کامران جاهدی مستندساز و تدوینگر گفت: «سینما حقیقت» معتبرترین جشنواره مستند ایران است و فیلمهایی که در این جشنواره پذیرفته میشوند فیلمهای دغدغهمندی هستند.
کامران جاهدی درباره مستند سییار و حال و هوای این اثر به خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: مستند سییار با موضوع اجتماعی به سفارش صداوسیما ساخته شده است. ساختار فیلم قصهگو است، سییار یک محاکمه سینمایی است که بنده آن را روایت کرده و هر تماشاچی نسبت به جهانبینیاش قضاوتی متفاوت از سایرین خواهد داشت. ما مشخصا به طلاق رجوع کردیم که مجموعهای از آسیب را در بر دارد. طلاق به خودی خود آسیب نیست، اما آسیبهای متعددی باعث میشوند که زوجین به طلاق برسند و بعد از طلاق نیز آسیبهایی خود و فرزندانشان را تهدید میکند.
تدوینگر مستند A157 ادامه داد: قصه مستند ما درباره ازدواج در سن پایین است و به فرهنگهای عشیرهای غلط می پردازیم، مانند ازدواج فامیلی.
این مستندساز درباره مراحل تحقیق و پژوهش مستند سییار بیان کرد: پژوهش این اثر نزدیک به شش ماه به طول انجامید و ما بیش از چهارصد پرونده طلاق را مطالعه کردیم و مراجعههای زیادی به دادگستری، اداره زندانها و کانونهای اصلاح تربیت داشتیم.
تدوینگر مستند صدای سکوت با اشاره به دغدغهمند بودن فیلمهایی که در جشنواره «سینما حقیقت» حضور پیدا میکنند گفت: امسال دوازدهمین جشنواره «سینما حقیقت» در ایران است، به نظر من این رویداد سال تحویل سینمای مستند است. به عقیده من «سینما حقیقت» معتبرترین جشنواره مستند ایران است. فیلمهایی که در جشنواره «سینما حقیقت» پذیرفته میشوند فیلمهای دغدغهمندی هستند و معمولا بعد از حضور در جشنواره به سمت اتفاقهای خوب میروند.
جاهدی اضافه کرد: فیلمهایی که در این جشنواره پذیرفته میشوند قطعا از سطح کیفی و موضوعی مطلوبی برخوردارند. علاوه بر این جشنواره «سینما حقیقت» از نظر جهانی هم اهمیت دارد و در اروپا و کشورهای دیگر این جشنواره را میشناسند.
رشد این جشنواره نسبت به سالهای آغازین خیلی خوب بوده است و بعد از تعطیلی جشنواره فیلم مستند کیش به نظرم «سینما حقیقت» بهترین رویداد برای مستندسازان است.
کارگردان سییار درباره پیشرفتهای سینمای مستند کشور از ابتدا دهه نود تاکنون نیز بیان کرد: اگر سینمای مستند را به نسبت کل سینمای ایران بسنجیم به نظرم هیچ بخشی از سینما به اندازه سینمای مستند حالش خوب نیست، فیلمسازهای خیلی خوب و با شور و نشاطی در این عرصه مشغول فعالیت هستند.
جاهدی در ادامه ضمن اشاره به رشد مستندهای پرتره افزود: به نظر من سینمای مستند در چندین محور خوب پیش میرود، مستندهای سیاسی در این سالها خیلی رواج پیدا کردند، از همسر امام خمینی (ره) تا شهدای حزب جمهوری و دیگر شخصیتهای مطرح اوائل انقلاب مستندهای پرترهشان ساخته شده و میشود. در کنار اینها مستند پرترههای شخصیتهای برجسته کشور هم ساخته میشود. به نظرم پر تکاپوترین بخش سینمای مستند، مستندهای دفاع مقدس و مستندهای اجتماعی است. به خصوص مستندهای اجتماعی، آن هم به واسطه اینکه الان کشور ما درگیر معضلات اجتماعی است، و مستند سازان به تعهد خود در قبال جامعه بدرستی عمل میکنند.
