برنامه روز دوم جشنواره «افلاک» اعلام شد

برنامه های روز دوم چهل و هفتمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان اعلام شد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، چهارشنبه بیستم اردیبهشت ماه طی 4 سانس 90 دقیقه ای و یک سانس 60 دقیقه ای 38 فیلم کوتاه  در بخش مسابقه به نمایش در خواهد آمد و سپس فیلمهای منتخب تجربی ایران و جهان از ساعت 19 الی 20 برروی پرده می روند.
نقد و بررسی فیلمهای بخش مسابقه توسط  مهرداد سلیمانی فیلمساز  و مدرس از ساعت 20 الی 21/30 پایان بخش برنامه افلاک برای فیلمسازان در روز دوم نمایش است.
در ادامه روابط عمومی انجمن اعلام کرد نشست های تخصصی و کارگاه های این جشنواره در دو بخش فیلمنامه و عکس از ساعت 8 صبح  الی 19 برگزار خواهد شد که در بخش عکس شامل تور عکاسی با حضور ابراهیم صافی  و در بخش فیلمنامه  کارگاه تخصصی فیلمنامه نویسی به همراه نقدو بررسی فیلمنامه های راه یافته به بخش مسابقه با حضور هادی مقدم دوست خواهد بود.

فاطمه تعمیدی داور بخش عکس افلاک:
عکاس با استفاده از تواناییهای ذهنی و عملی خود، باعث ایجاد تنوع در عکسها می شود
فاطمه تعمیدی عضور گروه انتخاب و داوری چهل و هفتمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان در گفت و گو با ستاد خبری جشنواره افلاک گفت:  هنرمندان جوان در حوزه‏های مختلفی کار کرده بودند، از تمامی ابزارها و امکانات عکاسی بهره برده و سعی کرده بودند عکسهایی قابل تامل و تفکر ثبت کنند. انجمن سینمای جوان نیز ، همانطور که از نامش پیداست، همواره از چنین نیروهای جوانی حمایت  کرده است و نقش تعیین‏ کننده‏ ای در رشد هنر عکاسی داشته است.
تعمیدی افزود: عکسها در دو بخش تک‏ عکس و مجموعه ارائه شده بودند. البته عکسهای تک‏ عکس موفق‏ تر بودند زیرا به نظر می‏رسید مفهوم مجموعه جا نیفتاده و اغلب عکسهای مجموعه ارتباط بصری و معنایی با هم نداشتند و صرفا در کنار هم قرار گرفته بودند. به همین دلیل تصمیم گرفته شد اگر در مجموعه‏ ای، عکس مورد توجهی وجود دارد، در بخش تک‏ عکس آورده شود.
این هنرمند در خصوص نحوه انتخاب آثار گفت: ابتدا همه عکسها دیده شد. هر داور، عکس مورد نظر خود را انتخاب کرد و بدین ترتیب، مرحله به مرحله، عکسها مورد داوری قرار گرفتند و در نهایت، عکسهای منتخب به نمایشگاه راه پیدا کردند. در انتخاب عکسها، جدا از استفاده صحیح از عوامل مهم در گرفتن عکس خوب که شامل ترکیب‏ب بندی، نوردهی صحیح، رنگ و غیره می‏باشد، به اصل خلاقیت عکاس توجه ویژه‏ ای شد  تا عکاس با استفاده از تواناییهای ذهنی و عملی خود، باعث ایجاد تنوع در عکسها شود.
این مدرس اضافه کرد: عکسهای فرم‏گرا در کنار سایر عکسها مورد بررسی قرار گرفتند چراکه اساسا در فراخوان، بخش خاصی به عکسهای فرم اختصاص داده نشده بود و عکاسان با موضوع آزاد در شاخه‏ های مختلف عکاسی می‏توانستند شرکت کنند. بنابراین اگر عکسی خوب بود، چه فرم باشد یا نه، به نمایشگاه راه یافته است.
تعمیدی در خصوص آثار دستکاری شده نیز گفت: کارهای گرافیکی اگر به شکل هنرمندانه و خلاق به عنوان ابزاری برای بیان ذهن تصویری و پیاده کردن قواعدی که عکاس با آن آشناست به‏ کار گرفته شده باشد، در انتخاب عکس موثر بوده است لیکن ملاک انتخاب عکس، تنها استفاده از تکنولوژی نبوده بلکه تفکر و حضور فعال عکاس در عکس بوده است.
 
