عصر روز گذشته (دوشنبه 8 مهر)، مدیرعامل جدید «مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی» با اعضای هیات مدیره انجمن تهیه کنندگان سینمای ایران، دیدار و تبادل نظر کرد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، در این دیدار که با حضور سیّدمحمدمهدی طباطبایی نژاد (مدیرعامل)، مرتضی رزاق کریمی، جعفر صانعی مقدم، مهناز مظاهری، سیّدحسین حق گو، فخرالدین سیدی، پدرام اکبری، علیرضا حسینی، محمدرضا دزفولی، سام کلانتری و شهنام صفاجو (مدیر روابط عمومی مرکز) برگزار شد، طباطبایی نژاد طی سخنانی اظهار داشت: اولویت اصلی کار مرکز، فیلم مستند است و ما در زمینه تقویت سینمای مستند در ابعاد تهیه کنندگی و کارگردانی، بسترسازی و سرمایه گذاری لازم را انجام خواهیم داد. البته برای بیان این اولویت ها باید شورای راهبردی مرکز تشکیل شود تا با حضور جمعی از کارشناسان حوزه سینما، رویکردهای مختلف بررسی و اولویت ها به مدیرعامل اعلام شود.
وی با تاکید بر اهمیت حرفه تهیه کنندگی در سینمای مستند و به رسمیت شناختن این حرفه بعنوان یک شخصیت حقیقی تصریح کرد: در تیتراژ پروژه های تولیدی این مجموعه، دیگر نام مـــرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بعنوان تهیه کننده نخواهد آمد؛ چراکه این فیلم ها محصول یا تهیه شده در این مرکز هستند.
طباطبایی نژاد ضمن اعلام خبر راه اندازی شوراهای تولید مرکز تا پایان ماه مـــهر افزود: برنامه ای در دست تدوین داریم تا از منظر حقوق مؤلف و رعایت سهم مالکیت تهیه کننده و کارگردان در یک اثر مستند، به تصمیم درستی برسیم.
مرتضی رزاق کریمی رئیس انجمن تهیه کنندگان سینمای مستند نیز ضمن تبریک و خیرمقدم به طباطبایی نژاد، سرفصل های مورد نظر این انجمن برای همکاری با «مرکز» و تعالی سینمای مستند را به شرح ذیل عنوان کرد:
1- حمایت از جریان های مستقل تولید مستند و نه رقابت با آن
2- تلاش در راستای استانداردسازی سینمای مستند
3- اصلاح نظام تولید فیلم مستند
4- مشارکت دو صنف «سینمای مستند» در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها (در شورای برآورد، ارزیابی، طرح و برنامه، سازمان جشنواره و...)
5- برپایی ورک شاپ های تخصصی در بالاترین سطح آکادمیک توسط اعضای انجمن، در حاشیه جشنواره
6- انجام یک کار پژوهشی برای پیشگیری از کارهای موازی مرتبط با سینمای مستند در زمینه تولید، نمایش، انتشارات و...
7- بحث تفکیک حرفه تهیه کنندگی با سرمایه گذاری یک نهاد یا سازمان
8- صدور مجوز نمایش فیلم مستند در سالن های سطح شهر توسط مرکز و نه اداره نظارت و ارزشیابی
9- پیشنهاد حذف هرگونه پروژه فاخر مرکز که از آن بعنوان فیلم های چند میلیاردی تعبیر می شود
10- تفکیک بودجه فیلم های اول، تجربی، مستند و ارائه تعریفی دقیق و کاربردی از فیلم تجربی
11- ضرورت حضور نمایندگانی از مرکز در شورای پروانه ساخت فیلم های ویدیوئی و شورای پروانه نمایش آثار مستند و داستانی و تجربی در ارشاد
12- تاکید بر حقوق مؤلف و صدور پروانه مالکیت برای فیلم مستند
در ادامه این نشست نیز سایر اعضای هیات مدیره انجمن تهیه کنندگان سینمای مستند، نقطه نظرات و دغدغه های خود پیرامون وضعیت جاری سینمای مستند، تولید مستند، نمایش مستند، جشنواره سینماحقیقت و... را بیان کردند.
گفتنی است: نشست های مدیرعامل جدید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با هیات مدیره دیگر صنوف سینمایی مرتبط با شرح فعالیت های این مرکز، در هفته جاری ادامه خواهد داشت.
یک دیدگاه بگذارید