مریم حقپناه مستندساز سینمای ایران گفت: استقبال مخاطبان از جشنواره «سینما حقیقت» فوقالعاده بوده و حتی افرادی به تماشای فیلمها میآیند که اساسا حرفهشان سینما و مستند نیست و این نشان از محبوبیت این عرصه بین مخاطبان عام است.
مریم حقپناه کارگردان مستند آنام در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» درباره مستندش گفت: این مستند درباره یک خانم است که در میناب ترشی انبه درست میکند و کارآفرین است. این خانم 22 سال پیش شروع به این کار در سطحی محدود کرده و به مرور به دلیل استقبال از محصولش فعالیتش را گسترده کرده و بعد کارخانه ترشی راهاندازی کرده است. او برای بچههای خودش و هم دیگران که در آن منطقه هستند کارآفرینی کرده است.
کارگردان مستند خواب ادامه داد: بخشی از فیلم من درباره گذشته این زن است که چطور شد او وارد این عرصه شده و بخشی دیگر از آن هم در زمان حال اتفاق میافتد. زمانی که ما برای فیلمبرداری به میناب رفتیم این خانم و همکارانشان تصمیم داشتند فاز جدیدی از کارخانه را راهاندازی کنند اما به مشکل مالی برخورده بودند و به دنبال وام بودند. به همین دلیل زمانی که ما آنجا بودیم کارخانهشان تعطیل بود و یک مقدار هم بدهکار بودند. اما توانستم بحران مالی و اقتصادی که داشتند را هم به تصویر بکشم. البته 7 ماه بعد که برای ادامه فیلمبرداری رفتم کارخانه دوباره کارش را شروع کرده بود.
این مستندساز که در روزهای برگزاری جشنواره «سینما حقیقت» به تماشای آثار این دوره از جشنواره نشسته درباره حال و هوای جشنواره امسال بیان کرد: بدون شک جشنواره «سینما حقیقت» مهمترین جشنواره مستند ایران در حال حاضر است که خیلی معتبر است و 12 سال است به کارش ادامه میدهد. در زمینه مستند جشنوارههای دیگری مثل جشنواره کیش هم بودند اما بعد از چند دوره برگزاری ادامه پیدا نکردند و تمام شدند. جشنواره امسال هم مثل سالهای پیش خوب است با این تفاوت که ما امسال در شرایط بحرانی به لحاظ اقتصادی قرار داریم و همین مسئله محدودیتهایی را به وجود آورده است.
او اضافه کرد: اما نکته مهم این است که مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سالهاست که این جشنواره را برگزار میکند و جای خوشحالی است که این رویداد همچنان به شکل حرفهای ادامه دارد.
حقپناه با بیان اینکه باید در بخش نقدی جوایز عدالت بیشتری رعایت شود گفت: جایزه بخش بینالملل جشنواره نسبت به جایزه بخش ملی تفاوت زیادی دارد و این به نظرم چندان عادلانه نیست. من فکر میکنم مبلغ این دو جایزه باید با هم برابر باشند، آن هم در شرایطی که کشور ما امسال در چنین شرایطی قرار دارد. فیلمسازهای ایرانی واقعا در شرایط سختی کار و زندگی میکنند، من 15 سال است که فیلم مستند میسازم و فیلمسازی حرفه و شغل من است ولی بحران اقتصادی که روی عرصه مستند هم تاثیر خودش را میگذارد روی بچههای مستندساز خیلی فشار میآورد.
کارگردان مستند خانههای امن در ادامه با اشاره به رشد مخاطبان سینمای مستند نیز توضیح داد: نکته دیگری که درباره جشنواره «سینما حقیقت» امسال وجود دارد این است که استقبال مخاطبان از آن فوقالعاده بوده و حتی افرادی به تماشای فیلمها میآیند که اساسا حرفهشان سینما و مستند نیست واین نشان از محبوبیت این عرصه بین مخاطبان عام است. من یادم میآید در دهه هشتاد وقتی ما میگفتیم مستندساز هستیم باید توضیح میدادیم دقیقا چکار میکنیم و نهایتا هم باید از حیات وحش میگفتیم تا توضیحی درباره حرفهمان داده باشیم. اما پیشرفت سینمای مستند و تثبیت جایگاهش میان مخاطبان در سالهای اخیر به نظرم فوقالعاده است. نمیشود منکر زحماتی که در این سالها کشیده شده است شد و باید بگویم کار بچههای مستندساز با این بودجههای کم واقعا عالی است.
