میرزاخانی: فیلم‌های کوتاه اپیزودیک به جشنواره فجر می‌روند

هاشم میرزاخانی مدیرعامل انجمن سینمای جوان در نشست جشنواره «اترک» به ارائه گزارش عملکرد سینمای جوان در سال 90 پرداخت.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» میرزاخانی گفت: قول‌هایی که سال گذشته دادیم سعی کردیم در سال 90 محقق شود. پیرو سیاست‌های انجمن حوزه آموزش مهم‌ترین کار ماست. سینمای جوان با دفاتر 60 گانه خود مهم‌ترین وظیفه‌اش آموزش سینماست.
پیش از این هر دفتری بر حسب پتانسیل خود درس‌هایی را ارائه و هنرجویان را آموزش می‌داد و این مسئله باعث شده بود که کنتراستی میان سطح دانش هنرجویان دفاتر مختلف در شهرهای مختلف وجود داشته باشد.
در گام نخست ما در زمینه آموزش برنامه‌ریزی کردیم و یک شرح درس واحد برای کلیه دفاتر سینمای جوان طراحی کردیم.
اقدام دیگر صورت گرفته در مورد کیفیت آموزشی انجمن این است که آزمون ورودی اخذ شده از متقاضیان شرکت در دوره‌های آموزشی انجمن به صورت کاملا علمی معیاری برای سطح سنجی متقاضی محسوب می‌شود. این شیوه‌ جدید در آزمون‌ها به خصوص در استان‌های پرمخاطب باعث شده تا گزینش دقیق‌تری صورت بگیرد و سطح علمی و انگیزه‌ هنرجویان انجمن در سطح قابل توجهی بالا برود.
در حال حاضر حدود 1950هنرجو در 54 دفتر انجمن مشغول گذران دوره‌ آموزشی خود هستند.
وی در ادامه بیان کرد: در نهایت دوره‌های آموزشی انجمن سینمای جوانان ایران شامل چهار ترم سه ماهه و در مجموع شامل ششصد ساعت آموزش شد که در هر ترم چهار درس ارائه می شود تا فیلمسازان با همه تخصص های سینمایی از جمله عکاسی، زیباشناسی تصویر، تاریخ هنر، کارگردانی، تصویربرداری، فیلمنامه‌نویسی، تدوین، مدیریت تولید، مبانی سواد بصری، داستان نویسی و مبانی صدابرداری آشنا شوند.
ضمن اینکه این شرح درس‌ها با دقت زیادی طراحی شده به طوری که اساتید و داوران جشنواره‌های مختلف با دیدن شرح درس‌ها معتقدند تا به حال یک مرکز گسترده آموزشی در کشور نتوانسته به انسجام واحدی همچون انسجام آموزشی انجمن دست یابد.
وی با اشاره به برگزاری دوره‌های تکمیلی گفت: در صدد هستیم پس از سپری شدن دوره‌های یکساله، دوره های تکمیلی با گرایش‌های مختلف مانند دوره تخصصی کارگردانی یا تدوین، فیلمنامه و تصویربرداری بگذاریم که این موجب می‌شود تمام مشاغل سینمایی را در انجمن با مدارک معتبر و به صورت تخصصی آموزش دهیم.
علاوه بر آن انجمن آموزش را فقط در این مقوله‌ها نمی‌بیند. انجمن متولی مشاغل سینمای کشور هم هست. برای همین باید دوره‌های آموزشی مشاغل سینمایی مانند منشی‌گری صحنه، مدیریت تولید، دوره‌های دستیار کارگردانی و دستیار تهیه در برنامه‌ آموزشی سینمای جوان قرار بگیرد.
مدیرعامل سینمای جوان اظهار داشت: سینمای جوان قابلیت تبدیل شدن به دانشگاه سینمایی را دارد و ما در حال چیدن بنیان‌های آن هستیم و امیدواریم در سال‌های آتی این کار انجام شود و بتوانیم این نهاد را به یک پایگاه علمی-آکادمیک تبدیل کنیم.
وی با اشاره به معتبر بودن مدرک انجمن به لحاظ سابقه طولانی و خروجی‌های انجمن سینمای جوانان ایران در سه دهه فعالیت متذکر شد: این مدارک اعتبار خاص خود را دارد و حتی در کشورهای دیگر از جمله برخی کشورهای غربی مدرک انجمن مورد پذیرش است و به عنوان مدرکی معتبر به آن نگاه می‌کنند. اما ساز و کار نظام آموزشی کشور برای این مدرک تبیین نشده است و ما درصدد هستیم طی برنامه ریزی‌ها و برگزاری دوره‌های تخصصی یکساله مدرک معتبر فوق دیپلم و یا علمی و کاربردی را هم به اعضای انجمن بدهیم.
