محمد اسلامی معتقد است یکی از دلایل تمایز جشنواره «رویش» با دیگر جشنوارهها اهمیت دادن به فیلمسازان و حمایت از طرحهای آینده آنهاست.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» محمد اسلامی مستندساز در گفتوگو با ستاد خبری ششمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش درباره کیفیت برگزاری جشنواره «رویش» گفت: شکل برگزاری این جشنواره به نسبت جشنوارههای مشابه نظیر فیلم کوتاه «تهران»، حرفهای تر است و برگزارکنندگان آن بهای زیادی به فیلمساز میدهند.
وی افزود: یکی از حرکت های خوبی که اخیرا در «رویش» انجام شد این است که حوزه هنری اقدام به خرید تعدادی از فیلمهای خوبی که در این جشنواره حضور دارند، میکند که این امر کمک بسیار شایستهای به فیلمسازان مستقلی که بدون هیچ پشتوانه ای فعالیت دارند می کند تا به واسطه آن موفق به خلق آثار دیگری شوند.
اسلامی خاطرنشان کرد: متاسفانه غالبا برگزاری جشنوارهها در ایران شکل انجام وظیفه و رفع تکلیف به خود گرفتهاند به این صورت که در راستای آنها نشست برگزار میشود، فیلمها به نمایش در میآیند و سایر برنامههای دیگر اجرا میشود ولی به محض پایان جشنواره همه چیز رها میشود تا سال بعد.
در دیگر نقاط دنیا اینگونه نیست، فیلمسازی که اجازه حضور در جشنواره را بدست میآورد را دیگر رها نمیکنند ولی در ایران خلاف این اجرا میشود.
کارگردان فیلم یاد ایام تصریح کرد: تا کنون تجربه حضور در چهار دوره از جشنواره فیلم «رویش» را داشتهام و انتظار دارم مورد حمایت قرار گیرم. به اعتقاد من اگر به دنبال اتفاقی تازه و خوب در سینمای کشور هستیم باید از فیلمسازانی که تنها جرقه نبودهاند و سالها به طور مستمر و تحت شرایط سخت کار کرده اند حمایت کنیم چون فیلم سازی کار سخت و پر هزینهای است.
وی درباره برگزاری کارگاه های آموزشی در حین برگزاری جشنواره گفت: من گاهی در کارگاه ها حضور داشتم ولی بهرهای از آنها نبردم. در این ورک شاپ ها فیلمسازان رده های مختلف از تازه کار گرفته تا با سابقه حضور دارند. به اعتقاد من بهتر است فیلمسازان به لحاظ سنی و حرفهای تقسیم بندی شوند و براساس آن اقدام به برگزاری کارگاه آموزشی کنیم تا این ورک شاپ ها برای همه مفید باشد.
این فیلمساز با اشاره به نحوه کار هیات انتخاب فیلمها در جشنواره رویش توضیح داد: اصولا به نظر من نمیتوان درباره داوری جشنواره ها نظر داد چون اساسا داوری سخت و تا حدی سلیقهای است و فرمول خاصی ندارد و بر اساس یک سری معیارها انجام میشود اما راجع به هیات انتخاب میشود صحبت کرد.
به طور مثال سال گذشته فیلم یاد ایام را در جشنواره «رویش» شرکت دادم و در نهایت ناباوری متوجه حضور آن در بخش رقابتی جشنواره شدم یا این که دوسال پیش اگر عشق را که پیش از آن به دلیل نگاه دینی موفق به دریافت چندین جایزه شده بود را به «رویش» فرستادم که به بخش رقابتی راه نیافت. حتی درخواست بازنگری مجدد کردم که مورد قبول واقع نشد. در هر حال معیار انتخابها مشخص نیست.
