و هم خواب سرمایه در هنر صنعت سینما کمتر شده و در ادامه ورود فیلمها به شبکه نمایش خانگی نیز تسریع شده و آثار مورد نظر امکان پخش از تلویزیون کشور را نیز مییابند.
وی تصریح کرد اجرای این امر روالی طبیعیتر در سینما ایران بوجود خواهد آورد و سینمای ایران از برکاتی بسیار چه به لحاظ اقتصادی و معنوی برخوردار خواهد شد.
جعفری جلوه با اشاره به ملاحظات و آسیبهایی که در زمینه حوزه نمایش خانگی آثار مطرح است گفت: اقتضای یک آسیبشناسی مشترک مبتنی بر تعاملات آگاهانه با محوریت اداره کل همکاری های سمعی و بصری و نمایش خانگی و مجموعه افراد فعال در اداره کل استانها لازم به نظر میرسد.
معاون امور سینمایی یاد آور شد: عرصه نمایش خانگی سهم و جایگاه ویژهای در سبد مصرف فرهنگی خانوادههای ایرانی دارد و هر سال حدود 1000 اثر سینمایی توسط مجموعه این شبکه به مخاطبین عرضه میشود.
میدانید در این زمینه مشکل بزرگ تکثیر و توزیع غیرمجاز وجود دارد که این مساله دو آسیب هم زمان را موجب میشود. اول به لحاظ فرهنگی، چون این پدیده نظاممند و همراه با نظارت نیست و دوم آسیب و تهدید اقتصادی بزرگی برای فعالیتهای قانونمند و مجاز در حوزه تامین تکثیر محصولات سمعی و بصری محسوب میشود.
این آسیب در استانهای مرزی به یک گونه و در استانهای مرکز به گونهای دیگر ظهور میکند بررسی و شناسایی جوانب مختلف این آسیب نیاز به یک هماندیشی جدی دارد.
مهندس جعفری جلوه با اشاره به تشکیل ستاد مبارزه با سرقت و تکثیر غیرمجاز آثار سمعی و بصری به لغت سرقت در این زمینه تاکید کرد.
مهندس جعفری جلوه خاطرنشان کرد: در این خصوص نیز باید یک رفتار منطقهای و متناسب با هم منطقه جغرافیایی کشور صورت گیرد و امتداد این ستاد در نواحی مختلف ایران عزیز گسترش یابد تا در یک دوره زمانی کوتاه تاثیرات قابل محسوسی را شاهد باشیم. نتیجه این مبارزه، ضمن ایجاد امنیت سرمایه در سینمای ملی بر عرضه نمایش خانگی آثار سینمایی نیز تاثیر مستقیمی خواهد داشت.
جعفری جلوه در بخش دیگری از سخنانش ضمن اشاره به نرمافزارهای بازیهای رایانهای و فروشگاههای عرضه و تکثیر و حتی تولید این آثار گفت: این حوزه که تاکنون توجه جدی و متناسبی به آن نشده است در شکل دهی مخاطبان خود که عموما کودکان و نوجوانان هستند بسیار مهم و موثر است و نیاز به نظارت و دقت فراوان دارد. وی افزود در خصوص مسائل سخت افزاری و آموزش مدیران و کارشناسان در استانهای کشور نیز باید تدابیر خاصی اندیشیده و انجام گیرد.
معاون امور سینمایی با اشاره به دو امکان ویژه ادارات کل استانها و انجمنهای سینمای جوانان در سراسر کشور گفت: با تعامل و وفاق و برنامههای مشترک این دو حوزه میتوانند ساز و کار و روال امور فرهنگی در کل کشور را مشترک کرده و اجازه تجلی به فرهنگهای قومی را به وجه احسن میدهد.
وی افزود: تعامل حوزه ادارات کل استانها و دفاتر انجمن سینمای جوانان به ما امکان دیده شدن این تکثر فرهنگی ایرانی را میدهد لذا اگر همراهی و تعامل بین این حوزه بوجود بیاید ما خواهیم توانست تولید کننده این رنگین کمان متنوع فرهنگی باشیم.
یک دیدگاه بگذارید