منوچهر اکبرلو داور بخش فیلمنامه افلاک:
آثار جوانان پرشور ، جسور و امیدوار کننده است
منوچهر اکبرلو یکی از اعضای هیئت انتخاب و داوری جشنواره افلاک در گفت و گو با ستاد خبری جشنواره افلاک گفت:همچون همیشه حضور جوانان در جشنواره پرشور ، جسور ، پرانرژی و امیدوار کننده است. به هر حال جشنواره های انجمن سینمای جوان ، مهمترین ابزار انگیزه در جوانان است و نسل آینده فیلمسازی ما از دل همین جشنواره ها بیرون می آیند.
در ادامه این منتقد اضافه کرد: مانند همیشه و همه جشنواره ها ، همه نوع اثر وجود دارد . اما در سالیان اخیر ، جریان جوانی در حال رشد است که می کوشد بسیار امروزی و برای مخاطب جدید سینما حرف بزند. مخاطبی که بیش از گذشته با سینمای روز آشناست و در نتیجه توقعش بالا رفته است.
وی همچنین در خصوص معیارهای انتخاب فیلمنامه ها و نیز فیلمنامه های اقتباسی ابراز کرد: مانند هر جشنواره دیگری، براساس فنون و قواعد شناخته شده سینما و نیز شرایطی که در فراخوان جشنواره آمده بر کیفیت تاکید داشته ایم و نیز این که ویژگی های فیلم کوتاه را داشته باشند و مثلا تکه ای از یک فیلم بلند یا سریال تلویزیونی و ... نباشند.
به دلیل اهمیتی که برای اقتباسی قائلیم به این بخش نگاه ویژه ای  کردیم. به هر حال معتقدیم مانند سینمای جهان، اقتباس می تواند سینمای ما را به شدت غنی کند. والبته ازجوانان انتظار می‌رود که بیشتر بخوانند. چه متون کلاسیک و چه آثار شاخص ادبیات جهان را.

مانی میرصادقی داور بخش فیلم افلاک:
به دنبال یک نفس تازه ، یک نگاه کثیر ، یک استعداد خوب در فیلم کوتاه هستیم
مانی میرصادقی یکی از سه داور بخش فیلم جشنواره افلاک، در گفت و گو با ستاد خبری جشنواره گفت:در داوری فیلم کوتاه  به دنبال یک نفس تازه ، یک نگاه کثیر ، یک استعداد خوب بودیم و نگاه اصلی هیات سه نفره داوران بدین گونه بوده که چنین استعدادهایی را شناخته و سعی کنیم آنها را رشد بدهیم و نشاندار کنیم . و نیز به دنبال خلاقیت در کار و افرادی که در این عرصه  آینده داشته باشند بودیم .
میرصادقی در تعریف فیلم تجربی گفت:این گفته یکی از دوستان است که سینمای بازیگوش، سینمای دوربین بازیگوش. شاید این تعریف قشنگی برای سینمای تجربی باشد و شاید درست‌ترین تعریف ها. فیلم تجربی نباید درام داشته باشد. اگر شامل درام باشد فیلم داستانی می‌شود. منظور این است که فیلمی که اول و وسط و آخر و اوج و فرود داشته باشد، می تواند داستانی نباشد؛ اما اگر داستانی را بیان کرد ، درام است و در واقع فیلم تجربی نیست . سینمای تجربی نباید داستان گویی کند.
وی در مورد وضعیت اکران و نمایش فیلم کوتاه  در سالنهای سینما چنین گفت: وضعیت اکران، بستگی به سینما دارد. بعضی سینماها خیلی خوب شده است . البته من بیشتر تهران را دیده ام و از شهرستانها خبر ندارم .اما بعضی سینماها همچنان مشکل صدا را دارند.
 
