بیست‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر افتتاح شد

بیست و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر شنبه شب سوم بهمن ماه طی آیینی در سالن اصلی مرکز همایش‌های برج میلاد تهران کلید خورد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی جشنواره، در ابتدای این مراسم کلیپ اصلی جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و سپس گروه موسیقی به اجرای برنامه پرداخت.
در ادامه مهدی مسعودشاهی دبیر جشنواره با اشاره به مفهوم سینما گفت: «سینما در مفهوم فرهنگی اش آیینه تمام عیاری برای نظاره کردن خود است. اینچنین به تماشا نشستنی عزمی راسخ می‌طلبد. چرا که تماشای خود در آیینه پذیرش شکلی از تغییر است و هر تغییری، شکلی از نو شدن. به همین جهت جشنواره فیلم فجر را بهار سینمای ایران می خوانند. بهاری که همه به استقبال تازه شدن می روند.»
وی ادامه داد: «جشنواره فیلم فجر حاصل کار جمعی خانواده بزرگ سینماست در راستای متعالی‌ترین ارزش‌ها. »
مسعود شاهی در پایان سخنانش از تمامی همراهانش و خانواده سینما و سازمان های دولتی مرتبط تشکر و سپاسگزاری کرد.
در ادامه مراسم جواد شمقدری معاون سینمایی وزارت ارشاد با بیان اینکه شاهد فیلم‌های خیلی خوبی در این دوره از جشنواره خواهیم بود، تاکید کرد: این فیلم‌ها حاصل تلاش تمامی عزیزانی است که در سینمای ایران مشغول به کار هستند و قطعا نقش مسئولان قبلی در تولید این فیلم ها را نمی‌توان کتمان کرد.
به اعتقاد شمقدری این جشنواره فرصت خوبی است تا سینماگران با مردم به تماشای فیلم‌ها بنشینند و تاکید کرد: معاونت امور سینمایی آمادگی دارد هر هزینه‌ای را تقبل کند برای اینکه سینمای ایران ارتقا یابد.
او با اشاره به اینکه در این جشنواره یکی از ژانرهای سینمایی فراموش شده یعنی ژانر سیاسی مورد توجه قرار گرفته است از فیلم به رنگ ارغوان به عنوان نقطه آغاز این فصل نام برد که احتمالا واکنش‌هایی را به همراه خواهد داشت. اما باید همه یاد بگیرند آستانه تحمل خود را بالا ببرند.
وی با بیان اینکه هر فیلمی که مجوز نمایش می گیرد قطعاً همه وجوه آن مورد تایید معاونت سینمایی نیست توضیح داد: «در گذشته تصور می‌شد هر فیلمی که مجوز می‌گیرد لزوما بیانگر همه دیدگاه‌های معاونت سینمایی است و به همین دلیل مسئولان دچار احتیاط کاری هایی می‌شدند اما ما معتقدیم باید این رویکرد را عوض کرد چرا که هر فیلمی که مجوز می‌گیرد مبین نگاه آن فیلمساز است و باید فرصت نقد پیدا کند و مشخص است که ما هم در بعضی نکات منتقد آن هستیم.»
در ادامه این مراسم کلیپ‌های مربوط به یادی از درگذشتگان سینمای ایران پخش شد و در کلیپ دیگری با عنوان لحظه‌های پنهان و به یادماندنی گروهی از افراد پشت صحنه سینما به بیان احساسات خود در درباره سینما و فعالیت در آن پرداختند.
تقدیر از استاد علی کسمایی، پدر دوبله ایران بخش دیگر مراسم بود که با حضور علیرضا خمسه و احمد میرعلایی، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، این تقدیر صورت گرفت. 
کسمایی از اینکه در زمان حیاتش مورد تقدیر قرار می‌گیرد ابراز خوشحالی کرد و گفت: «برای هنرمندی که جوانی و زندگی خود را  صرف هنر کرده و به پیری رسیده این بزرگداشت و تقدیر بسیار خوشایند است. بیش از 60 سال است که در سینمای ایران خدمت کردم و خوشحالم که در زمان حیاتم از من تقدیر شد.»
میرعلایی به نمایندگی از تمامی هنرمندان سینمای ایران دست کسمایی که از او به عنوان استاد خود نام برد را بوسید.
ابراهیم رضایی هم به عنوان اولین پایه گذار لابراتوار فیلم‌های رنگی در ایران مورد تقدیر قرار گرفت.
صادق آذین یکی از مدیران تولید پیشکسوت سینمای ایران هم در این بخش تقدیر شد. میرعلایی از او به عنوان یکی از مدیران تولید دلسوز و خوش اخلاق  سینمای ایران نام برد.
محمدمهدی جعفری مدیر موسسه قرن 21 دیگر تقدیر شده این بخش بود. در ادامه مراسم اصغر شاهوردی صدابردار سینمای ایران که مدتی است در بستر بیماری به سر می‌برد تجلیل شد. همسر شاهوردی که به همراه او برای تقدیر روی صحنه آمد با خواندن نامه‌ای از تمامی همکاران و دوستان شاهوردی و وزیر ارشاد، ریاست سازمان صداو سیما، معاونت امور سینمایی، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی تشکر کرد. در این بخش با اعلام مجری مراسم یک دستگاه خودرو به اصغر شاهوردی تقدیم شد.
در ادامه مراسم کلیپ‌های مربوط به بزرگداشت هنرمندان سینمای ایران پخش شد و در ادامه با حضور محمد حسینی و جواد شمقدری از آنان تقدیر به عمل آمد.
داریوش ارجمند پس از آمدن روی صحنه گفت: «بسیار خوب است که از افراد در زمان حیاتشان تقدیر می‌شوند. اما معتقدم برای هنرمندان مرگ وجود ندارد. آن ها به مرز جاودانگی می‌رسند و برای همیشه در ذهن تاریخ باقی خواهند ماند.»
