جمعی از فیلمسازان در دیدار با مدیران انجمن سینمای جوانان ایران دیدگاه های خود را در زمینه فعالیت های این انجمن مطرح کردند.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان، امیرشهاب رضویان، مهدی جعفری، بیژن میرباقری، عاطفه خادمالرضا، مهین عباسزاده، بهمن دادفر، نیما عباسپور، رضا رضوی، مرتضی جذاب، مصطفی امامی، محمدرضا جهان پناه، ایرج سالاروند و طیبه فلکیان از جمله فیلمسازان عرصه فیلم کوتاه و سینمای حرفه ای با حبیب ایلبیگی مدیرعامل انجمن، جعفر صانعیمقدم از مدیران سابق انجمن و همچنین عضو فعلی هیئتامنا و آرش رصافی مدیر تولید انجمن دیدار کردند و در زمینه برنامه های پیش روی انجمن به بحث و تبادل نظر نشستند.
فیلمسازان بعد از خوشامدگویی ایلبیگی و اسقبال او از حضور در جمعهای مختلف فیلمسازان و شنیدن دیدگاه و نظرات آنان، دیدگاههای خود را در زمینه فعالیتهای مختلف انجمن مطرح کردند.
رضویان به عنوان نخستین فیلمساز، صحبتها را چنین آغاز کرد: «آقای ایوبی میتواند از زاویه نگاه آقای انوار به عرصه فیلم کوتاه نگاه کند به این ترتیب که برای توسعه سینمای ایران به فکر تجهیز زیرساخت ها باشد و زیرساختها را با ایجاد زمینه ساخت فیلم کوتاه برای جوانان در شهرستانها فراهم کند.»
او ادامه داد: «در این سالها رفتار دفتر مرکزی با دفتر شهرستانها چندان عادلانه نبوده و امکانات بیشتر در دست کسانی بوده که با دفتر مرکزی و تهران در ارتباط بودهاند. تولید فیلم کوتاه داستانی باید به طور مشخص به انجمن سینمای جوان منتقل شود و اگر این تفکیک بین کار انجمن و مرکز گسترش صورت بگیرد وضعیت تولیدکنندگان فیلم کوتاه بهتر میشود.»
او پیشنهاد دیگر خود را به مدیریت انجمن چنین مطرح کرد: «در سیستم نظارتی و تصویبی کمی بازتر نگاه شود و اولویت به تولید داده شود تا آموزش و همچنین با سعه صدر به عرصه تولید نگاه شود. اگر این رویه پیش گرفته شود، می توان انتظار داشت چهار سال پرثمر پیش روی فیلمسازان جوان قرار گیرد.»
جعفری هم دیدگاه خود را در زمینه آموزش در انجمن چنین مطرح کرد: «صحبت های من با این پرسش آغاز می شود که چرا چند سالی است آموزش در انجمن جدی گرفته نمی شود؟ عدالت محوری در آموزش و توجه به این مقوله در اقصی نقاط کشور می تواند موجب رشد و شکوفایی انجمن شود. همیشه توجه به مرکززدایی در سینما جواب خواهد داد. توجه به آموزش و نگاه به وضعیت آموزش در شهرستانها میتواند موجب رشد پرورش فیلمسازان شود.» او تاکید کرد بهتر است حرف هنرجویانی که در این سال ها با انجمن در ارتباط بودند شنیده شود تا نقاط ضعفی که در این مدت وجود داشت روشن شود.
او همچنین پیشنهاد کرد: «میتوان فیلم کوتاه را با توجه به تجربه فیلمساز درجهبندی کرد و بودجهها را به این ترتیب اختصاص داد. من نگران این هستم فیلم کوتاهسازان جوان بتوانند با شرایط بهتری کار کنند تا کسانی که میتوانند از جاهای دیگری بودجه کسب کنند.»
خادمالرضا پیشنهاد برگزاری ورکشاپ با حضور فیلم کوتاهسازان خارجی و یا فیلمسازان ایرانی که به خارج رفت و آمد داشته اند را مطرح کرد تا به این ترتیب امکان آشنایی فیلم کوتاه سازان با فیلمسازی روز به وجود آید.
عباس پور تاکید کرد الان وقت اعتماد به فیلمساز است و باید به روشهای اعتماد فکر کرد و مرتضی جذاب هم پیشنهاد خود را در مورد تشکیل شورای نظارت با طرح یک ایده عنوان کرد: «شورای نظارت از دل خود صنف انتخاب شود و اعضای این شورا بدون داشتن نگاه ممیزی نگاه مشورتی و هنری ارائه دهند.»
رضوی یادآور شد باید جایگاه انجمن در سطح بین الملل احیا شود و این نیازمند حمایت پدرانه انجمن از تمامی افرادی است که در نقاط مختلف کشور با این نهاد در ارتباط هستند.
مصطفی امامی نیز تاکید کرد منتظر بازگشت شور و شوق به انجمن است.
بیژن میرباقری دغدغه جدی خود را در زمینه فیلم کوتاه آموزش مطرح کرد و گفت: «روند آموزش در انجمن تاکنون چندان درست نبوده است. در پس هر محیط آموزش نکته مهم تولید نیروی انسانی است. اگر فقط بخواهیم به تولید فکر کنیم میبینیم که فیلمسازان به دلیل وجود بودجه در مرکز راهی تهران میشوند و در نتیجه مهاجرت اتفاق میافتد.»