سرپرستان دفاتر انجمن از هفت استان کشور در افلاک:
نقش سینمای جوان در تسخیربخش عمده ای از سینمای ملی غیر قابل انکار است
مسئولین دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران در گفت و گو با بولتن جشنواره افلاک وجود بخش سینمای جوان در جشنواره های منطقه ای را باعث رفتن به سوی عدالت در قضاوت و داوری می دانند.
حمید تجلی فر سرپرست انجمن سینمای جوانان دزفول در گفت و گو با ستاد خبری جشنواره افلاک گفت: 5 اثر از شهرستان دزفول به بخش مسابقه راه پیدا کرده است.
وی در خصوص بخش بررسی فیلم اولی ها ، و نیز تاثیر رقابت و جایزه بر تعالی فرهنگ ، چنین گفت: با این بخش موافقم دلیل عمده آن هم این است که فیلم سازانی که کار اول تا سوم خود را انجام می دهند اگر نگوییم همه ، اما اکثرا به نوعی دارند سیاه مشق سینما می کنند و تجربیات عملی کمتری دارند و درحال تجربه  عملی سینما هستند لذا نمی شود آنها را با فیلمسازان باتجربه در یک سطح دید و با هم مورد قضاوت قرار داد که اگر چنین باشد قطعا اثرات منفی را بر آنها خواهد  گذاشت وقرار دادن این بخش را می توان رفتن به سمت عدالت در قضاوت و داوری دانست. یکی از مشکلاتی که تاچند سال پیش دفاتر همیشه داشتند این بوده که عمدتا یک قدم از سایر مراکز که کار تصویری یا سینمایی می کردند عقب بودند. یادمان نمی رود همیشه فیلمبرداران مجالس عروسی تجهیزات بهتر وبه روز تری از دفاتر داشتند که این مسئله در اراده کاری بچه های فیلمساز ، اثر مطلوبی نداشت اما به لطف خدا و همت مسئولین ستاد مرکزی ، طی این دو سال ، دفاتر انجمن ، از تجهیزات جدید بهره مند شده اند که این را باید به فال نیک گرفت.
تجلی فر در ادامه گفت: اگر سینمای کوتاه را بعنوان  یک هویت مستقل نگاه کنیم  یا آنرا یکی از کانالهای ورودی به سینمای ملی و حرفه ای بدانیم در هر صورت می تواند تاثیر شگرفی در اندیشه  سینمای ملی  داشته باشد؛ چرا که نیروی جوان ، بعنوان یک نیروی محرکه قوی با انگیزه و شاداب ، با نگاهی والا به ارزشهای معنوی و انسانی می تواند تاثیر خود را در این عرصه داشته باشد و انجمن بعنوان تنها مرکز آموزش سینمایی جوانان جدای از دانشگاه در کل کشور توانسته است طی سالهای متمادی نیروی جوان وبا انگیزه ای را به بدنه سینمای ملی تزریق کند وانشا ا... در آینده نیز این تاثیر را خواهد داشت.
سید امین سپهریان سرپرست دفتر اهواز انجمن سینمای جوانان ایران که با پنج فیلم داستانی ، انیمیشن ، و مستند و یک اثر عکس ، در جشنواره افلاک حضور دارد در گفت وگو با ستاد خبری جشنواره گفت: با توجه به این امر که مخاطب اولیه انجمن، جوانان هستند لذا نقش این انجمن در ایجاد انگیزه و تعالی فرهنگی جوانان بسیار چشمگیراست. در سینمای ایران حضورکارگردانان جوان باعث ایجاد ذوق و شوق و تحول در فیلم ها گردیده و این امر ، نقش انجمن را بسیار پررنگ می سازد . در حال حاضر تعداد زیادی از فارغ التحصیلان رشته فیلمسازی و دوره های تک درس دفاتر انجمن در تولید آثار سینمایی و تلویزیونی نقش بسیار مهمی را ایفا می نمایند.
سپهریان در تعریف فیلم کوتاه گفت: فیلم کوتاه تصویری است موجز، که اگرچه دراستانداردهای جهانی به فیلم های زیر 40 دقیقه گفته می شود اما به گمانم این مدیوم گاه می تواند در پلانی ساده و تاثیر گذار که سرشار از زندگی و حقیقت نهفته در آن پنهان است تعلیل پیدا کند که درآن صورت به ناب ترین تبدیل شده است.

