حمید محمدی: حضور انیمیشن در جشنواره فجر باعث دل‌گرمی است

حمید محمدی که با انیمیشن کوتاه «گذشته» در چهلمین جشنواره فجر حضور دارد؛ معتقد است حضور انیمیشن در جشنواره فجر باعث دل‌گرمی فیلم‌ساز، توجه بیشتر و حمایت از آن در آینده می‌شود.
حمید محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: حضور«گذشته» در جشنواره فجر باعث بیشتر دیده شدن انیمیشن می‌شود. به خصوص که این اثر، تنها انیمیشن جشنواره است و امیدوارم تنها بودن آن، منجر به دیده شدن و توجه بیشتر به حوزه انیمیشن شود. ما انیمیشن‌های کوتاه و انیمیشن سازان خوب که درجشنواره‌های معتبر داخلی و بین‌المللی جوایز زیادی کسب کرده‌اند را داریم که متاسفانه خیلی به آن بها داده نمی‌شود.
محمدی درباره انتخاب و جایگاه انیمیشن کوتاه در جشنواره گفت: تا کنون انیمیشن و نگاه به آن در جشنواره فجر، خیلی جدی گرفته نشده است. البته بخشی از آن هم منطقی است. اینکه انیمیشن، کوتاه و مستند هر کدام جشنواره‌های تخصصی خود را دارند؛ اما جشنواره فجر هم مهم‌ترین و ‌معتبرترین جشنواره سینمای ایران با تمرکز و توجه بسیار زیاد است. از طرفی فیلم‌سازان کوتاه، آینده سینمای بلندند. بیشتر فیلم‌سازان از فیلم کوتاه شروع می‌کنند و وارد سینمای بلند می‌شوند. حضور انیمیشن در جشنواره فجر باعث دل‌گرمی فیلم‌ساز، توجه بیشتر و حمایت از آن در آینده می‌شود. به هرحال وقتی فیلم کوتاه و انیمیشن با این شرایط سخت تولید می‌شوند، حداقل حضور آنها در جشنواره‌ای به این اهمیت، با این میزان تاثیرگذاری و توجه رسانه‌ای مهم است.
وی افزود: با توجه به تجربیات گذشته که توجه به انیمیشن نهایتا معطوف به فیلم‌های بلند بود، اصلا فکر نمی‌کردم توسط هیات انتخاب به جشنواره راه پیدا کنم. غافلگیر و شوکه شدم. چون از قبل جشنواره فجر را دوست داشتم و فکر نمی‌کردم روزی به دیدن فیلم خود در این جشنواره بروم.
محمدی در خصوص ایده اولیه ساخت و ژانر این اثرگفت: ایده انیمیشن از ترس‌ها، مشکلات و نحوه مواجه شدن و رفع آنها آمده است. تقریبا می‌توان گفت این ایده اصلی بود که در قالب داستان نویسنده‌ای در دهه 40 روایت و ساخته شد. «گذشته» اجتماعی است که کمی ژانر اکشن و دلهره‌آور هم در آن دیده می‌شود.
انیماتور «گذشته» در مورد تکنیک و نحوه ساخت این انیمیشن بیان کرد: تکنیک کار، استاپ موشن است. این تکنیک چند شاخه و زیرشاخه دارد. این اثر، انیمیشن یا انیمیشن عروسکی است که با سینما یا فیلم زنده، چنان فرقی ندارد. در این استاپ‌موشن دوربین عکاسی استفاده و غالبا به صورت تک فریم تصویر‌برداری یا عکس‌برداری می‌شود که بعد از پشت سر هم چیدن آنها تبدیل به فیلم می‌شود؛ یعنی برای هر ثانیه، بیست وپنج تا عکس می‌گیریم. برای ساخت «گذشته» نزدیک به 11 تا 12 هزار فریم عکس گرفتیم. من، ترس‌ها و حس‌هایی که داشتم را با طراح کاراکتر وکانسپت آرتیست مطرح می‌کردم و مشورت می‌کردیم. مثلا: احساس بی وزنی می‌کنم، دمای بدنم بالا می‌رود، کمی گنگم، گیجم، منگم و بعد با کمک هم اتود می‎‌زدیم تا به آن فضایی که مد نظر است برسیم. فضای جزیره معلق، بازداشتگاه، شهر و فضای ذهنی کاراکتر و... در متن فیلم‌نامه با این هم‌فکری‌ها شکل گرفت.
محمدی افزود: نکته خاصی که این انیمیشن دارد این است که خیلی ایرانی است. من به عنوان یک فیلم‌ساز ایرانی ساکن ایران، تمام تلاشم این بوده که حالا که قرار است فیلم در سینماها پخش شود و در جشنواره‌های خارجی پذیرفته شود، کاملا ایرانی باشد. حتی فضاهای سورئال فیلم هم ایرانیزه شده است. با قبول تمام کاستی‌ها و علم امروزم هر چه در توان داشتم برای فیلم گذاشتم. بازخوردهای خوبی هم دریافت کردم و امیدوارم که بیشتر دیده و مورد توجه قرار بگیرد.
محمدی در مورد سابقه و فعالیت‌های آتی خود در حوزه انیمیشن گفت: سال 76 وارد دنیای حرفه‌ای انیمیشن شدم. بیست سال صبر و تجربه کردم تا به پروژه «گذشته» رسیدم. 5 سال هم به دلایل متعدد مثل بودجه کم، هزینه‌های بالا و دستمزدها و... مجبور به آزمون و خطا در خارج از تخصصم که انیمیت بود شدم. برخی کارها را خود به دست گرفتم و در نهایت با کمک دوستان کار به انتها رسید. تنها کاری که آن را می‌شناسم و به آن علاقه دارم استاپ موشن است. اصلا کار دیگری بلد نیستم، پس ادامه می‌دهم. کار «گذشته» تازه تمام شده است. کمی استراحت می‌کنم. ولی طرحی آماده دارم. حساسیت‌هایم بعد از حضور در جشنواره‌ها و کسب جوایز کمی بالاتر رفته است و حتما باید کار بعدی‌ام بهتر از کار قبل باشد. از لحاظ تکنیک و اجرا خیلی مشکلی ندارم و بیشتر به دنبال محتوی و فیلم‌نامه خوب هستم.
چهلمین جشنواره فیلم فجر به دبیری مسعود نقاش‌زاده از 12 تا 22 بهمن ماه 1400 برگزار می‌شود.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
اخبار مرتبط
  • دانش اقباشاوی: تنوع جنسیتی، جغرافیایی، ژانر و کیفیت معیارهای انتخاب فیلم‌های کوتاه فجر بود