وی همچنین درباره سختی قضاوت درباره آثار مختلف با موضوعات متنوع توضیح داد: سوال من در زمینه قضاوت و داوری آثار مختلف این است که چگونه میخواهند مستندهایی با فضاهای متفاوت را در کنار هم داوری کنند، مثلا فیلم بنده را که در دل آسیبهای اجتماعی فیلم میسازم با فیلمی که ساختار فرمی دارد، یا فیلمی که در جنگ عراق و سوریه ساخته شده را چگونه داوری میکنند؟ این موضوع در سالهایی که به عنوان تدوینگر در «سینما حقیقت» فیلم داشتم برایم سوال بود، که چگونه در بخش فنی فیلمهای کوتاه، نیمه بلند و بلند را کنار هم داوری میکنند؟ به عنوان مثال عرض میکنم معادلات تدوین یک مستند کوتاه با یک مستند بلند کاملا متفاوت است.
این مستندساز و تدوینگر که ارزیابی مثبتی از جایگاه سینمای مستند ایران در جهان داشت گفت: سینمای مستند ایران جایگاه خودش را در جهان دارد، همین امسال ما در جشنواره مستند آمستردام «ایدفا» که مهمترین رویداد سینمای مستند جهان است از سینمای ایران فیلم داشتیم، به نظرم سینمای مستند ایران آهسته و پیوسته راه خودش را میرود.
دوازدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران سینما حقیقت طی روزهای ۱۸ تا ۲۵ آذرماه ۱۳۹۷به دبیری سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد در سینما چارسو برگزار خواهد شد.
-
برگزیدگان دوازدهمین جشنواره «سینماحقیقت»
برگزیدگان دوازدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» در تالار اندیشه حوزه هنری با حضور جمعی از مستندسازان و مسئولان سینمایی معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» جایزه بزرگ جشنواره، نشان فیروزه و ۲۰۰ میلیون ریال را به مهدی شامحمدی برای تهیه کنندگی فیلم «خانهای برای تو» اهدا شد. -
مریم حقپناه: استقبال مخاطبان از جشنواره «سینما حقیقت» فوقالعاده بود
مریم حقپناه مستندساز سینمای ایران گفت: استقبال مخاطبان از جشنواره «سینما حقیقت» فوقالعاده بوده و حتی افرادی به تماشای فیلمها میآیند که اساسا حرفهشان سینما و مستند نیست و این نشان از محبوبیت این عرصه بین مخاطبان عام است. مریم حقپناه کارگردان مستند آنام در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: بدون شک جشنواره «سینما حقیقت» مهمترین جشنواره مستند ایران در حال حاضر است که خیلی معتبر است و 12 سال است به کارش ادامه میدهد. -
«پرسپولیس- شیکاگو» رتبه اول آرای تماشاگران سینماحقیقت
مستند پرسپولیس- شیکاگو به کارگردانی ارد عطارپور رتبه اول آرای تماشاگران تا دو روز پایانی جشنواره بینالمللی سینماحقیقت را به دست آورد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» 5 فیلم برتر از نگاه تماشاگران جشنواره سینماحقیقت تا پایان روز پنجشنبه 22 آذرماه 97، توسط نمایندگان خانه سینما اعلام شد. -
مهدی مطهر: نتایج «سینما حقیقت» برای مستندسازها مهمتر از فجر است
مهدی مطهر تهیهکننده جوان سینمای مستند گفت: مهمترین اتفاقی که باید در جشنوراه «سینما حقیقت» رقم بخورد این است که فیلمهای فیلمسازهای قدرتری به بخش رقابتی و مسابقه بیاید و این مسئله حس رقابت بین فیلمسازهای ایرانی و خارجی را محسوستر میکند. مهدی مطهر از تهیهکنندگان خانه مستند انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: نتایج «سینما حقیقت» برای مستندسازها مهمتر از فجر است -
«جوکر» فیلم برتر تماشاگران در روز سوم جشنواره «سینماحقیقت»
مستند «جوکر» به کارگردانی سجاد ایمانی، به عنوان فیلم برتر از نگاه تماشاگران در پایان سومین روز جشنواره بینالمللی سینماحقیقت معرفی شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» جایزه تماشاگران جشنواره سینماحقیقت از سوی انجمن صنفی تهیهکنندگان سینمای مستند ایران و با نظارت نماینده خانه سینما به بهترین فیلم از نگاه تماشاگران اعطا میشود.
یک دیدگاه بگذارید