برگزاری بیست‌وهفتمین جشنواره فیلم فجر با حضور ۶۳ کشور

بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در ۱۸ بخش سینمای ایران و جهان (رقابتی و غیررقابتی) از ۱۲ تا ۲۲ بهمن‌ماه در تهران برگزار می‌شود.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، در مجموع، در این دوره از جشنواره ۲۷۷ فیلم بلند سینمایی، کوتاه و مستند از ۶۳ کشور جهان به روی پرده می‌رود که از این میان ۱۲۸ فیلم ایرانی و ۱۴۹ فیلم خارجی هستند.
از میان فیلم‌های ایرانی، ۶۲ فیلم بلند سینمایی،۱۷ اثر بلند ویدیویی، ۱۲ مستند بلند، ۲۱ مستند کوتاه و نیمه بلند و ۱۶اثر داستانی کوتاه هستند و فیلم‌های خارجی شامل ۱۱۸ فیلم بلند سینمایی، ۱۷فیلم کوتاه داستانی و ۱۴عنوان فیلم مستند می‌شود.
ایران، مجارستان، فرانسه، آلمان، هلند، ایرلند، استرالیا، اروگوئه، فنلاند، برزیل، مالزی، اسپانیا، استونی، ایتالیا، ترکیه، پرتغال، کره جنوبی، بلژیک، چین، یونان، آمریکا، لهستان، بوسنی و هرزگووین، مکزیک، روسیه، ژاپ ، عراق، اردن، هند، تایوان، افغانستان، تونس، فلسطین، سریلانکا ، هنگ کنگ، کره شمالی، انگلیس، آرژانتین، شیلی، تایلند، اندونزی، قزاقستان، مغولستان، کانادا، اتیوپی، پاکستان، رواندا، سوئیس، آفریقای جنوبی کشورهایی هستند که در جشنواره فیلم دارند.
بخش سودای سیمرغ- مسابقه سینمای ایران با ۲۱فیلم (مسابقه فیلم‌های کوتاه ایران با ۱۶فیلم) ، بخش نگاه نو – مسابقه فیلم‌های اول و دوم با ۱۴فیلم، بخش ویدیو سینما با ۱۷ فیلم، جام جهان نما-مسابقه سینمای بین‌الملل با ۱۶فیلم (سه فیلم ایرانی)، (مسابقه فیلم‌های کوتاه بین‌الملل با ۱۷ فیلم خارجی)، جلوه گاه شرق – مسابقه سینمای آسیا با ۱۴ فیلم(دو فیلم ایرانی)، در جست و جوی حقیقت – مسابقه سینمای معناگرا با ۱۳ فیلم (دو فیلم ایرانی)، مسابقه آثار مستند ایرانی با ۱۲مستند بلند و ۲۱ مستند کوتاه و نیمه بلند، از جمله بخش‌های رقابتی جشنواره به شمار می‌روند.
دیگر بخش‌های این رویداد که به صورت غیررقابتی برگزار می‌شوند عبارتند از: مرور سینمای ایران با ۷ فیلم، بخش فیلم‌های سی‌امین سالگرد انقلاب اسلامی با ۲۰ فیلم، جشنواره جشنواره‌ها با ۱۶فیلم، نمایش‌های ویژه روز با ۱۲فیلم، نمایش‌های ویژه آثار مستند با ۱۵ فیلم، خاموش اما زنده با ۱۰ فیلم، مجموعه کلاسیک‌های ماندگار با ۸ فیلم، مرور آثار مایک لی با ۸ فیلم، مرور آثار فرانسیس فورد کاپولا با ۵ فیلم، سینمای آلمان بعد از ۲۰۰۰ با ۱۱فیلم، سینمای کره بعد از ۲۰۰۰ با ۱۳ فیلم.
در این دوره از جشنواره و در بخش سینمای ایران، ۴ بزرگداشت برای سینماگرانی چون رسول صدرعاملی، محمدرضا شرف‌الدین، مرحوم خسرو شکیبایی و محمود کلاری برگزار می‌شود.
در این دوره از جشنواره همچنین تندیس ویژه مصطفی عقاد به بهترین فیلم در بخش بین‌الملل با موضوع ایمان و امید اهدا می‌شود و در بخش سینمای ایران نیز جایزه راه انبیا به بهترین فیلم با مضمون گفت‌وگوی ادیان و تعالیم مشترک انبیا الهی تقدیم می‌شود.
