سیدجواد میرهاشمی با مستند خون است دلم برای ایران در بخش مسابقه سومین جشنواره «سینما حقیقت» حضور دارد.
وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در مورد چگونگی ساخت این مستند گفت: قرار بود مستندی در باره قلعه رودخان بسازم و منابع تحقیقاتی قلعه متعلق به دکترمنوچهر ستوده بود. در همکاری با ایشان که در حدود یکسالی به طول انجامید و فیلمنامه آماده ساخت شد، متوجه شدیم مستندی در باره قلعه رودخان از شبکه چهارم سیما پخش شده است.
بسیاری از منابع تحقیقاتی گروه ما در این مستند به کار رفته بود و در نتیجه از ساخت این مستند انصراف دادم. بنابراین تهیهکننده پیشنهاد داد که براساس زندگی دکتر ستوده مستندی ساخته شود که با موافقت دکتر ساخت این مستند روند جدی به خود گرفت.
این فیلمساز در مورد استفاده از جذابیتها برای جلب توجه مخاطب در این مستند گفت: اصولا مستندهای پرتره دارای جذابیتهای تصویری زیادی هستند. دکتر ستوده علی رغم سن و سال بالایش که در حدود نود سال است به علت پرداختن به ورزشهایی نظیر کوهنوردی از جوانها شادابتر است. بنابراین فقط زندگی کاری او در مستند به تنهایی پرداخته نشد و به سایر فعالیتهای شخصی او نظیر ورزش توامان پرداخته شد. از سوی دیگر دکتر تالیفات بیشماری در حوزه جغرافیا دارد و حوزه فعالیتش گسترده است. البته چندان به زندگی شخصی دکتر در این مستند پرداخته نشد.
میرهاشمی در مورد پرداختن به زندگی شخصی سوژهاش گفت: بخشی از زندگی شخصی دکتر در نسخه اولیه مستند وجود داشت و در جشنواره فیلم فجر سال گذشته به نمایش در آمد بنابراین تصمیم گرفتیم برای بهتر شدن کار دو سکانس جدید را با حضور دکتر فیملبرداری کنیم و ایشان درخواست کردند که در نسخه جدید صحنههای مربوط به زندگی شخصیشان حذف شود.
وی افزود: خیلی از این دانشمندان و محققان علاقه زیادی ندارند که در زندگی شخصیشان کندو کاو شود. پروژه بعدی هم که برای ساخت در نظر دارم مربوط به زندگی استاد باستانی پاریزی است و ایشان هم در این زمینه خواستند که به زندگی شخصیشان اشارهای نشود.
این فیلمساز ادامه داد: به دلیل مشکلات کاری دکتر و محدویتهایی که در این زمینه داشتند پروسه فیلمبرداری در حدود دو سالی به طول انجامید و در این مدت به طور ناپیوسته کار میکردیم و اتفاقا این شیوه به بهتر شدن کیفیت مستند کمک کرد و از میان صحبتهای ایشان با حوصله موارد مورد نظر را استفاده میکردیم.
میرهاشمی در خصوص برگزاری جشنواره سینما حقیقت گفت: معتقدم باید قدر و فرصت مهیا شده در خصوص برگزاری جشنواره با رویکرد تخصصی بدانیم تا علاقهمندان بتوانند از برنامههای جشنواره استفاده کنند. بحث نمایش آثار مستند یکی از بحثهای همیشگی مستندسازان در این چند ساله است که برگزاری جشنواره تا حدی این نیاز را پوشش میدهد.
-
حامد خسروی: طرز نگاه به کلیشه و سفارش هنر است
حامد خسروی با مستند قاب سرد در بخش مسابقه سومین جشنواره «سینما حقیقت» حضور داشت. وی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در مورد شکلگیری ساخت این مستند گفت: قاب سرد یکی از چندین فیلم سفارشی بود که در کنار نبود کارهای شخصی من در سال گذشته ساخته شد. -
مسعود نجفی: «قیصر چهل سال بعد» حس نوستالژیکی دارد
مسعود نجفی با مستند قیصر چهل سال بعد در بخش مسابقه سومین جشنواره «سینما حقیقت» حضور داشت. -
نجفیان: در مستند «رحم جایگزین» وجوهات مختلف مورد توجه بود
اعظم نجفیان با مستند رحم جایگزین در بخش مسابقه سومین جشنواره «سینما حقیقت» حضور داشت. وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در مورد علل رویکردش به این نوع موضوع عنوان کرد: ساخت این مستند به سفارش پژوهشکده ابن سینا و مرکز گسترش سینمای مستند صورت گرفت. البته در ارتباط با موضوع ناباوری چند فیلم دیگر هم در گذشته ساخته شده بود. -
سالاری: برای ساخت «صاحبقرانیه» به جزئیات توجه داشتم
امیررضا سالاری با فیلم صاحبقرانیه در بخش مسابقه سومین جشنواره مستند «سینما حقیقت» حضور دارد. وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در باره ساخت فیلمش گفت: در ساخت این فیلم هم به مکان توجه کردم و هم به هویت مکانی و به تمام چیزهایی که در این کاخ قرار دارد و به این مکان هویت داده است. -
نشست «رسانه و سینمای مستند» در سینماحقیقت برگزار شد
نشست تخصصی «رسانه و سینمای مستند» با حضور دکتر احمد میرعابدینی استاد دانشگاه تهران در رشته ارتباطات اجتماعی روز گذشته در حاشیه سومین جشنواره مستند «سینما حقیقت» در مرکز فرهنگی هنری صبا برگزار شد.
یک دیدگاه بگذارید