عضو هیات موسس آکادمی فیلم کوتاه جشن خانه سینما عنوان کرد: بهتر است برای سالهای آتی چارهای اندیشیده شود تا اعضای آکادمی فیلم ها را انتخاب کنند و این امر تنها توسط گروهی کوچک صورت نگیرد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی انجمن فیلم کوتاه ایران، نیما عباسپور گفت: هدف اصلی از تشکیل آکادمی ایجاد داوری سالم و بدون اعمال سلیقه شخصی بوده، چرا که دغدغه داوری عادلانه سال هاست که میان فیلمسازان وجود دارد و همواره افراد اعتراضهای بسیاری به نتایج داوری داشتهاند و فکر میکنم تعدد داوران و داوری آثار کوتاه جشن خانه سینما به صورت آکادمی، با خطای کمتری رو به رو خواهد بود.
نیما عباسپور در خصوص مقایسه آکادمی ایسفا و اسکار، تاکید کرد: آکادمی ایسفا را به هیچ عنوان نباید با آکادمی علوم و هنرهای سینمایی که به اسکار معروف شده مقایسه کرد، زیرا در آکادمی اسکار انتخاب آثار نیز توسط اعضای آن انجام میگیرد، اما امسال در آکادمی ایسفا ما نتوانستیم این گونه عمل کنیم و باید برای سال آینده راهکاری پیدا کنیم. آکادمی ایسفا و آکادمی اسکار تنها وجه اشتراکشان همان واژه آکادمی است.
عباسپور با اشاره به ایرادهای وارده به آکادمی فیلم کوتاه، اظهار کرد: یکی از ایرادهای آکادمی فیلم کوتاه این است که ما یعنی اعضا هیات موسس آکادمی، روش مناسبی برای چگونگی انتخاب آثار انتخاب نکرده بودیم و مانند جشنوارهها عمل کردیم، در حالی که داوران اسکار تمامی فیلمها را مشاهده میکنند و انتخاب آنها مساوی با داوری است، اما گروه انتخاب ایسفا محدود به 13 نفر بوده، در صورتی که داوری از سوی حدود 60 نفر انجام خواهد شد. در اصل 60 نفر حاصل سلیقه 13 نفر را مورد داوری قرار میدهند. به همین دلیل تاکید میکنم که بهتر است در سالهای آتی اعضای آکادمی فیلمها را انتخاب کنند. البته پیدا کردن روشی برای انجام چنین کاری سخت است، زیرا در اینجا فیلمهای کوتاه نمایش داده نمیشوند تا در طول سال مورد ارزیابی قرار بگیرند.
کارگردان فیلم کوتاه رویا چرا گم شده؟ با بیان این که آکادمی باید تنها در زمینه داوری فعالیت کند، افزود: آکادمی ایسفا می تواند ایده های مناسب خود را به مدیران سینمای کوتاه پیشنهاد کند، اما فعالیت اصلی آن باید تنها رصد کردن فیلمهای تولید شده در طول سال و داوری باشد. آکادمی باید مشکلات این حوزه را بر طرف کند.
عباسپور در پاسخ به این سوال که آکادمی فیلم کوتاه می تواند الگوی برای دیگر جشنواره ها باشد یا خیر؟، گفت: به طورحتم با گذشت زمان و پشت سر گذاشتن 3 الی 5 سال و داشتن برنامهریزی، میتواند الگوی مناسبی برای دیگر جشنوارهها باشد، هر چند که فراموش نکنیم ما جشن برگزار میکنیم نه جشنواره.
وی در پایان صحبتهای خود بیان کرد: آکادمی اولین سال فعالیت خود را پشت سر میگذارد، به همین دلیل اگر مشکلی بوده، طبیعی است. همه تلاش خود را کردهاند، به ویژه اعضای هیات انتخاب، دبیر آکادمی و دبیر اجرایی جشن فیلم کوتاه و باید از آنها تشکر کرد. این دوستان یک ماه شبانه روز وقت گذاشتند. به هر حال باید برای رفع معایب آکادمی از همین امروز آسیبشناسی انجام گیرد.
یادآور میشود دومین جشن مستقل فیلم کوتاه ایران همزمان با چهاردهمین جشن بزرگ خانه سینمای ایران شهریور برگزار میشود.
یک دیدگاه بگذارید