حدود یک هفته پیش از آن که قواعد بیست و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر اعلام شود، خبری توسط نشریات معتبر سینمایی جهان منتشر شد مبنی بر آن که جشنواره فیلم برلین از دوره پیش رو، جایگاه فیلم کوتاه را ترقی میدهد. در متن خبر آمده بود به دلیل اهمیت رو به افزایش فیلم کوتاه در جهان، برگزار کنندگان جشنواره فیلم برلین چند تصمیم مهم در این زمینه گرفتهاند؛ اول، یک روز از جشنواره را به عنوان «روز فیلم کوتاه» نامیدهاند و علاوه بر نمایش فیلم، چندین نشست و سمینار تخصصی مرتبط برگزار میکنند. دوم، برای احترام به مخاطبان و فیلمسازان، از این پس تنها فیلمهای کوتاهی را برای نمایش در جشنواره انتخاب میکنند که اولین نمایش جهانی (World Premier) آنها در برلین باشد. تصمیم دوم نشان میداد که در دنیای امروز، دیگر فیلم کوتاه با فیلم بلند تفاوت چندانی ندارد و به همین دلیل مسئولان یکی از مهمترین رویدادهای سینمای هنری جهان خود را ملزم به رعایت قواد بازی میدانند.
فیلم بومرنگ ساخته داریوش غریبزاده برنده جایزه بهترین فیلم تجربی بخش بینالملل بیستوچهارمین جشنواره ملی و دوازدهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران، داستان ساده اما عمیقی را روایت میکند. قصه، قصه پسرکی است در کنار دریا که در آرامش ماهیگیری میکند، غافل از ا ینکه صید امروز، پسرک را به جدال سختی میکشاند، جدال برای بقا.
فیلم با نمای آسمان و دریا آغاز میشود که صدای سوت زدن پسرک فضای آرام و دلنشین ابتدای فیلم را تثبیت میکند. اما آنچه ذهن مخاطب را به چالش میکشاند، بسته بودن بند قلاب به پاهای پسرکی است که هیچگاه تا پایان فیلم او را نمیبینیم. در واقع ماهیگیری پسر آن هم با پای خود، شروع پرسشهایی است که میبایست تصاویر در ادامه به آنها پاسخ دهد.
مستند بلند آبهای کوسه به کارگردانی راب استیوارت، فیلمبردار کانادایی که نخستین فیلم او در مقام کارگردان است، طی ماههای اخیر در آمریکای شمالی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. پس از نمایش موفقیتآمیز در کانادا، نمایش عمومی فیلم در آمریکا، تحسین اغلب منتقدان را برانگیخته است. بیشتر فیلم در آبهای کاستاریکا فیلمبرداری شده و آنچه آن را به اثری متفاوت درباره کوسهها تبدیل کرده، نگاه غمخوارانه و سمپاتیک کارگردان به این موجود دریایی ترسناک است. «مت زولر زیتس»، نویسنده روزنامه نیویورک تایمز در نقد خود بر این مستند، جنبههای جذاب فیلم را توضیح داده است.