نقش سینمای جوان در تسخیربخش عمده ای از سینمای ملی غیر قابل انکار است
مجید فلاحی سرپرست دفتر تویسرکان انجمن در خصوص تاثیر جشنواره بر روند تولید فیلم کوتاه و ارتقاء سطح کیفی آثار می گوید:این بخش یک بخش  تاثیر گذار و بستر ساز برای رشد و بالندگی هنرجویان است که آنان را در مسیر تولید مناسب فیلم قرار می دهد و فیلمساز می تواند از نزدیک بازخورد مثبت و منفی اثر خود را ملموس  ببیند و این امر خود یک کرسی فشرده آموزشی برای فیلمسازانی است که در ابتدای راه قرار دارند.  
وی در ادامه با اشاره به نقش امکانات و تجهیزات در تولید فیلم گفت : امکانات و تجهیزات یکی از دو رکن مهم فیلمسازی است و شاید بتوان گفت یکی از دو بال فیلمسازی امکانات و تجهیزات است که به لطف و عنایت خداوند و مدیریت جدید انجمن سینمای جوانان ایران دفاتر به گونه ای تجهیز شده اند که به صراحت می توان گفت از بدو تاسیس انجمن تا کنون این حرکت بی سابقه بوده و با یک نگاه گذرا هم می توان تاثیرات آن را در این مدت کوتاه به وضوح مشاهده کرد.
 فلاحی به نقش انجمن سینمای جوان در تربیت استعدادها و نیروهای جدید و جوان اشاره کرد و گفت:امروز بعد از گذشت سالها دیگر نقش انجمن در تقویت ، که خیر بلکه با جرئت می توان گفت در تسخیربخش عمده ای از سینمای ملی غیر قابل انکار است. 

 
ایده خوب فیلمسازان جوان نیاز به پرداخت مناسب دارد
اولین جلسه نقد و بررسی فیلمهای بخش مسابقه چهل و هفتمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان روز 19 اردیبهشت ماه از ساعت 20/30 الی 22 در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد تالار بهمن برگزار شد.
این جلسه که با حضور پرشور فیلمسازان وعلاقه مندان فیلم کوتاه  روبرو بود، ابتدا  مهرداد سلیمانی، فیلمساز، تدوین گر و کارشناس تولید و فنی انجمن سینمای جوانان ایران با ذکر این موضوع که ایده های فیلم های کوتاه به نمایش در آمده در این دوره از جشنواره از خلاقیت خوبی برخوردار بوده، لزوم استفاده صحیح از موسیقی و ابزار تولید فیلم را به حاضران گوشزد نمود.
در این جلسه بحث نو بودن ایده ها و نگاه جستجوگر فیلمساز فیلم کوتاه و جسارت او در بیان واقعیات و دنیای پیرامونش مورد بحث قرار گرفت و سلیمانی در ادامه گفت: ایده مناسب در کنار پرداخت مناسب و استفاده از حداقل زمان می تواند فیلم کوتاه را تاثیرگذار کند  بر لزوم اهمیت فیلمنامه و استفاده به جا از موسیقی و تدوین تاکید کرد.
در ادامه این برنامه فیلمهای کوتاه لنگه کفش ساخته محمد مهدی حاجت پور از همدان، مسجد و کلیسا ساخته عماد سلمانیان از آبادان، بهانه ساخته رضا یوسفی از بروجرد، دیار دستان ساخته منصوره باجلان از بروجرد و حس  کودکی ساخته امین لطفی از همدان مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
قابل ذکر بخش دوم نقد وبررسی فیلمها روز چهارشنبه 20 اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد.