اسلامی در ادامه تاکید کرد که باید از فیلمسازان شهرستانی حمایت شود و افزود: من در طول 28 سال کار فیلمسازی این را آموختهام که هر چه میگذرد در تهران است و شهرستانیها در عرصه فیلمسازی کشور چندان مورد توجه نیستند. متاسفانه روند درستی در سیستم مدیریتی کشور در جریان نیست. با تغییر مدیران همه چیز دگرگون میشود و در این میان کمکی به فیلمسازان نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: اگر به دنبال تغییر و اتفاق مثبتی در عرصه فیلمسازی کشور هستیم باید از شهرستان ها بر اساس پتانسیل و توانایی هایشان استفاده کنیم. در این میان یکی از حسنهای جشنواره «رویش» کمک به فیلم سازان اعم از تهرانی و شهرستانی است که به آن ها انگیزه میدهد.
اسلامی در پایان گفت: اگر به دنبال رشد فیلم سازی دینی هستیم باید ابتدا فیلمسازان شهرستانی را جدی بگیریم. در طول سال آنها را رها نکنیم و طرح بخواهیم و کمک کنیم تا تولیدات بهتری داشته باشند چون یک جشنواره خوب، تولید خوب می خواهد.
محمد اسلامی سال گذشته مستند یاد ایام را در پنجمین جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش» شرک داد که در بخش رقابتی جشنواره پذیرفته شد. این مستندساز همچنین در چهارمین جشنواره «رویش» نیز مستند اگر عشق را ارسال کرده بود.
وی امسال نیز قصد دارد فیلم مستند داستانی زیره ها هم گل دارند را به ششمین جشنواره «رویش» ارسال کند. این فیلم درباره یک زن و مرد عشایر است که می خواهند از زیر کوه های سخت زیره بچینند.
ششمین جشنواره فیلمهای کوتاه دینی رویش از چهارم تا ششم آبانماه در شهر مقدس مشهد برگزار میشود.
آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره 20 شهریور است و علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به تهران تقاطع خیابان حافظ و سمیه حوزه هنری دبیرخانه دائمی جشنواره فیلم رویش مراجعه کنند.
همچنین پایگاه اطلاع رسانی رویش در نشانی www.ruyeshfestival.ir قابل دسترس است.
-
تقدیر از مادر و همسر «سلمان هراتی» در اختتامیه رویش
شب گذشته در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش» از مادر و همسر سلمان هراتی تقدیر شد. به گزارش خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» این تقدیر به بهانه حضور مستند من پشت این دریچه چشم براهم به کارگردانی جواد توانا در جشنواره صورت گرفت. -
هزینههای درمان خانواده شیمیایی در اختتامیه رویش پرداخت شد
شب گذشته در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش» کلیه هزینههای درمان خانواده شیمیایی عبدالرحمان پرداخت شد. به گزارش خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» مستند جنایت در سکوت ساخته بهروز نورانیپور تندیس بهترین مستند ششمین جشنواره فیلم دینی رویش را دریافت کرد. -
برگزیدگان ششمین جشنواره رویش معرفی شدند
برگزیدگان ششمین جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش» طی مراسمی در سالن همایشهای صدا و سیمای مشهد معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» هیات داوران ششمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش پس از بررسی 47 فیلم راه یافته به بخش مسابقه جشنواره آرای خود را اعلام کرد. -
جشنواره «رویش» امروز به کار خود پایان میدهد
ششمین جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش» امروز طی مراسمی در سالن همایشهای صدا و سیمای مشهد به کار خود پایان میدهد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» امسال ششمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش همزمان با خراسان رضوی در 14 استان کشور و 11 کشور دیگر نیز برگزار شد. -
جشنواره «رویش» فیلمسازان را رها نمیکند
فیلمسازان حاضر در ششمین جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش» دیدگاههایشان را نسبت به برگزاری جشنواره بیان داشتند. به گزارش خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» حمایت از تولیدات بعدی برگزیدگان جشنواره از جمله نکات مثبتی است که بیشتر فیلمسازان حاضر در جشنواره به آن اشاره میکنند.
یک دیدگاه بگذارید