کتاب «بازاندیشی در سینمای مستند» (Rethinking Documentary) نوشته توماس آستین و ویلما رجونگ توسط محمدحسین تمجیدی در «مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی» ترجمه می شود.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، کتاب «بازاندیشی در سینمای مستند» شامل مجموعه مقالاتی است که توسط اندیشمندان حوزه مطالعات فیلم، سینما و رسانه به رشته تحریر درآمده است. این کتاب که مسائل روز و مورد گفتمان سینمای مستند را به صورت نقادانه و آکادمیک مورد بررسی قرار می دهد، در 4 فصل طراحی شده است و هر یک از فصل ها بصورت مستقل اما در یک زنجیره واحد، جدیدترین مباحث مرتبط با سینمای مستند را مطرح می کند.
فصل اول این کتاب شامل 9 مقاله مستقل چشم اندازهای انتقادی فرم ها و مفاهیم در سینمای مستند می شود و در فصل دوم، شرایط تولید آثار مستند به بحث گذاشته شده است. فصل سوم کتاب نیز به دنیای معاصر مستند و مستندسازی میپردازد و تنوع حاصل از تفکر جدید در باب سینمای مستند را با رویکردهای متفاوت به نقد می کشد.
در فصل پایانی این کتاب هم جدیدترین موضوعات مربوط به حوزه دیجیتال شدن عرضه آثار مستند بیان شده است. در این فصل 4 مقاله ارائه شده که اصلی ترین مباحث سینمای مستند در فضای وب و اینترنت، با نگاهی تحلیلی مورد توجه قرار گرفته است.
در مجموع کتاب «بازاندیشی در سینمای مستند»، سیر تحول سینمای مستند را از رویکردهای سنتی تا چالش های امروزی مورد بررسی قرار داده و گردآورندگان آن نیز انتخاب بسیار دقیق و موثری در چیدمان نویسندگان مقالات داشته اند. از چهره های شاخص و اندیشمند در حوزه مطالعات مستند هم می توان به انت هیل، بیل نیکولز، جان کرنر، جرمی رات ول و مایکل چانن اشاره کرد که هر یک سوابق آکادمیک و حرفه ای در تولید آثار مستند داشته اند.
یک دیدگاه بگذارید