شادی کرمرودی که با فیلم کوتاه «هرگز، گاهی، همیشه» در چهلمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد؛ معتقد است در این سالها نوع برخورد با فیلم کوتاه، عدم اهمیت و عدم سیاستگذاری مسئولین جشنواره را نشان میدهد.
نویسنده و کارگردان فیلم کوتاه «هرگز، گاهی، همیشه» در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در خصوص حضور فیلم در بخش کوتاه جشنواره فجر گفت: فجر، یک جشنواره سینمایی مهم در ایران است و قطعا حضور و انتخاب هر فیلمی در هر بخش از آن برای هر فیلم و فیلمسازی یک امتیاز است، ولی اگر توجه و بهایی که به فیلم بلند در جشنواره دادهاند برای فیلمسازان کوتاه هم بود، ما هم آن بازخورد مورد نظر و تاثیر این حضور را در آینده فیلمها شاهد بودیم. در این سالها نوع برخوردی که با فیلم کوتاه میشود عدم اهمیت و عدم سیاستگذاری مسئولین جشنواره را نشان میدهد.
بازیگر فیلم«ماهی و گربه» ادامه داد: درست است که ما جشنوارههای تخصصی فیلم کوتاه داریم که عموما موجب حیات فیلم کوتاه هستند، اما وقتی در جشنواره فجر یا هر جشنوارهای، بخش فیلم کوتاه را در برنامه خود میگنجاند درحقیقت اعلام میکند علاوه بر معرفی فیلمسازان حاضر، فیلمسازان آینده این سینما را به شما پیشنهاد میدهم. امسال آرین وزیردفتری و امید شمس که در بخش اصلی بلند حاضرند از فیلمسازان کوتاه بودهاند. این یکی از محسنات جدی گرفتن این بخش است. در جشنوارهای مثل کن، علاوه بر بخش اصلی کوتاه جشنواره، بخش جنبی به اسم «سینه فونداسیون» ایجاد میشود که فیلم سازان کوتاه که عموما دانشجو و یک سطح پایینتر از سطح اصلی هستند معرفی میکند. این توجه به نوعی سرمایهگذاری برای آینده فیلمسازی هر کشور است.
کرمرودی درباره ایده ساخت فیلم «هرگز، گاهی، همیشه» بیان کرد: سال 96 خبری درباره دو دختر اصفهانی که در اصفهان با پخش فیلمی از خود اقدام به خود کشی کردهاند، خواندم. آن خبر روی من خیلی تاثیر گذاشت و ذهنم را مشغول کرد. مدام سوالاتی درباره اطرافیان و خانواده آنها در ذهنم شکل میگرفت مثلا: آنها چیزی از این اتفاق میدانستند؟ آیا میتوانستند جلوی این حادثه را بگیرند؟ اگر بفهمیم یکی از عزیزان ما قصد خودکشی دارد آیا میتوانیم جلوی این اتفاق را بگیریم؟ بعدها در پادکست رادیو مرز، صحبت افرادی که یکی از اطرافیان نزدیک آنها خودکشی کرده را شنیدم. افرادی که از قصد خودکشی نزدیکان مطلع بوده ولی توانایی جلوگیری از این عمل را به هر دلیل نداشتند. تصمیم گرفتم با فیلمنامهای روایتگر داستان ترنج باشم که خواهر بزرگتر تاراست و از تصمیم او مبنی بر خودکشی با خبر میشود و در عین ناباوری، باید در مورد نحوه برخورد با این مشکل تصمیمگیری کند. نگارش فیلمنامه دوسال طول کشید و نهایتا سال 98 به فیلمبرداری رسید.
بازیگر فیلم «دارکوب» در خصوص ژانر و علاقه به این سبک فیلمسازی گفت: این فیلم بیشتر نزدیک به ژانر درام اجتماعی است، اما از آنجا که شاهد سیر درونی در کاراکتر هستیم و نه یک حادثه اجتماعی، شاید آن جنبه اجتماعی هم به آن شدت مطرح نباشد. در مورد بحث درام هم همین مسئله مطرح است. سبکی که کار کردم خیلی نزدیک به خودم است. در این فیلم، راوی خارج از قاب است. یعنی به جای اینکه قصه مستقیم راجع به تارا که قصد خودکشی دارد بیان شود، بیرون از آن اتفاق، طرح میشود. این مدل روایت و تجربه کردن یعنی پرداختن به اطراف و حاشیه یک قصه مهم، مورد علاقه من است.