او ادامه داد: «در مورد اساتید باید این را در نظر داشته باشیم که ما فیلم کوتاهسازان مطرحی داریم، اما آیا اینها میتوانند برای آموزش هم زمان بگذارند؟ باید استادهای این سالها بررسی شوند و ببینیم چه کسانی در این زمینه موفق بودهاند؟ برای رسیدن به نتیجه بهتر در آموزش باید وضعیت اساتید مورد بررسی قرار بگیرد.»
میرباقری پیشنهاد خود را چنین بیان کرد: «انجمن یک طرح انقلابی دیگری باید پیش رو داشته باشد و آن نظام آموزشی گسترده تمرکزگراست. اگر نظام تمرکزگرا را در آموزش ایجاد کنیم باید نظام تولید را هم گسترده کنیم. ظرفیت ورود بچهها به سینما و تلویزیون باید مورد استفاده قرار بگیرد.»
محمدرضا جهانپناه پیشنهاد کرد امکانات تولید در اختیار افرادی قرار گیرد که در انجمن آموزش میبینند و گفت: «ما به طور کلی در ایران در زمینه آموزش سینما مشکل ساختاری داریم. آموزش سینما در کشور ما سیستماتیک نشده است. افرادی که فیلم می سازند براساس تجربه های شخصی خود پیش می روند و به همین دلیل است که وقتی سر پروژه های مختلف با هم مواجه می شوند به مشکل برمی خوردند. بد نیست از مدرسه های خارج از ایران در زمینه نحوه آموزش ایده بگیریم.»
جهان پناه پیشنهاد خود را در زمینه مالکیت فیلم ها از سوی سازندگان فیلم ها چنین بیان کرد: «باید زمینه تولید در انجمن برای کسانی فراهم شود که در اینجا آموزش دیده اند. انجمن توانایی آن را دارد که مانند دیگر کشورها صندوقی برای حمایت از فیلمسازانی داشته باشد که با آن همکاری می کنند. نیازی نیست خود انجمن صاحب فیلم شود. به واسطه راه اندازی این صندوق بچه ها می توانند خود مسئولیت پخش فیلم هایشان را برعهده بگیرند و این باری هم از روی دوش انجمن برمی دارد.»
او همچنین تاکید کرد باید رویکرد موضوعی از تولیدات انجمن حذف شود و شرایط طرح ایده های مختلف از سوی فیلمسازان فراهم شود.
ایرج سالاروند پیوستگی بین صنف و انجمن را اتفاقی خوب دانست که باید تمرکز بیشتری روی آن صورت بگیرد و فلکیان خواستار تداوم این جلسات شد.
حبیب ایلبیگی سخنان خود را بعد از شنیدن اظهارات فیلمسازان حاضر در جلسه چنین آغاز کرد: «حتما صحبتهایی که مطرح شد را با دوستان در هیئت مدیره و هیئت امنا مطرح میکنیم و به نظر میرسد لازم است در مواردی از برخی دوستان دعوت کنیم تا در مورد پیشنهادهایشان دقیقتر صحبت شود.»
مدیرعامل انجمن گفت: «اعتماد به صنف و واگذری امور به صنف از نکات مهمی است که باید از امکانات موجود در این زمینه استفاده کرد. البته باید به تقاضاهای بالادستیان هم توجه داشته باشیم. ما باید جانب جوانان را بگیریم و در عین حال از ایدههای مطرح شده در مقابل مدیران بالادستی دفاع کنیم. در زمان آقای صانعی و آفریده، آقای صانعی با زنده یاد سیفالله داد رایزنی بسیار میکردند تا بتوانند بودجه و امکانات مورد نیاز را دریافت کنند و به این ترتیب بود که جوانان میتوانستند از امکانات مورد نیاز در انجمن بهرمند شوند که این روش باید ادامه داشته باشد.»
جعفر صانعیمقدم که دیدگاههای مختلف فیلمسازان را در زمینه دوران مدیریت خود در انجمن شنیده بود، با تاکید بر لزوم همکاری اعضای انجمن فیلم کوتاه در زمینه آموزش و تولید گفت: «پیشنهادی که در زمینه تمرکز آموزش صورت گرفت نکته بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. باید حوزه نمایش و عرضه جدی گرفته شود. نگاه به تولید است که وضعیت آموزش را روشن میکند. باید ظرفیت استانها در این زمینهها شناخته شود و همه ظرفیتها در خدمت انجمن در شهرستانها قرار بگیرد.»
صانعیمقدم گفت: «اگر در دوره اول و دوم مدیریت ما در انجمن موفقیتی بود نتیجه ایدهآلی بود که ترسیم میکردیم. ما در ذهنمان افق یک پرواز گسترده را ایجاد میکردیم. در حوزه بینالملل، آموزش و برگزاری ورکشاپ میتوان این طور نگاه کرد آدمهایی خارج از انجمن فیلم کوتاه و انجمن سینمای جوان وارد شوند و کمک کنند. تنوع سلیقهها در آموزش و ورکشاپ میتواند موجب پیشرفت شود.»
یک دیدگاه بگذارید