    دانش اقباشاوی: تنوع جنسیتی، جغرافیایی، ژانر و کیفیت معیارهای انتخاب فیلم‌های کوتاه فجر بود

    دانش اقباشاوی، نویسنده، کارگردان، عضو انجمن سینمای جوانان ایران و رئیس هیات مدیره انجمن صنفی برنامه ریزان و دستیاران کارگردان سینما در چهلمین جشنواره فیلم فجر یکی از سه عضو هیات انتخاب و داوری بخش فیلم‌های کوتاه جشنواره بود. با او درباره معیارهای انتخاب و داوری این دوره و راهکارهایی برای حضور جدی‌تر فیلم‌های کوتاه در جشنواره فجر گفت‌وگو کردیم.
  • رضا نجاتی سیمرغ فیلم کوتاه چهلمین جشنواره فجر را گرفت

    رضا نجاتی سیمرغ فیلم کوتاه چهلمین جشنواره فجر را گرفت

    سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه چهلمین جشنواره فیلم فجر به رضا نجاتی اهدا شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه چهلمین جشنواره فیلم فجر به فیلم کوتاه «ارفاق» به کارگردانی رضا نجاتی و تهیه کنندگی سولماز وزیرزاده رسید.
  • برگزیدگان چهلمین جشنواره فیلم فجر معرفی شدند

    برگزیدگان چهلمین جشنواره فیلم فجر معرفی شدند

    برگزیدگان چهلمین جشنواره فیلم فجر با دریافت سیمرغ‌های بلورین مشخص شدند.
  • حجت طاهری سیمرغ مستند چهلمین جشنواره فجر را گرفت

    حجت طاهری سیمرغ مستند چهلمین جشنواره فجر را گرفت

    سیمرغ بلورین بهترین مستند چهلمین جشنواره فیلم فجر به حجت طاهری اهدا شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» سیمرغ بلورین بهترین مستند چهلمین جشنواره فیلم فجر به مستند احتضار ساخته حجت طاهری به تهیه‌کنندگی عبدالخالق طاهری و حجت طاهری اهدا شد.
  • شادی کرم‌رودی: توجه به فیلم کوتاه سرمایه‌گذاری برای آینده سینماست

    شادی کرم‌رودی: توجه به فیلم کوتاه سرمایه‌گذاری برای آینده سینماست

    شادی کرم‌رودی که با فیلم کوتاه «هرگز، گاهی، همیشه» در چهلمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد؛ معتقد است در این سالها نوع برخورد با فیلم کوتاه، عدم اهمیت و عدم سیاست‌گذاری مسئولین جشنواره را نشان می‌دهد. نویسنده و کارگردان فیلم کوتاه «هرگز، گاهی، همیشه» در گفت‌وگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در خصوص حضور فیلم در بخش کوتاه جشنواره فجر گفت: فجر، یک جشنواره سینمایی مهم در ایران است و قطعا حضور و انتخاب هر فیلمی در هر بخش از آن برای هر فیلم و فیلم‌سازی یک امتیاز است، ولی اگر توجه و بهایی که به فیلم بلند در جشنواره داده‌اند برای فیلم‌سازان کوتاه هم بود، ما هم آن بازخورد مورد نظر و تاثیر این حضور را در آینده فیلم‌ها شاهد بودیم.
آخرین خبرها