اسحاق خانزادی در ادامه بزرگداشت‌ها، مورد تقدیر قرار گرفت و گفت: «خوشحالم که بعد از پنج دهه تلاش برای فرهنگ مملکتم از من تقدیر می‌شود.»
رضا برجی در هنگام برگزاری مراسم بزرگداشتش، با یادی از شهید سیدمرتضی آوینی گفت: «سینمای ایران بر دو رکن فرهنگ ناب ایرانی و اسلام ناب محمدی پایه گذاری شده است.» در این بخش همچنین از خانواده مرحوم امیر قویدل، محمدتقی پاکسیما، مدیر فیلمبرداری تقدیر شد. تمامی افراد تقدیر شده در این بخش یک دستگاه خودروی پراید دریافت کردند.
در ادامه مراسم محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی از سینما به عنوان تجلی گاه همه هنرها نام برد و گفت: «تکمیل و تجمیل بسیاری از هنرها در این پرده سحرآمیز صورت می گیرد.»
سیدمحمد حسینی صحبت های خود را با این قطعه شعر ادامه داد: خیال روی تو در کارگاه دیده کشیدم /به صورت تو نگاری نه دیدم و نه شنیدم.
سفر کلام را با رَه توشه رهبر هُمام می‌آغازم و سخن را به تضمین گلابِ خِطاب حضرتش معطر می‌سازم «سینما، بلاشک یک هنر برتر است. یک روایتگر کاملا مسلط، که هیچ روایتگری تاکنون در بین این شیوه‌های هنری، روایت یک واقعیت و یک حقیقت، تا امروز به این کارآمدی نیامده و یک هنر پیچیده و پیشرفته و متعالی» رهبر معظم‌انقلاب. 
وی تصریح کرد:  هنر در هر قالبی زیباست و تجلیگاه همه هنرها، سینماست. تکمیل و تجمیل بسیاری از هنرها در این پرده سحرآمیز صورت می‌گیرد و ماندگاری می پذیرد. آری سینما، سینماست! بی‌کم و کاست! که شرح آن در جمع شما اهالی سینما، زیره به کرمان بردن است و پسته به رفسنجان!
حسینی ادامه داد: اما سینما در جمهوری اسلامی ایران معنایی متفاوت با سایر هنرها دارد. این سینما با انقلاب متولد شد. نطفه آن با عشق به اعتلای دین و میهن بسته شد. فرزند انقلاب بود و اگر قلیلی از شذوذات را نادیده بگیریم بر همان است که بودست و همان خواهد بود.
وی افزود : ایران را اگر به شعر می‌شناسند، انقلاب را در دنیا به سینمایش در بخش هنر می‌شناسند؛ که  انقلاب و ایران با امام راحل بر سر زبانها قرار گرفت و با نام رهبر فرزانه و جانانه، نشانه یافت و با رفتارهای شجاعانه رئیس جمهور زبانزد مردمان زمانه گشت.
اسلام و ایران جداناشدنی‌اند. فرهنگ غنی و انسانساز ایران اسلامی، برای دنیای تشنه، آنقدر ابرهای باران‌زای معرفت دارد که هر کس به قدر کوزه‌ خود آب می‌برد! این نظام که نشئت گرفته از رسالت انبیاست، برای بشریت نسخه نجات دارد و سینما داروخانه بیماران خود خواسته‌ی جهان است. غالب مردم دنیا معتادان افیون انحرافند و سوداگران مرگ روح و روان و دلهای فرصت‌طلب، در صدد تبلیغ برای کالای شیطانی خویشند. سینمای ایران وجاهتش در دنیا نجابتش بوده است؛ نجابتی که از امام و امت سرچشمه می‌گیرد اگر سینماگر شهیر مرحوم «مصطفی العقاد» با الهام از حضرت امام، فیلم عظیم و بیاد ماندنی عمرمختار را می‌سازد، چرا ما خود دست به‌کار نمی‌شویم؟!
در ادامه مراسم با حضور علیرضا سجادپور مدیر اداره نظارت و ارزشیابی سینمای حرفه‌ای و حسن نجاریان قائم مقام بنیاد سینمایی فارابی به برگزیدگان جشنواره سال گذشته که خودرورهای وعده داده شده را دریافت نکرده بودند، اهدا شد. علیرضا خمسه و داود رسولیان دو سینماگر برگزیده سال گذشته بودند که جوایز خود را دریافت کردند.
در پایان مراسم جوایز مربوط به پوستر و مواد تبلیغی با حضور هیات داوران این بخش اهدا شد. در بخش عکس لوح تقدیر و افتخار به احمدرضا شجاعی برای فیلم پسر تهرونی و عبدالله عبدی نسب برای فیلم استشهادی برای خدا اهدا شد و سیمرغ بلورین به همراه لوح تقدیر و جایزه نقدی به محمد فوقانی برای فیلم پستچی سه بار در نمی‌زند تعلق گرفت.
در بخش پوستر با تقدیر از قباد شیوا برای یک وجب از آسمان سیمرغ بلورین به همراه لوح تقدیر و جایزه نقدی به سحر صبا برای درمیان ابرها اهدا شد.
در بخش طراحی گرافیک محیطی سیمرغ بلورین به امیر شیبان خاقانی برای نیش و زنبور تعلق گرفت که او هم جایزه اش را به پدرش تقدیم کرد.
آرش معیریان سیمرغ بلورین بهترین آنونس را برای آنونس فیلم سینمایی احضار شدگان دریافت کرد و سیمرغ بهترین تیزر به مسعود آقابابائیان برای آخرین ملکه زمین اهدا شد.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
اخبار مرتبط
آخرین خبرها