رییس انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی گفت: نقد جریانهای غیراستاندارد وظیفه منتقدان است و منتقدان در مقابل توهین به ارزشها و مقدسات جامعه در برخی آثار سینمایی، موضع دارند و کوتاه نمیآیند.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی، سعید مستغاثی در برنامه تلویزیونی دوقدم مانده به صبح، افزود: توهین به خود در این برنامه را که از سوی یک تهیه کننده صورت گرفت از طریق مراجع قضایی پیگیری میکنم اما به عنوان مسئول انجمن منتقدان، وظیفه دارم از این صنف دفاع کنم.
تهیه کننده فیلم سینمایی زمهریر که نمایش اثرش در جشنوراه بیست و هشتم فجر با واکنش تند منتقدان، نویسندگان و اهالی رسانه و مطبوعات روبه رو شد، پیشتر در قالب برنامه وقدم مانده به صبح به منتقدان و نویسندگان سینمایی توهین کرده بود.
مستغاثی با اشاره به انتقادات ارایه شده از سوی تهیه کننده یادشده به منتقدان سینمایی، گفت: این نگاه در میان تهیهکنندگان به صورت عام وجود ندارد و محدود و فردی است.
وی با بیان این که رویکرد انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی در دوره اخیر تعامل با اصناف سینمایی و درجهت رشد و اعتلای هنرهفتم است، افزود: این رویکرد را در طول دوسال گذشته و با برگزاری برنامههای تخصصی و همایشهای موضوعی اثبات کردیم و درجهت ارتقای سطح روابط با صنوف سینمایی حرکت شد.
رییس انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی تصریح کرد: در حالی که عدهای در سینما و جامعه اصناف سینمایی به دنبال حذف این انجمن بودند، فعالیت گسترده صنفی ، هدفمند و تعامل این تشکل با صنوف سینمایی موجب شد که انجمن به عنوان تشکل برگزیده خانه سینما معرفی شود.
این منتقد سینمایی یادآور شد: بسیاری از تهیه کنندگان سینمایی تمایل دارند که آثارشان را منتقدان ببینند و بلکه دوست دارند که جایزه از جشن این صنف بگیرند. نگاه عام تهیه کنندگان تعامل و ارتباط با منتقدان سینمایی است.
مستغاثی در پاسخ به این پرسش فریدون جیرانی مجری برنامه دوقدم مانده به صبح که یک تهیهکننده در این برنامه عنوان کرده است که برخی منتقدان پول میگیرند و نقد خوب مینویسند؟، گفت: مدعی نیستم که جمیع منتقدان معصوم هستند چرا که همه چیز در سینمای ما به هم می آید! همان طور که نمیتوانیم ادعا داشته باشم همه نویسندگان سینمایی فرهیخته و دانشمندند.
وی توضیح داد: اگر کسی به زعم تهیه کننده مدعی، خطایی کرد نباید همه صنف منتقدان سینمایی را خطاکار دانست کما اینکه در صنف تهیهکنندگان برخی خلاف کردند و زندان رفتند. آیا این بدان معنا است که همه تهیهکنندگان خطاکارند؟!. متاسفانه خیلی از آقایان در دورهای مسئول صنف ما در نیز بودند اما معنی صنف و کار صنفی را نمیدانند.
رییس انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی با بیان این که منتقدان افرادی بیادعا هستند که در سختترین شرایط می نویسند، افزود: این بیانصافی است که جماعت منتقدان ایران که افرادی سلیمالنفس هستند و برخی آثار را تحمل میکنند، متهم کرد.
مستغاثی در ادامه یادآور شد: نقد کار انجمن منتقدان به عنوان تشکل صنفی نیست اما نقد جریانهای غیراستاندارد وظیفه منتقدان است.بدیهی است که منتقدان با دیدن فیلمی ضدارزشی که اعتقادات و مقدسات آنها را نشانه گرفته است و درمقابل سازندگان آن، به تمسخر نویسندگان میپردازند، به جوشش میافتند و واکنش نشان میدهند.
کیوان کثیریان نایب رییس این انجمن نیز در نشست برنامه دوقدم مانده به صبح، گفت: بر خلاف ادعای تهیه کننده فیلم یادشده، تهیه کنندگان و کارگردانان دارای حسن ارتباط با منتقدان هستند به نحوی که در بسیاری از موارد نظرات اصلاحی نویسندگان سینمایی را اعمال و به آن اعتقاد دارند.
وی با اشاره به برپایی برنامه مرور آثار برگزیده منتقدان جشنواره 28 فجر که در خانه سینما صورت گرفت، افزود: سه هفته آثار برگزیده منتقدان با اقبال گسترده سینماگران و صنوف مختلف سینمایی برگزار شد و این نشانگر ارتباط نزدیک سینماگران با منتقدان است.
کثیریان در ادامه به موضوع نشست مطبوعاتی فیلم زمهریر که با حواشی بسیاری نیز همراه بود، اشاره کرد و گفت: در آن نشست کارگردان فیلم امر برایش مشتبه شده بود و رو به تمسخر منتقدان آورده بود و قصد داشت با این کار، فیلم ضد ارزشی خود را نجات دهد و در حقیقت فرار به جلو کند. جالب این که در آن نشست تهیه کننده فیلم به رغم حضور، جرات بالا رفتن و نشستن بر جایگاه را نداشت، تهیه کننده این فیلم باید پاسخ دهد که چرا در آن جلسه حاضر نشد؟!
نایب رییس انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی با بیان این که زمهریر فیلم نیست بلکه ویروس و از نوع بشدت مسری آن است، افزود: این فیلم یک فرصت طلبی آشکار ذیل نام دفاع مقدس بود.
کثیریان با تقبیح اهانت تهیه کننده این فیلم که پیشتر در برنامه تلویزیونی دو قدم مانده به صبح به منتقدان سینمایی صورت گرفت، گفت: اینکه فرد یادشده از صنف منتقدان به عنوان خوراکی و یا پوشیدنی یاد میکند، نشانگر بیاطلاعی او از صنف و کار صنفی است.
نایب رییس انجمن منتقدان در عین حال یادآور شد که برخی تهیه کنندگان دوست دارند روی آثارشان که اتفاقا بیارزش است، مطلب نوشته شود و این در حالی است که منتقدان همه نوع اثری را نمیبینند و اساسا برای دیدن فیلمهای بیارزش وقت صرف نمیکنند. ما در مورد آثار بیارزش در سینما نمینویسیم چرا که نمیتوانیم با هدف این قبیل آقایان که خود را تهیهکننده میدانند، بنویسیم.
یک دیدگاه بگذارید