نشست خبری جشنواره بینالمللی فیلم کیش صبح امروز با حضور محمد خزاعی دبیر جشنواره، عفت خانی پور مدیر کل مرکز مناطق آزاد و یزدان عشیری معاون ارتباطات، تبلیغات و انتشارات جشنواره و نمایندگان رسانههای گروهی در مجموعه فرهنگی و هنری اسوه برگزار شد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در ابتدای این نشست یزدان عشیری با اشاره اهداف جشنواره گفت: جشنواره بینالمللی فیلم کیش به همت مرکز امور مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف معرفی ظرفیتها، زیباییها و جذابیتهای فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و شناسایی پتانسیلهای توریستی کشور و منطقه و نیز، به منظور بازشناسی مولفههای فرهنگی و آئینی، آداب و رسوم، تقویت مشترکات کشورهای منطقه بویژه کشورهای همجوار و آسیای میانه و در راستای بهره گیری ازکارکردهای رسانه سینما دراین زمینه طراحی و پیش بینی شده و انتشار فراخوان آن با استقبال چشمگیر فیلمسازان و سینماگران کشور و منطقه در بخش های مختلف روبرو شده است.
در ادامه جلسه محمد خراعی دبیر جشنواره ضمن قدردانی از کامران شیردل و حجتالله سیفی دبیران پیشین جشنواره کیش گفت: من سپاسگزارم از دبیران پیشین جشنواره کیش که زحمات زیادی برای جشنواره کشیدند، البته این جشنواره با دورههای گذشته تفاوتهای اساسی دارد و صرفا به آثار مستند اختصاص ندارد.
وی افزود: شعار جشنواره میراث مشترک و آینده مشترک است و قطعا، اگر میراث این مناطق درست پیوند بخورد در آینده منافع مشترک حاصل خواهد شد. ما زمینههای مشترک فرهنگی فراوانی با کشورهای منطقه داریم عدم اطلاع کشورهای همسایه از جایگاه فرهنگی ما مایه تاسف است و این نشان میدهد که جشنواره فیلم کیش ضرورتی را در این زمینه درک کرده است.
دبیرجشنواره فیلم کیش افزود: آشنایی با فعالیتهای فرهنگی و تمدنی منطقه در بین کشورها تاثیرگذار است. کشورهای منطقه دارای فرهنگ و هویت وآئینهای نزدیک به هم و حتی، مشترکی هستند. ما در این جشنواره برنامهریزیهایی در جهت نزدیک شدن دولتها به همدیگر داریم.
خزاعی با اشاره به لزوم تامل در حوزههای مختلف منطقهای گفت: عدم استفاده از ظرفیتهای منطقهای، تمرکز بر جشنوارههای موضوعی، ضرورت تبلیغات بینالمللی، موضوع خلیج فارس، سینمای توریستی، نقش تعالیم حیات بخش اسلام در منطقه و جهان، ایجاد تلویزیون مشترک اسلامی با کلان نگری و برنامههای مشترک از جمله محورهای قابل بحث در این حوزه است.
وی ادامه داد: اهتمام به «خلیج فارس» پیش بینی جایزهای با عنوان «فردوسی» و نامگذاری بخش بینالملل با نام «حکیم ابن سینا» و استقبال مدیران و مسئولان بویژه استانداران و متولیان حوزه مناطق آزاد و استانهای حاشیه خلیج فارس درکنار شعار و اهداف طراحی شده از جشنواره فیلم کیش به نقطه عطف جدی درحوزه سینمای آئینی و مردمی و بومی تبدیل کرده است.
دبیرجشنواره فیلم کیش با اشاره به بخشهای جشنواره گفت: جشنواره در بخشهای: مسابقه سینمای ایران (خلیج فارس)/مسابقه سینمای بینالملل (حکیم ابن سینا، میراث مشترک)/ بخش مسابقه مناطق آزاد/ بخش مسابقه فیلمنامه نویسی (کِلک فیروزهای)/ بخش نوعی نگاه (مسابقه فیلمهای 262 ثانیهای) که حروف ابجد نام کشورمان ایران است، برگزار میشود.
علاوه بر بخشهای اصلی جشنواره برنامههای متعددی در بخش جنبی جشنواره از قبیل نگاهی به سینمای برخی کشورها، نشستهای تخصصی، بزرگداشت و کارگاههای آموزشی خواهد داشت.