کرمرودی درباره بازی خود در فیلمی که کارگردانی کرده است گفت: قطعا دوستان و بازیگرهای بسیار درجه یکی هستند که خیلی بهتر از من میتوانستند این نقش را بازی کنند. اما این پروژه از ابتدا بر این مبنا شکل گرفته بود که من قرار است در آن بازی کنم. یعنی از ابتدا هیچ جایی در فیلمنامه نبود که ما بگوییم اینجای کار یا پایان آن مناسب بازی چه بازیگری است. برای کارگردانی درست و بازی همزمان، دکوپاژ کاملا دقیقی از قبل داشتم. تک به تک پلانها علاوه بر استوریبرد، عکسبرداری شده بود. دقیقا میدانستم که قرار است چه قابی بسته شود و روزها و زمان فیلمبرداری منظم و دقیق برنامهریزی شده بود. تمرینها و جلسات زیادی با فیلمبردارم برای هماهنگی و تعامل داشتم. در بخش بازی گرفتن از بازیگرها به شخصه حضور داشتم و میتوانستم کار انجام بدهم. اما بازی گرفتن از خودم بحث دیگری بود که واقعا احتیاج به کمک داشتم که در این بخش از راهنمایی، کمک و تجربه آقای وزیردفتری که تهیه فیلم را هم به عهده داشتند استفاده کردم.
چهلمین جشنواره فیلم فجر به دبیری مسعود نقاشزاده از 12 تا 22 بهمن ماه 1400 برگزار میشود.
-
دانش اقباشاوی: تنوع جنسیتی، جغرافیایی، ژانر و کیفیت معیارهای انتخاب فیلمهای کوتاه فجر بود
دانش اقباشاوی، نویسنده، کارگردان، عضو انجمن سینمای جوانان ایران و رئیس هیات مدیره انجمن صنفی برنامه ریزان و دستیاران کارگردان سینما در چهلمین جشنواره فیلم فجر یکی از سه عضو هیات انتخاب و داوری بخش فیلمهای کوتاه جشنواره بود. با او درباره معیارهای انتخاب و داوری این دوره و راهکارهایی برای حضور جدیتر فیلمهای کوتاه در جشنواره فجر گفتوگو کردیم. -
رضا نجاتی سیمرغ فیلم کوتاه چهلمین جشنواره فجر را گرفت
سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه چهلمین جشنواره فیلم فجر به رضا نجاتی اهدا شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه چهلمین جشنواره فیلم فجر به فیلم کوتاه «ارفاق» به کارگردانی رضا نجاتی و تهیه کنندگی سولماز وزیرزاده رسید. -
برگزیدگان چهلمین جشنواره فیلم فجر معرفی شدند
برگزیدگان چهلمین جشنواره فیلم فجر با دریافت سیمرغهای بلورین مشخص شدند. -
حجت طاهری سیمرغ مستند چهلمین جشنواره فجر را گرفت
سیمرغ بلورین بهترین مستند چهلمین جشنواره فیلم فجر به حجت طاهری اهدا شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» سیمرغ بلورین بهترین مستند چهلمین جشنواره فیلم فجر به مستند احتضار ساخته حجت طاهری به تهیهکنندگی عبدالخالق طاهری و حجت طاهری اهدا شد. -
معرفی نامزدهای فیلمهای کوتاه و مستند چهلمین جشنواره فجر
نامزدهای دو بخش کوتاه داستانی و مستند بلند چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از مرکز اطلاع رسانی روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، جلسه جمعبندی داوری فیلمهای بخش مستند و کوتاه چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر در دبیرخانه جشنواره فیلم فجر برگزار شد.
یک دیدگاه بگذارید