فیلمساز برگزیده دورههای گذشته جشنواره سینماحقیقت و جایزه شهید آوینی میگوید: این دو جشنواره خیلی موازی هم بودند، لذا با ادغام آن موافقم.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، مرتضی پایهشناس که با مستند فیلم ناتمامی برای دخترم سمیه موفق به دریافت جایزه بهترین مستند سیاسی- اقتصادی هفتمین دوره جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» شده بود، پیرامون تغییرات این دوره جشنواره «سینماحقیقت» براساس استانداردهای بینالمللی و ارزیابی فیلمها در سه بخش کوتاه، نیمهبلند و بلند گفت: این اتفاق خیلی خوبی است که تمامی فیلمها به طور کلی مورد ارزیابی قرار می گیرند؛ چون عناوین و تعاریفی که برای گونهبندیهای موضوعی دورههای گذشته وجود داشت، نامفهوم بود و گاهی اوقات فیلمی از نظر موضوع در چند دسته قرار میگرفت و انتخاب گونه را برای فیلمساز سخت میکرد.
وی افزود: به عقیده من اگر موضوعات کلی از قبیل مردمشناسی، محیط زیست، سوژههای اجتماعی و... برای عناوین گونهبندیهای موضوعی انتخاب و فیلمها با نظر هیات داوران در بخش مرتبط بررسی میشد، آن زمان آثار بیشتری مورد ارزیابی قرار میگرفتند و به سایر موضوعات فیلم مستند نیز بها داده میشد؛ زیرا بعضی از گونههای فیلم مستند اساساً موضوعات جذابی دارند و بیشتر مورد توجه هیات داوران و تماشاگران قرار میگیرند.
این مستندساز تصریح کرد: به دلیل طیف گسترده موضوعات فیلم مستند و اینکه جشنوارهها چراغ راه مستندسازان هستند و میتوانند جریان تولید را به سمت گونه خاصی هدایت کنند، وجود برخی گونههای موضوعی جشنواره «سینماحقیقت» منطقی به نظر میرسید.
پایهشناس در پایان، با اشاره به برگزاری جایزه «شهید آوینی» به عنوان بخش ویژه هشتمین دوره جشنواره «سینماحقیقت» افزود: این دو جشنواره خیلی موازی، همراه با فیلمهای مشترک و هزینههای زیاد برگزار میشدند؛ از همین رو موافق ادغام این دو جشنواره هستم؛ زیرا با این تصمیم درست، فیلمهای بخش «شهید آوینی» مخاطب خود را در جشنواره سینماحقیقت پیدا میکنند و به عنوان یک جایزه ویژه، بیشتر مورد توجه قرار میگیرند.
یک دیدگاه بگذارید