روز گذشته روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران خبری مبنی بر راه یافتن یکی از تولیداتش به آکادمی اسکار را به رسانهها ارسال کرد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در خبر آمده بود:
«فیلم کوتاه آغی به کارگردانی یوسف کارگر با کسب جایزه بهترین فیلم بخش مسابقه بینالملل سومین جشنواره «سامر اسلم» به آکادمی اسکار معرفی شد!»
این در حالی است که آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار همه ساله لیست جشنوارهها و جوایزی را که فیلمسازان فیلم کوتاه با کسب آن واجد شرایط رقابت اسکار میشوند؛ به طور رسمی در سایت آکادمی اعلام میکند.
به دلیل تعداد زیاد فیلمهای کوتاهی که هر سال در سراسر جهان ساخته میشوند، آکادمی تعداد مشخصی جشنواره را در نقاط مختلف جهان به رسمیت شناخته که برندگان جوایز مشخصی در این جشنوارهها واجد شرایط رقابت برای رشتههای بهترین فیلم کوتاه داستانی،بهترین انیمیشن کوتاه و بهترین مستند کوتاه میشوند.
در فهرست جشنوارههای مورد تایید آکادمی در بخش فیلم کوتاه (SHORT FILMS QUALIFYING FESTIVAL LIST) اثری از جشنواره «سامر اسلم» نیست!
فهرست جشنوارههای مورد تایید اسکار برای فیلم کوتاه داستانی و انیمیشن اینجا قابل مشاهده است.
جشنواره «سامر اسلم» یک جشنواره کوچک و نوپا است که امسال سومین دورهاش برگزار شد و اساسا در حد و اندازهای نیست که در فهرست آکادمی اسکار قرار بگیرد!
این جشنواره آنقدر کوچک و گمنام است که حتی وبسایت رسمیاش را با استفاده از سرویسدهندهای به نام weebly ساخته و آدرس اختصاصی ندارد و البته این وبسایت در ایران فیلتر است.
در سالهای گذشته که اینترنت گستردگی امروز را نداشت؛ فیلمسازان گمنام یا شناختهشده با انتشار اخبار دروغ به رسانهها سعی در بزرگنمایی خود داشتند؛ اما این روزها با گستردگی اینترنت انتشار چنین اخباری در رسانهها بسیار عجیب است!
از همه عجیبتر این است که روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران به عنوان مهمترین نهاد رسمی و دولتی فیلم کوتاه کشور این خبر دروغ را به رسانهها ارسال کرده است.
از آنجایی که با ارسال این خبر؛ اعتماد رسانهها نسبت به روابط عمومی این مجموعه زیر سوال رفته است؛ بهتر است روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران در یک خبر رسمی از تمامی رسانهها برای ارسال این خبر دروغ عذرخواهی کند!
دیدگاهها
مهدی بوستانی
۱۲:۲۲ ۱۳ مهر ۱۳۹۴
خداوند دعای تاریخی ما ملت را ( که از دروغ و دشمن و خشکسالی دورمان بدارد) مستجاب نکرد. لابد لایق نبودیم. حالا باید دعا کنیم که از این سه آفت "نجات"مان دهد. در ضمن اگر کارش خیلی سخت نمی شود، "نفهمی" و "خودخواهی" را نیز به لیست اضافه کند. زمانی محمد اطبایی در مجله ی "فیلم" مچ این فیلمسازانی را که شهوت شهرت کاذب اسیرشان کرده بود( ولو به قیمت دروغ و جعل و آبروریزی)، می گرفت و ضایع شان می کرد. دم شما گرم اگر چنین راهی پیش گیرید. زنده باد راستی.