خزاعی با اشاره به استقبال سینماگران کشورهای دیگر از این جشنواره عنوان کرد: در بخش بینالملل با مدیریت امیر اسفندیاری حدود 700 فیلم متقاضی شرکت در بخش بینالملل بودند که با بازبینی و بررسی 307 عنوان با موضوع جشنواره در بخش مسابقه فیلمهای سینمایی، کوتاه و مستند در دبیرخانه ثبت شدند تا مورد ارزیابی و انتخاب هیات های انتخاب قرار بگیرد.
وی اظهار داشت: متقاضیان از کشورهای مختلف بودند مانند: هند، ترکیه، قزاقستان، روسیه، ارمنستان، عراق، چین، قطر، عربستان، لبنان، بحرین، آذربایجان ، فلسطین، الجزایر و ...همچنین، کشورهای مانند: انگلستان، کانادا، کره، ژاپن، آمریکا، فرانسه نیز، فیلمسازانی در جشنواره شرکت کردند که پیرامون منطقه فیلم ساختهاند و یا تولید مشترک با برخی کشورهای منطقه داشتند. تولیدات مشترک فلسطین با کانادا، فرانسه با الجزایر، انگستان با گرجستان، و...که در مجموع ترکیه با بیش از 40 فیلم بالاترین آمار شرکت کننده را دارد و بعد از آن کشورهای هند، روسیه، چین بیشترین آمار شرکت کننده را دارا هستند.
دبیر جشنواره غفلت سینمای ایران در حوزه بینالملل را یکی آسیبها و چالشهای سینمای ایران خواند و تصریح کرد: متاسفانه در حوزه بینالملل ما ضعفهایی در سینمای ایران داریم.
جز معدود افرادی مانند امیر اسفندیاری، محمد اطبایی و... کارشناسانی برای معرفی و بازاریابی فیلمهایی ایرانی نداریم و کل روابط بینالملل سینمایی ما محدود به چند نفر است.
به همین دلیل تبلیغات وسیع در حوزه بینالملل نداریم. جشنوارههایی مثل ابوظبی که در منطقه برگزار میشوند دوربین دهها رسانه بینالمللی را در جشنوارهشان دارند اما ما تنها به رسانههای داخلی اکتفا میکنیم.
عفت خانی پور مدیر کل مرکز مناطق آزاد نیز در این نشست با بیان اینکه برگزاری جشنواره فیلم کیش نخستین حرکت سینمایی گسترده و جدی در حوزه مناطق آزاد کشور است عنوان کرد: قصد ما این است که از این طریق جزیره کیش را پایگاه اصلی سینمایی منطقه و کشور کنیم.
وی افزود: درحال حاضر امکان اکران گسترده فیلمهای سینمایی در کیش محدود است و برگزاری جشنواره فیلم کیش به رشد و توسعه صنعت سینما در این منطقه کمک فراوانی خواهد کرد.
خانی پور یکی از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره را تقویت و گسترش مستندسازی و فیلمسازی در حوزههای تخصصی به ویژه اقتصادی و صنعتی عنوان کرد و جشنوارههای فرهنگی و سینمایی را بستر مناسبی برای شناسایی مولفههای فرهنگی و تقویت و تحکیم پیوندهای ملتهای منطقه حتی جهان دانست و تاکید کرد: جزیره کیش یکی از بهترین لوکیشنهای سینمایی کشور است.
مدیر کل مرکز مناطق آزاد از تاسیس شهرک سینمایی در مناطق آزاد خبر داد و گفت: ما بهترین مناطق آزاد خلیج فارس را در اختیار داریم. جزیره کیش، جزیره قشم و... که بهترین مکان و لوکیشن برای ساخت فیلمهای سینمایی هستند. در حال حاضر یک گروه فیلمسازی در جزیره قشم مشغول فیلمبرداری صحنههایی هستند که باید در آفریقا فیلمبرداری میشد و این نشان از قابلیتهای بالای این منطقه دارد. به همین دلیل ما تصمیم داریم در یکی از این مناطق یک شهرک سینمایی تاسیس کنیم و تاکنون چندین سرمایهگذار خارجی نیز پیشنهاد همکاری دادهاند.
جشنواره بینالمللی فیلم کیش با شعار «میراث مشترک، آینده مشترک» از 4 تا 8 اردیبهشت سال ۹۰ در جزیره کیش برگزار میشود.
یک دیدگاه بگذارید