وی ادامه داد: من امسال در جشن خانه سینما داور آکادمی بودم و در کنار فیلمهای مستند فیلمهای سینمایی داستانی هم میدیدم. به جرات میتوانم بگویم برآیند من از فیلمها بسیار خوب و مثبت بود. آثار این حوزه قابل توجه هستند و این فقط نظر من نیست و در طول روزهایی که فیلمهای مستند پخش میشد سالن خانه سینما پر میشد. وقتی این آثار را نگاه میکنیم به این نتیجه میرسیم که کیفیت سینماییشان بالاست. این در حالی است که بودجه کل مستندسازی ما به اندازه دو یا سه فیلم سینمایی است، در حالیکه فیلمهای مستند اخیرا اکران سینمایی میگیرند و دیده میشوند.
دوازدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» ۱۸ آذرماه در پردیس چارسو افتتاح شد و تا ۲۵ آذرماه برپا خواهد بود.
-
برگزیدگان دوازدهمین جشنواره «سینماحقیقت»
برگزیدگان دوازدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» در تالار اندیشه حوزه هنری با حضور جمعی از مستندسازان و مسئولان سینمایی معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» جایزه بزرگ جشنواره، نشان فیروزه و ۲۰۰ میلیون ریال را به مهدی شامحمدی برای تهیه کنندگی فیلم «خانهای برای تو» اهدا شد. -
«پرسپولیس- شیکاگو» رتبه اول آرای تماشاگران سینماحقیقت
مستند پرسپولیس- شیکاگو به کارگردانی ارد عطارپور رتبه اول آرای تماشاگران تا دو روز پایانی جشنواره بینالمللی سینماحقیقت را به دست آورد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» 5 فیلم برتر از نگاه تماشاگران جشنواره سینماحقیقت تا پایان روز پنجشنبه 22 آذرماه 97، توسط نمایندگان خانه سینما اعلام شد. -
مهدی مطهر: نتایج «سینما حقیقت» برای مستندسازها مهمتر از فجر است
مهدی مطهر تهیهکننده جوان سینمای مستند گفت: مهمترین اتفاقی که باید در جشنوراه «سینما حقیقت» رقم بخورد این است که فیلمهای فیلمسازهای قدرتری به بخش رقابتی و مسابقه بیاید و این مسئله حس رقابت بین فیلمسازهای ایرانی و خارجی را محسوستر میکند. مهدی مطهر از تهیهکنندگان خانه مستند انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: نتایج «سینما حقیقت» برای مستندسازها مهمتر از فجر است -
«جوکر» فیلم برتر تماشاگران در روز سوم جشنواره «سینماحقیقت»
مستند «جوکر» به کارگردانی سجاد ایمانی، به عنوان فیلم برتر از نگاه تماشاگران در پایان سومین روز جشنواره بینالمللی سینماحقیقت معرفی شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» جایزه تماشاگران جشنواره سینماحقیقت از سوی انجمن صنفی تهیهکنندگان سینمای مستند ایران و با نظارت نماینده خانه سینما به بهترین فیلم از نگاه تماشاگران اعطا میشود. -
الهام معروفی: خوشحالم امسال خانمهای مستندساز حضور پررنگی در جشنواره «سینما حقیقت» دارند
الهام معروفی فیلمساز مستند سینمای ایران گفت: در این چند سال از خانمهای مستندساز هیچ حمایتی نشده است و برخی نهادها رسما میگویند به ما اعلام شده با آقایان قرارداد ببندیم. الهام معروفی کارگردان مستند 330 سیسی خاطره در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: خوشحالم امسال خانمهای مستندساز حضور پررنگی در جشنواره «سینما حقیقت» دارند.
یک دیدگاه بگذارید