«میراث آلبرتا» در سالن سینماحقیقت نقد و بررسی شد

عصر دیروز، جلسه نقد و بررسی فیلم مستند میراث آلبرتا با حضور حسین شمقدری (کارگردان)، حسین سلطان محمدی (منتقد) و محمد تقی فهیم (مجری- کارشناس) در سالن سینماحقیقت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار شد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، حسین شمقدری در ابتدای این نشست خبری گفت: تلاش ما بر این بوده تا آنچه در طول ۵ سال تحصیل در دانشگاه صنعتی شریف مشاهده کردیم را به تصویر بکشیم.
وی افزود: ما با موضوع فیلم میراث آلبرتا مدت مدیدی زندگی کردیم و شاهد این بودیم که نخبه هایی که منزلت بالایی دارند، به دلیل مسائل فرهنگی راهی جز رفتن ندارند و غالبا راه برگشت هم برای آنان بسته است!
کارگردان میراث آلبرتا تاکید کرد: من جنس این مسئله را خوب می فهمیدم و معتقدم زمان پرداختن به این موضوع فرا رسیده بود.
شمقدری در ادامه، درباره رونمایی از این فیلم در دانشگاه صنعتی شریف گفت: این فیلم با استقبال خوبی از سوی دانشجویان همراه شد، اما هیچکدام از مسوولان و رسانه ها این استقبال بی سابقه را پوشش ندادند!
وی این استقبال را ناشی از اهمیت موضوع فرار مغزها قلمداد کرد و اطلاع رسانی در این زمینه را امری مهم دانست.
این کارگردان سینما با اشاره به تحقیقات انجام شده برای تولید این فیلم توضیح داد: ۵ ماه برای ساخت این اثر تحقیق کردیم و طی۳ ماه، فیلمنامه این مستند بلند به رشته تحریر در آمد؛ البته در حین کار و به دلیل عدم صدور ویزای گروه برای تولید فیلم در کشور کانادا، ۴۰ درصد فیلمنامه تغییر کرد.
شمقدری گفت: در گام نخست در ساخت فیلم میراث آلبرتا مسئله را از نگاه خودمان تشریح کرده و علل این پدیده را یافتیم؛ در گام دوم نیز تبعات فرار مغزها به تصویر کشیده شد و در نهایت به دانشجویان راهکار ارائه دادیم.
وی با بیان اینکه قطعا نگاه ما در گام دوم و سوم همراه با قضاوت بوده یادآور شد: خودکشی در این اثر یک اتفاق نمادین از اوج ناامیدی است و این امر، نبود آینده در میان دانشجویان را نشان می دهد.
شمقدری توضیح داد: معتقدم مسوولان نباید در دانشگاه ها غیبت داشته و از حال دانشجویان بی خبر باشند که این امر موجب می شود دانشجویان در قبال این نظام احساس مسوولیت نکند.
محمد تقی فهیم نیز در این نشست خبری گفت: با افزایش قیمت نفت و حرکت به سمت برخی گرایشات توسعه آمیز و جذب دانشجویان بیشتر و فارغ التحصیلان افزون تر، ما هم مانند بسیاری از کشورها به آفت فرار مغزها بخصوص از سوی عناصر و فعالان دانشگاهی دچار شده ایم.
وی افزود: البته این آفت حدود یکصد کشور دنیا را که از آنها به عنوان کشورهای جهان سوم یاد می شود در برگرفته و کشورهای امپریالیسم با استفاده از سرمایه های ارزان این کشورها، در راستای سلطه خود می کوشند.
این منتقد سینما تاکید کرد: مسوولان می توانند با تمهیداتی ویژه، مانع از آسیب کشور از این ناحیه شوند تا ما سهم کمتری از این خسارت های میلیاردی را بپردازیم.
به گفته فهیم، فیلم میراث آلبرتا اثری ارزشمند است که به درستی به موضوع فرار مغزها اشاره می کند.
وی تاکید کرد: در بخش فرار مغزها آسیب اصلی از کمبود اطلاع رسانی به مردم است؛ وقتی چنین اثری با زبانی گزنده ساخته شده، باید از سوی متولیان امر بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
حسین سلطان محمدی نیز در این نشست خبری گفت: این فیلم موضوع را در میان دانشجویان پیگیری می کند اما تلویحا شرایط جامعه را نیز به تصویر کشیده است.
این منتقد و نویسنده سینما در ادامه اذعان نمود: چندگانگی رفتارهای فرهنگی و اجتماعی در جامعه ما برای دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف که با فرمول های تعریف شده مواجه هستند قابل هضم نیست و در این شرایط تصور می کنند کعبه آمالشان دیگر کشورها است.
سلطان محمدی تاکید کرد: میراث آلبرتا بسیاری از مسائل اجتماعی ما را بازگو کرده و اثرات این مسائل را در قشر دانشجو به تصویر می کشد.
وی گفت: این فیلم نقطه شروعی برای بررسی چنین موضوعاتی است، اما این اثر به تنهایی نمی تواند همه ی جنبه های این مسئله را بازگو کند.
این منتقد سینما در پایان تاکید کرد: ما برنامه ریزی خوبی برای همراهی علوم انسانی و علوم ریاضی نداشتیم و این ناهمگونی ها، چنین خروجی هایی را سبب می شود.
گفتنی است که در پایان این نشست، با اهدای لوح تقدیر و هدیه نقدی، از حسین شمقدری کارگردان مستند میراث آلبرتا تقدیر بعمل آمد.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
آخرین خبرها