رضا میر کریمی كارگردان فیلم زیر نور ماه درباره نهمین جشنواره فیلمهای كوتاه دینی رویش گفت: فیلمهایی كه با ایجاد چالش سعی میكنند افراد جامعه را نسبت به مسئولیتهای خود آگاه سازند، قطعاً فیلم دینی هستند.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری، رضا میركریمی در ارتباط با این پرسش كه آیا ما فیلم دینی داریم یا خیر، گفت: سینمای دینی داریم، البته بستگی دارد كه چطور به این موضوع نگاه كنیم. از زاویه نگاه من هر فیلم و اثر هنری كه بتواند مخاطب خود را دچار پرسش كند و باعث شود در مورد دنیای پیرامون و مسائل اصلی خودش كنجكاو شود، ذاتاً هنر دینی است؛ به این دلیل هرحركتی كه انسانها را از غفلت، تكرار و ... خارج كند، در آن حتماً یك نگاه دینی وجود دارد. به همین دلیل شخصاً بسیاری از فیلمها را دینی میدانم اما ترجیح میدهم كه سینمای دینی را به موضوعات مستقیم در این رابطه خلاصه نكنم و فقط به آثاری كه در مورد انبیاء است، دینی بگویم.
وی در ادامه افزود: دین در همه بخشهای زندگی انسانها نقش دارد و به تمام مسائل زندگی افراد میپردازد؛ در نتیجه فیلمهایی كه دراین بخشها چالشی ایجاد میكنند باعث میشوند كه افراد جامعه نسبت به مسئولیتها و وظایفی كه دارند آگاهتر شوند این گونه فیلمها قطعاً میتوانند نوعی از فیلم دینی باشد. با این نگاه محدودیت نیز از بین میرود و ما میتوانیم در ابعاد گسترده تری در مورد دین و فیلم دینی حرف بزنیم.
میركریمی با اشاره به اینكه فیلمساز باید درك درستی از آنچه میسازد داشته باشد گفت: نه فقط در این عرصه، بلكه در هر شرایط و زمان دیگری به این موضوع اعتقاد دارم كه افراد باید به كارهای مختلفی كه میپردازند، اعتقاد داشته باشند در غیر این صورت نمیتوانند آن را بدرستی انجام دهند و كارشان نتیجه خوبی نخواهد داد. چطور میشود حرف دیگران را بدون اینكه فهمید و درك كرد به صورت یك اثر سینمایی درآورد؟! آثار و حرفهایی اصالت دارند كه خود شخص نسبت به آن به درجهای از باور رسیده باشد.
وی در پایان خاطرنشان كرد: در سینما نیز این گونه است مخصوصاً در سینمای دینی كه مرتبط با تجربه معنوی افراد است و تأثیر بسیار زیادی در جامعه دارد، باید دقت كرد. برای اینكه فیلمها غیر سفارشی شوند و جنبه نصیحت گونه به خود نگیرند و بتوانند با مخاطب ارتباط فراگیرتری برقرار كنند، باید حاصل تجربه شخصی و معنوی خود فیلمساز نیز در فیلم دخیل باشد؛ یعنی كارگردان به عنوان صاحب اثر باید خود به آنچه میگوید باور داشته باشد. اگر وی این شرایط را درك كرده باشد راحت ترمی تواند در این زمینه فیلم بسازد. فیلمساز باید به حرفهایی كه میزند اعتقاد داشته باشد.
-
برگزیدگان نهمین جشنواره «رویش» معرفی شدند
برگزیدگان نهمین جشنواره فیلمهای کوتاه دینی رویش طی مراسمی در تالار اندیشه حوزه هنری معرفی شدند. -
اجرای ۱۲ قطعه موسیقی در اختتامیه «رویش»
اجرای ویژه موسیقی ۱۲ فیلم دینی با حضور کارگردانان این فیلم ها، بخشی از برنامه اختتامیه را به خود اختصاص میدهد که ۸ اسفند ماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار میشود. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» علی قربانی، دبیر نهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش، جزئیات مراسم اختتامیه این جشنواره را اعلام کرد. -
علی قربانی: رویش از نگاه کلیشهای و شعاری پرهیز میکند
علی قربانی دبیر جشنواره رویش تاكید كرد: این جشنواره یكی از جشنواره هایی است كه میتواند عدم داشتن نگاه شعارزده و سطحی به مقوله دین را ترویج داده و پرهیز از مستقیم گویی در آثار دینی را بین هنرمندان فیلمساز اشاعه دهد.هدف اصلی این جشنواره بسترسازی برای افزایش تولید فیلمهایی با رویكرد مذهبی و دینی با ساختارهای حرفهای است. -
مقدمدوست: در شناخت سینمای دینی رو به جلو حركت كردهایم
هادی مقدم دوست كارگردان سینما معتقد است كه سینمای دینی پدیده ای بالغ، سالم و بدون تعریف كامل است. -
برگزیدگان دورههای هفتم و هشتم «رویش» نهم را افتتاح كردند
نهمین جشنواره فیلم كوتاه دینی رویش صبح امروز با اكران سه فیلم در پردیس سینمایی آزادی افتتاح شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری، نهمین جشنواره فیلم كوتاه دینی رویش با اكران فیلم های برگزیده جشنواره هفتم و هشتم كار خود را آغاز كرد.
یک دیدگاه بگذارید