خورشیدی: بحث «مرکز» حمایت نکردن از فیلمسازان اول نیست

ماجرای حمایت یا عدم حمایت از فیلمسازان اول (فیلمسازانی که قصد دارند اولین اثر سینمایی خود را کارگردانی کنند) توسط مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، به یکی از بحث های روز سینمای ایران بدل شده است.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، حسین خورشیدی معاون فرهنگی این «مرکز» پیرامون این مسئله اظهار داشت: بحث ما، حمایت نکردن از فیلمسازان اول نیست، بلکه هدف اصلی، حمایت از افرادی است که می خواهند کارهای «تجربی» انجام دهند.
وی افزود: منظور از تغییر برنامه های «مرکز» این است که دیگر قرار نیست به فیلمسازانی که می خواهند فیلمسازی را تجربه کنند کار بسپاریم، بلکه مرکز بدنبال تولید فیلم های تجربی است. یعنی از این پس، ورود به سینمای حرفه ای برای فیلم اولی ها از طریق «مرکز» تخصصی‏تر می شود. 
خورشیدی تصریح کرد: با این نگاه، فیلمسازانی که کاری متفاوت و تجربی در دست دارند، بیشتر مد نظر ما هستند نه فیلمسازانی که تصمیم دارند فیلم هایی با شکل رایج سینمای کنونی، بسازند. بنابراین ممکن است این فیلمساز تجربی، اولین اثرش را با حمایت ما تولید کند یا دهمین اثرش را. در واقع «مرکز» بدنبال این است تا خون تازه ای در رگ های سینمای ایران بدمد و به همین دلیل، به دنبال تولید آثاری است که از لحاظ محتوا، تکنیک، فرم و... تفاوتی جدی با آثار معمول سینمای ایران دارد. 
معاون فرهنگی مرکز ادامه داد: ما معتقدیم «مرکز» باید به جایگاه اصلی خود که همان توجه به تولیدات تجربی است دست یابد و این رخداد خوبی است و خوش بین هستیم که مورد استقبال فیلمسازان و منتقدان سینما هم قرار گیرد. چرا که عنوان «مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی» این توقع را ایجاد می کند که آثاری خاص و فاخر، با مشخصات ویژه ای در آن ساخته شود. 
وی افزود: ما قصد داریم تعاریف جدید و منطبق با شرایط روز جهانِ سینما را به سینمای خودمان تزریق کنیم و این امر، به حرفه ای تر شدن سینمای ما کمک خواهد کرد. 
خورشیدی ضمن اشاره به تغییر ماموریت های سازمان های تابعه معاونت سینمایی متعاقب تشکیل سازمان سینمایی اظهار داشت: این تغییرات در روند تولیدات مرکز، امری طبیعی است که بر اثر تغییر ماموریت های «مرکز» در سازمان سینمایی رخ داده و سیاست گذاری ها هم از سوی سازمان سینمایی بوده است. مسلما با حذف ماموریت «مرکز» در خصوص حمایت از هر فیلمساز اول، این کار به سازمان دیگری سپرده خواهد شد؛ چراکه نگاه سازمان سینمایی، ورود نیروی جوان و تازه نفس به سینما است و علی الظاهر هم قرار است این ماموریت به بنیاد سینمایی فارابی سپرده شود، اما چون هنوز این ماموریت به شکل رسمی اعلام نشده، نمی توانیم به طور قطعی از حمایت کننده جدید صحبت کنیم و هنوز این مسئله در دست مذاکره و بررسی است. 
وی تاکید کرد: نگاه «مرکز» این است که حمایت از فیلم های سینمایی به شکلی تخصصی رخ دهد و فیلم های اول هم در جای مستقل دیگری بتوانند به فعالیت عمومی بپردازند. البته چه در گذشته، چه اکنون و چه در آینده هیچگاه اینگونه نبوده و نیست که هر فیلمساز اولی مورد حمایت قرار گیرد؛ بلکه هر سازمانی به فراخور کیفیت آثار، دست به انتخاب می زند و همواره عده ای به طور طبیعی از طریق این «مرکز» و سایرین از طریق سازمان ها و یا اشخاص دیگری حمایت می شوند. 
خورشیدی در پایان، در پاسخ به این سوال که برای تشخیص فیلم های تجربی چه پارامترهایی مد نظر مرکز است نیز گفت: ما در این جهت، سلسله هم اندیشی ها و همایش تخصصی «دور از سایه» را در نظر گرفتیم تا ابتدا با کمک صاحبان اندیشه، به تعریف درستی از سینمای تجربی و شاخصه‏های آن دست یابیم و سپس آثار را بر اساس آن معیار بررسی کنیم. این هم‏اندیشی‏ها تا زمان برگزاری همایش «دور از سایه» ادامه می یابد و ما در آنجا مباحث را جمع آوری می کنیم. در هر حال برای رسیدن به این مهم از نظرات تمامی صاحبان فکر و اندیشه استقبال می کنیم.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
آخرین خبرها