گفتنی است دومین جایزه ویژه همگرایی در آسیا نیز به فیلمی از بخش جلوه گاه شرق اهدا خواهد شد.
امسال در جشنواره فیلم فجر، ۳۸ سیمرغ بلورین در بخش‌های مختلف رقابتی ایرانی و بین‌المللی، به برگزیدگان اختصاص می‌یابد و یک سیمرغ زرین، جایزه ویژه سینمای ایران به فیلم برگزیده نگاه ملی خواهد بود.
همچنین ۱۵داور خارجی به همراه ۵ داور ایرانی در بخش بین‌الملل و ۲۲ داور ایرانی هم در بخش سینمای ایران، (مسابقه سودای سیمرغ - نگاه نو ، مستند، ویدیوسینما) فیلم‌های جشنواره را داوری می‌کنند که آندری زویاگینتسف فیلمساز برجسته روسی، نیکلای مارجینیانو کارگردان و فیلمبردار برجسته رومانی و رییس بنیاد سینمایی این کشور، سمیح کاپلان اوغلو کارگردان تحسین شده کشور ترکیه، محمد ملص کارگردان سوری و جاوید جعفری بازیگر و مجری سینما و تلویزیون هند از جمله داوران بخش بین الملل جشنواره هستند.
فیلم‌های بخش بین‌الملل جشنواره امسال در ۴ سینما با ۹ سالن نمایش فیلم به نمایش درمی‌آیند این سینماها عبارتند از: فرهنگ ۱و ۲ ، سینما آزادی (سالن اصلی، شهر قصه، شهر فرنگ، شهر هنر، شهر هفتم)، سپیده و استقلال.
در این سینماها فیلم‌های بخش‌های جام جهان نما- مسابقه سینمای بین‌الملل، جلوه گاه شرق -مسابقه سینمای آسیا، در جست و جوی حقیقت - مسابقه سینمای معناگرا، جشنواره جشنواره‌ها ، نمایش‌های ویژه روز، نمایش‌های ویژه مستند، خاموش اما زنده، مایک لی، کلاسیک‌های ماندگار و فرانسیس فورد کاپولا از روز ۱۱ تا ۱۵ بهمن ماه به نمایش درمی‌آیند.
۱۱سینما با ۱۹ سالن نمایش نیز در نیمه دوم جشنواره فیلم های ایرانی این رویداد را نمایش می‌دهند که این سالن ها عبارتند از: آفریقا، اریکه ایرانیان ۱، موزه سینما، سپیده ، فرهنگ ۱و ۲، استقلال ، پردیس سینمایی آزادی با ۴ سالن نمایش، پردیس سینمایی زندگی با سه سالن نمایش ، مجموعه سینمایی جوان ۱ و ۲ ، ماندانا و سالن اصلی پردیس سینمایی رازی.
نکته جالب در خصوص سینماهای جشنواره این است که امسال با توزیع جغرافیایی مناسب سالن‌های جشنواره در نقاط مختلف شهر، امکان بهره مندی مخاطبان مناظق مختلف از برنامه‌های جشنواره فراهم شده است و جشنواره بیست و هفتم سینماهای جوان و موزه سینما در شمال، پردیس رازی در جنوب ، پردیس زندگی و اریکه ایرانیان در غرب و ماندانا در شرق را در بر می‌گیرد.
همچنین هماهنگی‌های لازم برای آماده سازی سینماهای جشنواره و تجهیز سیستم‌های حفاظت (دوربین‌های مدار بسته) از آثار این رویداد صورت گرفته است.
بیش از نیمی از سینماهای این دوره از جشنواره از مجموعه های سینمایی بازسازی شده توسط معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری و پردیس‌های سینمایی احداث شده توسط شهرداری تهران هستند که در راستای گرامیداشت سی‌امین سال پیروزی انقلاب اسلامی و در جهت رفاه حال مخاطبان جشنواره، به مجموعه فضاهای نمایشی جشنواره اضافه شده‌اند.