محمدرضا گوهری سرپرست دفتر خرم آباد انجمن سینمای جوانان و مدیر اجرایی افلاک:
ضعف فیلم نامه یکی از عوامل عدم استقبال مردم از فیلم و سینماست
سرپرست انجمن سینمای جوان خرم آباد گفت: فیلم نامه یکی از عناصر سینماست که افراد اهل فن وب ا حساسیت و باسواد باید وارد آن شوند.
محمدرضا گوهری در گفتگو با  ستاد خبری چهل و هفتمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان، با بیان اینکه ضعف فیلم نامه از لحاظ کیفی نداریم و تعداد فیلم نامه نویسها زیاد است افزود: فیلم نامه یکی از عناصر زیر بنایی سینماست که افراد اهل فن ،با حساسیت و دانش بالا باید وارد آن شوند.
وی با بیان اینکه هر کسی بتواند فیلم نامه بنویسد فیلم نامه نویس نیست اظهار کرد: یک فیلم نامه نویس نه تنها باید بر فن فیلم نامه نویسی تسلط داشته باشد بلکه نیاز است  از جامعه خود به صورت همه جانبه شناخت کافی داشته باشد.
مسئول انجمن سینمای جوان خرم آباد تصریح کرد: ضعف فیلم نامه یکی از عوامل عدم استقبال مردم از فیلم و سینماست چرا که برخی از فیلم نامه ها با مسائل روز جامعه  ناهمگون و کلیشه ای هستند.
وی ادامه داد: متاسفانه تقلید کردن از فیلمهایی که فروش زیادی دارند منجر به تولید فیلمهای تکراری، غلط و نامتناسب با واقعیتهای جامعه به کارگردانی افرادی که اهل فن نیستند می شود.
مدیر اجرایی جشنواره گفت:   در صورت داشتن  شناخت کافی روی اطراف و موضوعی که انتخاب می کنیم  منجر به آن می شود که  در آن فیلم نامه موفق تر باشیم  متذکرشد: وقتی که یک فیلم نامه نویس روی موضوع مورد نظرخود شناخت کافی نداشته باشد نمی تواند به تماشاگر شناخت بدهد و او را دچار تناقض می کند.
وی افزود: تماشاگر همیشه فیلمساز را یک فرد متفکر و اندیشمند می داند و انتظار دارد که هر چه در فیلم می بیند را باور کند و بدین ترتیب همه موضوع را می پذیرد؛ حتی اگر فیلم ساز هم اشتباه کرده باشد.
گوهری با توصیه به فیلم سازان جوان اظهار کرد: این افراد باید نسبت به خود، خانواده و محیط اطراف  شناخت کافی داشته باشد و با یادگیری فن فیلم سازی به تحقیق و کاوش بپردازد و روی موضوعات بومی کارکند.
وی یادآورشد: موضوعات بومی بسیار مناسب تر از موضوعاتی دیگر است چرا که فیلم ساز با شناخت کافی از محیط زندگی خود می تواند فرهنگ  و آداب و رسوم محل زندگیش را به مخاطب بشناساند و این مهم برای مخاطب غیر بومی بسیار جذاب خواهد بود.
چهل و هفتمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان از 19 تا 21 اردیبهشت ماه در خرم آباد در حال برگزاری است.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
اخبار مرتبط
  • برگزیدگان جشنواره منطقه‌ای «افلاک» معرفی شدند

    برگزیدگان جشنواره منطقه‌ای «افلاک» معرفی شدند

    چهل و هفتمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان عصر روز پنجشنبه 21 اردیبهشت ماه پس از سه روز در استان لرستان – خرم آباد به کار خود پایان داد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این مراسم با حضور مسئولین برگزیدگان جشنواره در سه بخش فیلم کوتاه، فیلمنامه و عکس معرفی شدند.
  • «افلاک» فردا به کار خود پایان می‌دهد

    «افلاک» فردا به کار خود پایان می‌دهد

    مراسم اختتامیه چهل و هفتمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان 21 اردیبهشت ماه در خرم آباد برگزار می شود.
  • چند خبر از چهل و هفتمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان

    چند خبر از چهل و هفتمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان

    مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان و دبیر افلاک به چهل و هفتمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان پیام داد.
  • جشنواره منطقه‌ای «افلاک» امروز افتتاح می‌شود

    جشنواره منطقه‌ای «افلاک» امروز افتتاح می‌شود

    چهل و هفتمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان عصر امروز افتتاح می شود. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، چهل و هفتمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان - افلاک عصر روز دوشنبه 18 اردیبهشت ماه در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد خرم آباد گشایش می یابد.
  • پیام «هاشم میرزاخانی» به جشنواره منطقه‌ای افلاک

    پیام «هاشم میرزاخانی» به جشنواره منطقه‌ای افلاک

    رئیس هیات مدیره و مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران به چهل و هفتمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان پیام داد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» میرزاخانی این جشنواره را محلی برای معرفی و به نمایش گذاشتن آثار نسلی که اثر گذار و دامنه ودیعه هنرش می تواند فرهنگ ملل و اقوام را با حسی مشترک مانوس و مرتبط نماید خواند.
آخرین خبرها