برگزیدگان یازدهمین جشن بزرگ سینمای ایران معرفی شدند

برگزیدگان یازدهمین جشن بزرگ سینمای ایران شب گذشته طی مراسمی در کاخ موزه سعد آباد معرفی شدند.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در ابتدای این مراسم پرویز پرستویی دبیر جشن یازدهم که اجرای مراسم را نیز برعهده داشت، گفت: امشب شب سینماست. شب احترام به هنرمندان سینماست. امشب شب ستایش از فرهنگ و تمدن ایران است. امشب شب دوستی و مهربانی است.
سینما می‌تواند مرحم باشد. مرحم زخم‌های کهنه. سینما می‌تواند رویا باشد. نان سفره ما از سینماست و تنها صنفی هستیم که سر یک سفره نشسته‌ایم و نمک‌گیر همدیگر هستیم. مراقب باشیم نمک‌دان نشکنیم.
وی‌ افزود: سینمای ما هم‌اکنون در رنج بی‌اعتمادی می‌سوزد. بی‌اعتمادی گاهی در درون و عموما از بیرون. خانه سینما باید چه در بیرون و چه درون، اعتمادسازی را سرلوحه همه امور خود بداند.
در ادامه برگزیدگان جشن یازدهم به شرح زیر معرفی شدند:
جایزه بخش فیلم کوتاه را علیرضا خمسه که به همراه دو فرزندش روی سن آمده بود اهدا کرد. در این بخش تندیس بهترین فیلم کوتاه به عاطفه خادم‌الرضا برای تنگ خالی ماهی اهدا شد. و دیپلم افتخار بهترین فیلم کوتاه به شهرام مکری برای محدوده دایره رسید.
بیژن محتشم و حمید جبلی تندیس بهترین چهره‌پردازی را به مهرداد میرکیانی برای قاعده بازی اهدا کردند. میرکیانی در مراسم حضور نداشت.
پرویز پرستویی در ادامه از اضافه شدن تندیس بهترین جلوه‌های ویژه بصری به جوایز جشن سینمای ایران خبر داد. این تندیس به علاءالدین پژهان برای پاداش سکوت اهدا شد که وی نیز در مراسم حضور نداشت.
در ادامه رویا نونهالی و فرهاد آئیش تندیس بهترین جلو‌ه‌های ویژه میدانی را به محسن روزبهانی برای روز سوم اهدا کردند.
علی دهکردی و محمود سماک‌باشی تندیس بهترین صدابرداری را به یدالله نجفی برای خون‌بازی دادند و مسعود بهنام و حسین ابوالصدق تندیس بهترین صداگذاری و میکس برای اتوبوس شب را از بهرام زند و سیروس ابراهیم‌زاده گرفتند.
در ادامه مراسم پرستویی یاد و خاطره اعضای سینمای ایران؛ بابک بیات، احمد قدکچیان، رسول ملاقلی‌پور، پرویز ملک‌زاده، داود اسکندری، قاسم نجفی قزوینی، نرسی گرگیا و... را که در فاصله جشن دهم و یازدهم سینمای ایران از دست رفته‌اند را گرامی داشت.
سپس شقایق فراهانی و مجید میرفخرایی به روی صحنه آمدند و تندیس بهترین طراحی صحنه و لباس را به ایرج رامین‌فر برای پرونده هاوانا اهدا کردند. رامین‌فر نیز در این مراسم حضور نداشت و سیدضیاء هاشمی تهیه‌کننده فیلم جایزه را دریافت کرد.
ناصر چشم‌آذر و رامبد جوان تندیس بهترین موسیقی متن را به کارن همایونفر برای ژانی‌گل اهدا کردند.
تندیس بهترین تدوین به بهرام دهقانی و رضا شیروانی برای پابرهنه در بهشت رسید. این تندیس را حسن پورشیرازی و عباس گنجوی اهدا کردند. 
امین تارخ و محمدرضا سکوت تندیس بهترین فیلم‌برداری را به حمید خضوعی‌ابیانه برای پابرهنه در بهشت دادند. این جایزه را بهرام توکلی کارگردان فیلم به نیابت از خضوعی‌ابیانه که در مراسم حضور نداشت دریافت کرد. 
امین تارخ پس از اهدای این جوایز گفت لازم می‌دانم تشکر کنم از معمار بزرگ سینمای ایران سیدمحمد بهشتی و از همکار مسئول و دوست عزیز محمدمهدی حیدریان تشکر می‌کنم. همچنین سپاسگزارم از پرویز پرستویی.
کامبیز دیرباز و ترانه علیدوستی تندیس بهترین نقش مکمل مرد را به صابر ابر برای مینای شهر خاموش اهدا کردند و تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل زن به سیما تیرانداز برای پاداش سکوت رسید. سیما تیرانداز در این مراسم حضور نداشت و همسرش مجید جوزانی این جایزه را از محمد بزرگ‌نیا و هانیه توسلی دریافت کرد.
باران کوثری تندیس بهترین بازیگر نقش اول زن را برای خون‌بازی از دستان شهاب حسینی و عزت‌الله انتظامی گرفت.
کوثری پس از دریافت جایزه‌اش گفت: من افتخار داشتم در 9 سالگی در فیلم روسری آبی با آقای انتظامی هم‌بازی بشوم و همان موقع با دیدن بازی ایشان حس کردم که دوست دارم بازیگر بشوم. باران کوثری از خانواده‌اش و تمام عوامل فیلم خون بازی تشکر کرد.
جمشید مشایخی و محمدمهدی دادگو تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد را به خسرو شکیبایی برای اتوبوس شب اهدا کردند.
مسعود کیمیایی، تندیس بهترین فیلمنامه را به کیومرث پوراحمد و حبیب احمدزاده برای اتوبوس شب داد.
پوراحمد هنگام دریافت این جایزه گفت: آن زمان که من تازه با سینما آشنا شده بودم و خسته بودم از تماشای فیلم‌های فارسی، یک مردی به سینما آمد که موج نویی در سینما راه انداخت. خوشحالم که این جایزه را از این مرد مسعود کیمیایی می‌گیرم.
تندیس بهترین کارگردانی یازدهمین جشن سینمای ایران به رخشان بنی‌اعتماد و محسن عبدالوهاب برای خون‌بازی رسید. این جایزه را جهانگیر کوثری به نیابت از همسرش و محسن عبدالوهاب که در مراسم حضور نداشتند، دریافت کرد.
و تندیس بهترین فیلم جشن سینمای ایران به مهدی همایونفر برای اتوبوس شب رسید. همایونفر در مراسم حضور نداشت و رضا میرکریمی مدیرعامل خانه سینما این جایزه را به کیومرث پوراحمد اهدا کرد.
اجرای رقص صما، اجرای تواشیح گروه طاها، اجرای موسیقی گروه حسین علیزاده، پخش ویدیو کلیپ ای‌ایران با اجرای بازیگران سینمای ایران، آتش‌بازی و اجرای تصنیف «از خون جوانان وطن لاله دمیده» پرویز پرستویی با همراهی پیانوی سعید شهرام از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.
گفتنی است خبرنگاران در این مراسم جایگاه ویژه‌ای نداشتند و اغلب در صندلی‌های آخر کاخ موزه سعدآباد نشسته بودند و نه تنها امکان دیدن سن، که به دلیل وجود تماشاگران ایستاده، امکان دیدن مانیتوری که مراسم را پخش می‌کرد را هم نداشتند. 

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
آخرین خبرها