سه سال از ایجاد اتحادیه فیلم کوتاه کشورهای مسلمان میگذرد. این اتحادیه امسال با شرکت در بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران باردیگرحضور موثر و پررنگ خود را در این جشنواره نشان داد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، لطیف احمدی، رئیس افغان فیلم افغانستان درباره کارکرد اتحادیه و دنبال کردن اهدافش تا امروز میگوید: اتحادیه فیلمسازان کشورهای مسلمان همان راهی را در پیش گرفته که از همان ابتدا در نظر داشته است. تا به اینجا همان مفاهیمی که در ذهن اعضا وجود داشت پیاده کردیم. نفس در کنار هم بودن این کشورها به خودی خود خوب است چرا که باید به همه نشان دهیم در کنار هم هستیم حتی در عرصه فرهنگ و هنر و صنعت سینما.
احمدی با اشاره به قابل ارزش بودن این تجمع درباره چرایی حضور کشورهای مختلف و نمایش آثارشان توضیح میدهد: مهمترین دغدغه هایی است که فیلمسازان جوان بتوانند حرفها و ایدههایشان را در قالب تصاویر بیان کنند. مهم نیست که این ایده ها چه چیزی است. اتکای ما تنها روی مسایل دینی و مذهبی نیست. همانطور که می بینید جشنواره امسال هم بخشهای جانبی مختلفی دارد.
جوانها معمولا سراغ موضوعاتی می روند که کمتر به آنها توجه شده است. همین مسئله سبب شکسته شدن بسیاری از قالبهای تکراری و پیوند سینما با نوآوری و خلاقیت میشود. این مسئله باعث ترویج سینمای اندیشه گرا در دنیا و در نتیجه تبادل این افکار و اندیشه ها در لباس فرهنگ است.
احمدی درباره مقر اتحادیه میگوید: علی رغم تمام مشکلات و دردسرهایی که برای پذیرفتن مسولیت این کار وجود داشت ایران نمایندگی آن را برعهده گرفت و خوشبختانه هر سال بر تعداد کشورهای مختلف دنیا در آرشیو ما افزوده می شود و امیدواریم امسال این تعداد آثار به 1000 عنوان برسد.
احمدی با تاکید بر بودجه ناکافی برای نمایش این فیلمها افزود: با توجه به این که اتحادیه هنوز با ایده آل خودش از نظر مالی فاصله دارد امااین اتفاق تاثیر منفی بر ارسال آثار نگذاشته و همه چیز عالی است. کشورهایی چون سودان، لبنان، تونس و ...از اعضای فعال ما هستند و در بهتر دیده شدن سینمای کوتاه بسیار تاثیرگذار عمل میکنند.
اخیرا سینمای کوتاه در افغانستان با استقبال خوبی مواجه شده است. سالهای گذشته به دلیل شرایط نامناسب سیاسی و درگیری های مختلف در این کشور، مردم از سینمای کوتاه اطلاع چندانی نداشتند. لطیف احمدی در این باره توضیح میدهد: بعد از گذراندن یک دوره رکود در سینمای افغانستان تقریبا به بن بست رسیده بودیم اما خوشبختانه افغانستان بار دیگر چهره نشان داد. در کشورهایی چون افغانستان ورود یک موضوع از طرف مردم بسیار مورد توجه قرار میگیرد. این اتفاق برای فیلم کوتاه هم افتاد. البته به دلیل نبود امکانات و دانش فیلمسازان با تجهیزات کم فیلمها را میساختند. اما رفته رفته با استقبال از فیلم و اندیشه جوان ها این ساخته ها به صورت آکادمیک انجام شد. صدا، تصویر، رنگ و ... مورد اهمیت قرار گرفت و همین مسئله کیفیت کارها را بالا برد.
تلویزیون در افغانستان رسانه ای است که به دلیل کمبود برنامه سازی میتواند به نمایش فیلم کوتاه شایانی کند. برپایی جلسات نقد و بررسی و نمایش آثار جوانان فیلمساز هم از مسائلی است که باعث بالا بردن انگیزه آن ها میشود. لطیف احمدی درباره لزوم برگزاری جشنواره های بین المللی در کشورهای عضو اتحادیه بیان میکند: مطمئنا این جشنواره ها در مطرح کردن صنعت سینما به جهانیان علی الخصوص سینمای کوتاه بسیار موفق عمل کرده است و گنجینه تصویری از ایده اندیشه و افکار جوان ها گنجینه نفیسی است.
مصطفی ابراهیم محمد مدیریت یک شرکت فیلمسازی نماینده کشورهای آفریقایی و کشور سودان در اتحادیه است. او درباره شروع کار اتحادیه میگوید: سخت بود اما خوب شروع کردیم. ما حاضریم با تمام توان و قدرت از طرف کشور سودان کمک کنیم. پتانسیلی که در کشورهای اسلامی و آفریقایی در زمینه فیلم کوتاه دیده میشود نوید این را می دهد که سینمای کوتاه آینده خوبی خواهد داشت. من معتقدم با توجه به قدرتی که در جهان غرب در زمینه فیلمسازی کوتاه دارد باید سعی کنیم نقش کشورهای خودمان را در ارایه آثار پررنگ تر و استعدادهای بالقوه را بالفعل تبدیل کنیم.
ابراهیم محمد درباره جایگاه سینمای کوتاه در کشور سودان توضیح میدهد: به خاطر وجود فناوری و علی رغم پتانسیل بالای این کشور در عرصه فیلمسازی فیلم کوتاه جایگاه خوبی ندارد. سودان دچار مشکلات اقتصادی در غرب است و انتخابات اولویت بیشتری دارد. اما با بسترسازی که اتحادیه در زمینه نمایش فیلم کوتاه کرده است ما امیدواریم تولید نمایش این آثار مناسب تر از قبل بشود.
سینما رسنه ای است که می تواند تمام جهان را به دور خودش جمع کند این هنر قابلیت بالایی در جذب ملیتها، قومها و فرهنگ های گوناگون دارد و به نوعی باعث اتحاد بیشتر کشورها میشود.
ابراهیم محمد درباره نمایش فیلم کوتاه معتقد است: یکی از مهمترین اهداف اتحادیه و فرهنگسازی فیلم کوتاه است. ما در نظر داریم فیلم کوتاه را مثل فیلم بلند ارتقا بدهیم. امروز مردم دیگر فرصت ندارند 90 دقیقه وقتشان را برای دیدن داستان های بلند بگذارند حسن فیلم کوتاه این است که در حداقل زمان حداکثر مفهوم را بیان میکند. مفاهیمی متعالی که میتواند ساعت ها انسان را به فکر فرو ببرد. با زیاد شدن اعضای اتحادیه فیلم کوتاه فرهنگسازی بهتر انجام می پذیرد فیلم کوتاه رسانه آینده است در آینده ای نه چندان دور فیلم کوتاه مسیر خودش را بهتر پیدا میکند و خودش را به جهان اثبات میکند.
کنار هم جمع شدن کشورهای مسلمان اتفاق مبارکی است که می تواند قوت قبلی برای استمرار سینمای کوتاه و پویایی آن باشد. این مسئله حضور فیلمسازهای جوان در جشنواره های مختلف چون جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه را تحت الشعاع قرار میدهد. چرا که فیلمسازهای جوان با وجود چنین اتحادیه ای دغدغه دیده نشدن فیلم هایشان را ندارند و جشنواره را امید اول و آخر فیلم کوتاه نمیدانند.
یک دیدگاه بگذارید