امسال همچنین در دوازدهمین بازار فیلم و برنامه های تلویزیونی ایران که در پردیس سینمایی ملت برگزار می‌شود ۲۲ خریدار خارجی از ۱۹ شرکت از ۱۰ کشور و ۸۳ غرفه دار از ۴۷ شرکت از ۲۴ کشور جهان حضور خواهند داشت.
همچنین اقدامات لازم برای زیر نویس کردن ۱۲۰ فیلم خارجی به پایان رسیده است و۶۸ فیلم به صورت دیجیتال و ۵۲ فیلم به صورت ویدیو زیرنویس شده‌اند.
در بخش تامین مواد خام سینمایی نیز مواد خام مورد نیاز فیلمسازان تامین شده و جشنواره از این منظر، با مشکلی رو به رو نخواهد شد.
در بخش تجلی اراده ملی تاکنون حضور ۱۴ سازمان و نهاد از جمله بنیاد شهید و امور ایثارگران، دفتر تبلیغات حوزه علیمه قم، سازمان امور مالیاتی کشور، مرکز ملی فرش ایران، نهاد کتابخانه های عمومی کشور، ناجی هنر، سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران، شورای فرهنگ عمومی، دبیرخانه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، دفتر آموزش و فرهنگ پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، موسسه آیین مهرورزی، جشنواره روستا، جمعیت هلال احمر و بنیاد توسعه راهبردی ایرانیان قطعی شده است.
همچنین ۳۵ اثر در بخش مسابقه مواد تبلیغی و اطلاع رسانی سینمای ایران بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر رقابت می‌کنند.
این آثار از میان ۲۵۲ اثر رسیده به دبیرخانه بخش مواد تبلیغی و اطلاع رسانی جشنواره و توسط هیات انتخاب این بخش، انتخاب شده‌اند. بر پایه این گزارش، ۱۲ عکس، ۵ پوستر، ۳ اثر در حوزه گرافیک محیطی و ۱۵ تیزر و آنونس در بخش مسابقه مواد تبلیغی و اطلاع رسانی جشنواره حضور دارند.
مخاطبان بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر با هماهنگی‌های به عمل آمده در طول برگزاری این رویداد، مشمول بیمه حوادث خواهند بود و طرح پزشک همراه که از سال گذشته در سینماهای جشنواره اجرا شد در این دوره نیز ادامه خواهد یافت و یک گروه پزشکی مجرب در خدمت مخاطبان جشنواره خواهند بود.
مراسم افتتاحیه بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر روز یازدهم بهمن ماه برگزار می‌شود و مراسم اختتامیه نیز روز بیست و دوم بهمن ماه برگزار خواهد شد و این دو آیین از طریق اینترنت به صورت زنده برای مخاطبان پخش خواهد شد.
همچنین مراسم اختتامیه بین‌الملل روز پانزدهم بهمن ماه در تالار وحدت تهران برگزار خواهد شد.
مراسم افتتاحیه و اختتامیه جشنواره مثل سال گذشته از طریق پایگاه اینترنتی www.fajrlive.tv پخش می‌شود و سیستم پیام کوتاه همراه فجر با شماره ۲۰۰۰۰۷ ، برنامه‌های جشنواره را در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهد.
پیش فروش بلیت‌های بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر از روز جمعه چهارم بهمن ماه جاری در سینما فلسطین تهران آغاز می‌شود.
روز جمعه چهارم بهمن ماه هنرمندان می‌توانند از ساعت ۱۴ تا ۱۹ برای تهیه بلیت‌های مورد نظر خود مراجعه کنند و روز شنبه پنجم بهمن ماه نمایندگان رسانه‌های جمعی می توانند برای تهیه بلیت به سینما فلسطین مراجعه کنند.
روزهای یک شنبه ششم و دوشنبه هفتم بهمن ماه را زمان پیش فروش بلیت‌های جشنواره برای دانشجویان است. دانشجویان می‌توانند با بیست درصد تخفیف، بلیت‌های جشنواره را تهیه کنند.
روز سه شنبه هشتم بهمن ماه نیز نمایندگان وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و نهادها می‌توانند با ارایه معرفی نامه معتبر برای تهیه بلیت به سینما فلسطین مراجعه کنند.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
اخبار مرتبط
آخرین خبرها