ظرفیتهای موضوعی و محتوایی مناطق مختلف کشور در سینما مغفول مانده است.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، جواد شمقدری معاون امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست مشترک با استاندار بوشهر با بیان این مطلب افزود: ظرفیتها و قابلیتهای بسیاری از نظر مضامین و موضوعات در مناطق و استانهای مختلف کشور بویژه در استان بوشهر وجود دارد که احساس میشود نسبت به آن غفلت شده است.
دغدغه ما در این دوره شکوفایی و کشف ظرفیتهای بومی هنری و سینمایی کشور است.
وی ادامه داد: بنا داریم فعالیتهای سینمایی را به سمت استانها سوق دهیم و برنامههای زیادی را در این زمینه در دست اجرا داریم.
معاون امورسینمایی با تاکید برظرفیت سنجی پتانسیل های استانی خاطر نشان ساخت : در این رویکرد، توانمندی های استانها مورد سنجش و ارزیابی قرار میگیرد و متناسب با قابلیتهای آنها برنامه ریزی و سرمایه گذاری انجام میشود.
وی افزود : متاسفانه، در حال حاضر اغلب قصهها و سوژه فیلمهای سینمایی در شمال تهران میگذرد و جای مضامین غنی و موضوعات معنوی و آئینی و هویتهای فرهنگی مناطق مختلف کشور خالی است.
شمقدری اظهار داشت: تاکید ما بر عدم تمرکز فعالیتها در تهران و سوق دادن آنها به سمت استانها و شهرستانهاست و در این راستا، به تناسب استقبال و مشارکت دستگاه های اجرایی استانها، ما هم آمادگی حمایت و سرمایهگذاری را داریم و این میتواند در زمینههای گوناگون اعم از گسترش سینمای خانگی و نمایش آثار ویدیویی، مشاکت در تولید فیلم های کوتاه، تجربی، داستانی، سینمایی و فضاسازی سینما باشد.
وی اضافه کرد: برنامه ریزی برای اکران دیجیتالی با ضریب امنیتی بالا از دیگر برنامههای ما در سال جاری است.
معاون امور سینمایی با بیان اینکه یکی از سیاست ها و رویکردهای جدی دولت و شخص دکتر احمدی نژاد ریاست محترم جمهوری، اهتمام فرهنگی و توجه ویژه به این حوزه است عنوان کرد: تردید نداشته باشیم که توانمندی و خلاقیتهای بسیاری در جوانان و نوجوانان این سرزمین در شهرها و نقاط مختلف کشور وجود دارد و با سرمایه گذاری و حمایت جدی تر و ورود نیروهای جوانان به عرصه سینما میتوان زمینه تحول و جهش های چشمگیر را فراهم ساخت.
وی یادآور شد: ورود نیروهای بکر، سالم و جوان که از ملاحظات حرفه ایی و حاشیه ای مبرا هستند آینده سینما را تامین میکند و پتانسیل، فضا و انرژی تازه ایی به اندام سینما میدمد.
معاون امور سینمایی توجه ویژه به توسعه و اعتلای فرهنگ، هنر و سینما را در کشور یکی از مصادیق شعار همت مضاعف و کار مضاعف خواند و خاطر نشان ساخت : حق مردم ماست که از شرایط مدرن فرهنگی و اجتماعی ، امکانات سینمایی و خدمات متنوع هنری بهره مند شوند و وظیفه همه ماست که با همت عالی و مضاعف نسبت به برنامه ریزی، سرمایه گذاری، کار و تلاش اقدام نماییم.
وی با اشاره به فیلم جاده آبی ابریشم از سیراف تا چین گفت : معرفی قابلیت های کشور یکی از شیوه های اثرگذاری فرهنگی است.
عالی ترین مقام سینمایی کشور با یادآوری حماسه بزرگ جزیره خارک در سال های دفاع مقدس از آمادگی برای تولید آثار ارزشمند و فاخر در زمینه معرفی ظرفیت های صنعتی، پیشینه تاریخی، زیبایی جغرافیایی ، تنوع آئینی و چشم اندازهای طبیعی و اقلیمی خبر داد و تاکید کرد: در بخش فعالیتهای سینمایی به هر میزان استان ها بودجه فرهنگی و سینمایی تعریف کنند ما نیز، به همان میزان برای تقویت زیرساخت ها و انجام فعالیت های فرهنگی و هنری اعتبار تخصیص خواهیم داد.
استاندار بوشهر نیز گفت : در حوزه فرهنگ و هنر جای کار بسیار است و در سال همت و کار مضاعف باید تلاش شود تا از حالت تقلید خارج شویم و به سمت مرجعیت و الهام بخشی حرکت کنیم .
ابوطالب شفقت با بیان اینکه جوانان بوشهری دارای استعدادهای شگرفی در حوزه هنر، نویسندگی و برنامه های فرهنگی هستند افزود : قطعا، در صورت برنامه ریزی برای پرورش این استعدادها، جامعه از آثار ارزشمند آنان بهره مند خواهد شد.
وی با اشاره به وفور موضوعات و سوژه ها در این استان در زمینه های مختلف اظهار داشت : در صورت اعلام آمادگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ساخت آثار در این زمینه ها ، استانداری بوشهر نیز حمایت میکند.
در این نشست ، باکیده مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران گفت: ایجاد دفتر سینمای جوان در شهرها، تاثیر و نقش بسزایی در هدفمندی، رشد و بالارفتن اعتماد به نفس جوانان و فعالان دارد و توسعه این مراکز نیازمند حمایت و همراهی مسئولان و مدیران استانی است.
وی با اشاره به تاثیرات فرهنگی و اجتماعی دفاتر سینمای جوان در شهرهای مختلف یادآور شد: دفتر سینمای جوان بوشهر با همه قابلیت ها و توانمندی ها در زمینه حضور در جشنواره های ملی و بینالمللی، آموزش و تولید آثار داشته و دارد با مشکلاتی در زمینه فضا و امکانات روبه رو است که برون رفت از وضعیت موجود مشارکت و همکاری جدی تر مسئولان استان را میطلبد.
مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران با اشاره به افزایش تعداد دفاتر سینمای جوان در بوشهر خاطر نشان ساخت : توسعه دفاتر در این استان با توجه به توانمندی های موجود و پیگیری های موثر مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش بینی شده و بر این باوریم با این رویکرد، در آینده، شاهد درخشش نخبگان بیشتری از این استان خواهیم بود.
ناصر باکیده با اشاره به بیش از 120 مورد درخواست تاسیس دفتر از استان های مختلف گفت: ایجاد دفتر رهین توانمندی ها و شایستگی ها و میزان مشارکت جدی دستگاه های اجرایی استان است.
یک دیدگاه بگذارید