ارد عطارپور: اسناد تاریخی بر هویت خلیج فارس گواهی می‌دهند

کارگردان فیلم مستند خلیج فارس گفت: اعراب هیچ مدرکی مبنی بر عربی بودن خلیج فارس ندارند و بررسی مدارک تاریخی موجود از قرن 9 تا 15 میلادی نشان می دهد نام این خلیج همواره فارس بوده است.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، جلسه نقد و بررسی فیلم مستند بلند «خلیج فارس» با حضور ارد عطارپور (کارگردان)، مازیار فکری ارشاد (مجری- کارشناس)، سعید قطبی زاده (منتقد سینما) و محمدرضا سحاب (مدیر موسسه کارتو گرافی سحاب) در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار شد.
ارد عطارپور در ابتدای این نشست خبری گفت: همیشه دغدغه حفظ نام خلیج فارس را داشتم و اخبار مربوط به آنرا پیگیری می کردم. وقتی پیشنهاد این کار را ارائه کردم، از من حمایت شد و با توجه این فرصت، علایق خود را در این حوزه دنبال کردم.
وی یادآور شد: زمان شروع پژوهش متوجه شدم تمام مدارک درباره نام خلیج فارس یک سویه است؛ به این معنا که اعراب هیچ سند و مدرکی برای ادعای خود درباره عربی بودن خلیج فارس نداشتند و به این ترتیب اطلاعات خود را گسترش دادم تا بتوانم در این باره چیز مهمی پیدا کنم.
این مستندساز تاکید کرد: ماجرای تبدیل نام خلیج فارس به خلیج عربی از حدود سال های ۱۹۶۱ آغاز شد و من برای یافتن مدارک این ادعای دروغین بسیار تلاش کردم.
وی گفت: از قرن ۹ تا ۱۵ در همه اسناد و نقشه ها نام خلیج فارس وجود دارد و من حتا از کشور امارات سه فیلم خریدم که در همه آنها نیز نام خلیج فارس ذکر شده بود و جالب آنکه کارگردانان این آثار نیز تاکید داشتند که مدارک موجود نشان می دهد خلیج فارس سندی تاریخی داشته است.
سعید قطبی زاده نیز در این نشست خبری گفت: این سالن برای فیلم مهرجویی کارنامه چهل ساله پر بود و متاسفم که هنوز جذابیت های عامیانه، مردم را به سمت مستند می کشاند و امیدوارم این برنامه باعث شود افرادی که واقعا دلسوز سینای مستند هستند صندلی های این سالن را پر کنند.
وی با بیان اینکه مستند خلیج فارس را در جشن خانه سینما دیدم یادآور شد: مستند خلیج فارس اثری کامل بود و نسبت به دیگر آثار مستندی که دیدم، این فیلم حرف های بسیاری برای گفتن داشت.
این منتقد و نویسنده سینما تاکید کرد: مستند خلیج فارس نکات بسیار زیادی برای تبدیل شدن به یکی از بهترین مستندهای سال های اخیر سینمای ایران را دارد و معتقدم ماجرای این فیلم مستند جدا از بحث تمامیت ارضی، یکسری کینه توزی ها را نشان می دهد و تلاش ایران هم برای اثبات حقانیت خود در این زمینه یک حرکت ملی محسوب می شود.
قطبی زاده ادامه داد: عطارپور در این فیلم به شرح بدیهیات پرداخته اما آنچه فیلم را جذاب می کند، لحن آن است که شبیه به لحن یک ایرانی ذوق زده نیست و ظرافت کارگردانی این اثر موجب شده که بخشی از فیلم بر اساس مدارک و شواهد کشورهای عربی پیش می رود و شروع فیلم نیز بسیار کوبنده است.
وی با بیان اینکه وطن پرستی موضوعی مشخص و باطنی برای هر ایرانی است توضیح داد: ایران به دلیل مرزهای مشخص، کشوری مستقل در دنیا محسوب می شود و اگر کسی بخواهد به این مرزها تجاوز کند، احساسات مردم برانگیخته می شود؛ از طرفی عشق به آب و خاک و مذهب در حافظه تاریخی همه ایرانیان ثبت شده است.
این منتقد سینما ادامه داد: مستند خلیج فارس برخی نکات فراموش شده را یادآوری می کند و اینکه فیلمساز در این اثر به دانایی مخاطب احترام می گذارد، قابل توجه است.
قطبی زاده یادآور شد: معتقدم کارگردان فیلم خلیج فارس داستان را به خوبی می شناسد و از حاشیه به متن می رسد. نوع گفتار شهرام درخشان و نوع متن نوشته شده در این اثر نیز کمک می کند داستان اثر جذاب تر شود و تاکید من بر داستان به این علت است که این فیلم یک پژوهش تمام عیار است که فراز و نشیب دراماتیک دارد.
محمد رضا سحاب مدیر موسسه کارتو گرافی سحاب نیز در این نشست گفت: سال ها در زمینه نشر کتاب در حوزه خلیج فارس فعال بودیم اما به نظر من این فیلم جای همه آن کتاب ها را می تواند بگیرد و اطلاعات عمیقی را در اختیار مخاطب قرار می دهد.
وی یادآور شد: معتقدم این اثر مستند باید ترجمه و به کشورهای مختلف دنیا ارسال گردد تا در کنفرانس های مختلف برون مرزی از آن استفاده کنیم.
سحابی یادآور شد: خلیج فارس و دفاع از آن تنها یک حس وطن پرستی نیست، بلکه یک واقعیت تاریخی با قدمت هزاران ساله است.
گفتنی است که در پایان این جلسه، با اهدای لوح تقدیر و هدایایی، از حاضران نشست تقدیر بعمل آمد.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
آخرین خبرها