

کتاب «روایت در فیلم کوتاه»، مجموعه مقالات گردآوری شده زیر نظر رامتین شهبازی توسط انتشارات انجمن سینمای جوانان ایران، همزمان با سیوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، منتشر میشود.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، «روایت در فیلم کوتاه»، مجموعه مقالات گردآوری شده توسط انتشارات انجمن سینمای جوانان ایران و به نظارت علمی رامتین شهبازی و با مقدمه محمدرضا اصلانی، از جمله کتابهایی است که همچون دورههای گذشته همزمان با سیوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران و در بخش کتاب و سینما، رونمایی و عرضه خواهند شد.
گفتنی است کتاب «روایت در فیلم کوتاه» مقالات زیر را در بر میگیرد:
ضرورت روایت (محمدرضا اصلانی)
طرحوارههای روایی در فیلم تجربی (روناک رنجی)
واکاوی فرمهای روایی در فیلمهای کوتاه آیدا پناهنده و شهرام مکری از منظر روایتشناسی شناختی (دکتر سید علی روحانی)
اقتباسشناسی روایت در فیلم کوتاه بر اساس آرای رولان بارت، با نگاهی به دو فیلم کوتاه «کودکان ابری» و «پسرک چشم آبی» (رامتین شهبازی، مریم جلالی)
جستاری در نظریه «نقطه دید» ادوارد برانیگان بهمثابه روشی در تحلیل روایت سینمایی؛ با بررسی دو فیلم کوتاه «حیوان» و «روتوش» (دکتر فرشاد عسگریکیا)
بررسی عنصرهای فرجام و پایانبندی در ساختار روایت فیلمهای کوتاه ایران (یوکابد عارفی)
آسیبشناسی زمان فیلم کوتاه در جشنواره فیلم کوتاه تهران، فجر و دیگر جشنوارههای بینالمللی (مجید کیانیان)
فيلم تجربي شاعرانه: فرانقدي به سه نظريه سينمايي (دکتر وحیداله موسوی)
تحلیلِ ساختارهای پیشنهادی برای فیلمنامههای کوتاهِ داستانی، برپایۀ بررسیِ ساختاریِ پانزده فیلمِ کوتاهِ ایرانیِ تولیدشده در دهۀ نودِ خورشیدی (امیررضا نوری پرتو)
بررسی ساختارهای روایی فیلمهای کوتاه با نگاهی به آثار موفق جشنوارههای داخلی و خارجی (محمدرضا نعمتی)
در دیباچه این کتاب آمده است:
« فیلم کوتاه به گواهی مستندات موجود در تاریخ سینمای ایران و دهههای مختلف آن، حضوری تأثیرگذار داشته و اگرچه در این مسیر دچار فراز و فرودهایی شده، اما با بررسی آن در سال های قبل و بعد از انقلاب واجد روند رو به رشدی بوده است. هر چند که در این عرصه عدهای پس از ساخت چند فیلم کوتاه وارد فضای سینمای بلند شده و عدهای هم پس از ساخت فیلمهایی از این حوزه کنار رفتهاند. این شیوه فیلمسازی به لحاظ گونه و تکنیکهای سینمایی مستقل بوده و با شیوههای گوناگون روایی همراه است، چنان که در حال حاضر در گونههای مستند، داستانی، تجربی و پویانمایی در سراسر جهان شاهد خلق آثار کوتاه ارزشمندی هستیم، به این دلیل عمده که متأثر از ادبیات جهانی و حاکمیت عصر دیجیتال و امکانات سخت افزاری گسترده و همچنین قیمت مناسب امکانات، در اغلب کشورها فضای نسبتا اید آلی در اختیار علاقهمندان به این نوع هنری قرار گرفته است.
به بیان دیگر فیلم کوتاه یکی از جریانهای محبوب و مهم در صنعت- هنر سینمای ایران بوده است. این جریان از یک سو موجب کارآفرینی بوده و از سوی دیگر با توفیق در جشنوارههای ملی و بین المللی (از عمده محلهای عرضه این شکل فیلمها) موفقیتهای بسیاری را برای کشور ایران به ارمغان آورده است. از همین روی نیاز است این جریان به دقت مورد واکاوی و آسیب شناسی قرار گیرد تا ضمن تقویت دوباره نقاط قوت، با پژوهشهای پیش رو نقاط ضعف آن نیز رفع شود. پژوهشهای حاضر قصد دارند تا به این مسئله پرداخته و از چند منظر چشماندازهای پیش روی این شکل از سینما را ترسیم کند. پژوهشهای حاضر به شکل کاربردی انجام شده و به سئوالهایی پاسخ خواهد داد که دغدغه این روزهای جریان فیلم کوتاه به شمار میآید. پاسخهایی که می تواند در سیستمهای کلان مدیریت سینما موجبات تعامل و برنامهریزی میان دولت (در اینجا سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، صنف فیلم کوتاه و سینماگران را موجب شود.»
سیوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران آبانماه 99 برگزار خواهد شد.
-
آمار نمایشهای آنلاین سی و هفتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران
نزدیک به 64 هزار مخاطب در خانه مجازی جشنواره و 13 هزار مخاطب با خرید بلیت و تماشای آنلاین در سه پلتفرم به تماشای آثار بخش مسابقه سی وهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران نشستند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» طی 5 روز برگزاری جشنواره سیوهفتم، درخانه مجازی جشنواره (پلتفرم هاشور) جمعا 15 هزار و 994 نفر به تماشای فیلمهای کوتاه بخش بینالملل و 38 هزار و 859 نفر به تماشای فیلمهای کوتاه بخش ملی نشستند. -
برگزیدگان سی و هفتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران
برگزیدگان سیوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران دوشنبه ششم بهمنماه در پردیس سینمایی ایرانمال معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» این رویداد به کادر درمان که در طول یکسال گذشته به دلیل شیوع کرونا، زحمات زیادی کشیدند، تقدیم شد. -
اعلام نامزدهای مسابقه ملی سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران
نامزدهای بخش مسابقه ملی سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری سیدصادق موسوی برای اولین بار اعلام شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه»نامزدهای سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری سیدصادق موسوی در آستانه برگزاری اختتامیه این رویداد سینمایی اعلام شد. -
هیات داوران ایسفا برای جشنواره فیلم کوتاه تهران معرفی شدند
اعضای هیات داوران ایسفا در آستانه برگزاری اختتامیه سی و هفتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ایسفا، انجمن فیلم کوتاه ایران(ایسفا) همچون سالهای گذشته، با اهدای مدال از فیلم برگزیده خود در سی و هفتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران تقدیر خواهد کرد. -
معرفی منتقدان و کارشناسان نشستهای ایسفا در روز پنجم از جشنواره ۳۷
امیرشهاب رضویان، سحر عصر آزاد، محمدرضا فرزاد، مسعود امینی تیرانی، نیما عباسپور و احسان طهماسبی کارشناسان و منتقدان ایسفا برای تحلیل و بررسی فیلمهای پنجمین و آخرین روز از جشنواره سی و هفتم هستند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» نشستهای نقد و بررسی انجمن فیلم کوتاه ایران(ایسفا) در پنجمین روز از سی و هفتمین جشنواره بینالملللی فیلم کوتاه تهران با حضور 6 سینماگر پی گرفته میشود.
یک دیدگاه بگذارید