مدیرعامل سینمای جوان از تجهیز دفاتر خبر داد و گفت: بیش از یک میلیارد و 300 میلیون تومان برای تجهیز دفاتر نجمن هزینه شد و این کار با حمایت های سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جواد شمقدری رییس سازمان امور سینمایی صورت گرفت.
پس از آموزش مقوله تولید برای سینمای جوان بسیار مهم است و ما توانستیم 54 دفتر سینمای جوان را برای تولید آثار، تجهیز کنیم. 
تمامی دفاتری که در حوزه آموزش شروع به فعالیت کردند، بطور همزمان به موارد مورد نیاز و ضروری همچون دوربین، سه پایه، وسایل صدابرداری و تدوین وسایل نمایش و پلیرهای مختلف وLCD  های 40 اینچ تجهیز شدند و در آینده نه چندان دور این دفاتر به امکانات نورپردازی نیز مجهز خواهند شد.
وی در خصوص مقوله تولید گفت: با تجهیز دفاتر سینمای جوان، فیلمسازان می‌توانند با در اختیار گرفتن این تجهیزات جدید آثارشان را تولید کنند.
ضمن اینکه از فیلمسازان حرفه‌ای تا سقف 10 میلیون تومان برای تولید فیلم حمایت می‌کنیم. 
میرزاخانی بااشاره به نمایش فیلم‌های کوتاه در سینما آزادی گفت: سینما آزادی دوشنبه‌های فیلم کوتاه نمایش می‌دهد که با استقبال مواجه شده است.
وی همچنین از انتشار آئین‌نامه بیست‌ونهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران خبر داد و گفت: امسال برای نخستین‌بار آئین‌نامه جشنواره فیلم کوتاه تهران در اسفندماه آماده شده است و فیلمسازان تا 20 خرداد مهلت شرکت در جشنواره را دارند. ضمن اینکه جشنواره بیست‌ونهم 10 تا 16 مهرماه برگزار خواهد شد.
مدیرعامل انجمن سینمای جوان همچنین به تفاهم نامه‌های منعقد شده میان جشنواره فیلم کوتاه و دیگر رویدادهای سینمایی دنیا اشاره کرد و گفت: تاکنون با 11 جشنواره بین‌المللی قراردادهایی به امضا رسیده تا از پتانسیل‌های جشنواره‌های دیگر نیز بهره ببریم و هم چنین در آن جشنواره‌ها جایگاهی برای تولیدات ایران باز نماییم.
میرزاخانی از برگزاری کارگاه‌های فیلمسازی توسط استادان ایرانی در تعدادی از کشورهای اروپایی خبر داد و این اتفاق را موجب اعتلای جایگاه سینمای ایران در دنیا دانست.
وی از تعامل برای آموزش با کشورهای حوزه خلیج فارس خبر داد و تاکید کرد: انجمن سینمای جوانان ایران در بخشی از کشورهای حاشیه خلیج فارس اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی می‌کند و حضور پایگاه‌های داخلی در این کشورها اتفاق بسیار بزرگی است.
هاشم میرزاخانی در این نشست اعلام کرد: طبق صحبت‌هایی با رئیس سازمان سینمایی، فیلم‌های کوتاه از سال آینده به صورت اپیزودیک امکان شرکت در جشنواره فیلم فجر را خواهند داشت.
فیلم‌های کوتاه در قالب اپیزودیک که متشکل از 4 تا 7 فیلم کوتاه با یک موضوع واحد و مجموع زمانی 90 دقیقه امکان شرکت در جشنواره فجر را دارند.
مدیرعامل سینمای جوان از فیلمسازان حرفه‌ای فیلم کوتاه دعوت کرد طرح و فیلمنامه‌هایی خود را به انجمن سینمای جوانان ارائه دهند تا مورد حمایت قرار گیرند.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
اخبار مرتبط
  • نشست خبری جشنواره «اترک» برگزار شد

    نشست خبری جشنواره «اترک» برگزار شد

    نشست خبری چهل و ششمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان «اترک» با حضور هاشم میرزاخانی مدیرعامل سینمای جوان، حسین ثابت‌قدم مدیرکل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمال و دبیر جشنواره، مژگان زرگر مدیر امور جشنواره‌ها و مدیر روابط عمومی سینمای جوان و جمعی از خبرنگاران برگزار شد.
آخرین خبرها