دومین دوره جشن کتاب سال سینمایی روز گذشته با حضور مولفان، ناشران و سینماگران در سالن اجتماعات خانه سینما برگزار شد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی خانه سینما، کامران ملکی که اجرای این مراسم را بر عهده داشت گفت: خانه سینما در راستای ماموریت خویش به منظور ارج نهادن به کوششهای قلمرو فرهنگ مکتوب سینمای ایران و نیز جریان سازی برای تولید و نشر ادبیات مکتوب سینما و قدرشناسی از پدید آورندگان این عرصه، اقدام به طراحی و اجرای جشن کتاب سال سینمای ایران میکند.
در این آیین نخست محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما گزارشی از روند شکلگیری این رویداد ارائه داد.
وی با تقدیر از سیدرضا میرکریمی که بنیانگذار این حرکت فرهنگی در دوران مدیریتش در خانه سینما بوده افزود: جای بسی خوشبختی است که در این دوره یک ساله 35 عنوان کتاب از ناشران مترجمان و مولفان در این جشن شرکت کردهاند.
وی افزود: حسن فعالیت صنفی همین برنامههای فرهنگی و حرفهای است و گرنه مناقشات و مجادلات گروهی و صنفی پایان ناپذیر است. به ویژه اگر ما در این گونه فعالیتها به جای منافع عمومی حرفهای صرفا به منافع شخصیمان بیشتر توجه کنیم.
امید است با گسترش دانش و تجربههای بیشتر در فعالیت جمعی، روحیه همگرایی و انجام کار گروهی برای منافع بلند مدت در بین ما سینماگران گسترش یابد و نهادینه شود.
پس از آن کلیپ نکوداشت زاون قوکاسیان به نمایش درآمد که در آن کیانوش عیاری، خسرو سینایی، جمشید ارجمند، مینو فرشچی در خصوص شخصیت و آثار زوان قوکاسیان صحبت کردند.
سپس بهمن فرمان آرا طی سخنانی از زاون قوکاسیان به عنوان یک دوست مهربان یاد کرد که نه برای خویش بلکه برای همه سینماگران مهربانانه نقد نوشته است، وی ادامه داد: زاون باعث گسترش سینما در اصفهان شد و میتوان گفت زاون منشایی برای سینمای اصفهان بوده است. او در شهر اصفهان موفقترین جشنواره فیلم کوتاه را برپا کرد و پس از سه دوره به دلیل تنگ نظریها او را متوقف کردهاند.
در ادامه، فاطمه معتمدآریا و بهمن فرمان آرا لوح تقدیر نکوداشت زاون قوکاسیان را اهدا کردند.
در این لوح تقدیر آمده است:
پس از آن زاون قوکاسیان ضمن تشکر گفت: از اینکه برخی از منتقدان به سرمایههای محدود سینمای کشورمان تندی و نامهربانی میکنند به شدت آزرده هستم.
در ادامه مراسم برگزیدگان بخشهای مختلف به شرح زیر معرفی شدند:
لوح تقدیر به امید نیکفرجام برای ترجمه کتاب مقدمهای بر روایت در ادبیات و سینما نوشته یاکوب لوته، نیک فرجام به دلیل سفر خارج از کشور در مراسم حضور نداشت که دبیرخانه جشن کتاب سال سینمای ایران لوح تقدیر را به نمایندگی دریافت کرد.
لوح تقدیر اهدا شد به انتشارات ساقی برای اهتمام به تولید و نشر فرهنگ مکتوب سینمایی.
تندیس بهترین گردآوری اثر سینما اهدا شد به احمد ضابطی جهرمی برای کتاب برگزیده سی سال سینما : گزیده مقالات سینمایی
تندیس بهترین ترجمه کتاب سال سینمایی برای ترجمه کتاب سفر نویسنده نوشته کریستوفر ووگلر به محمد گذرآبادی اهدا شد.
جایزه بهترین تالیف به رخساره قائم مقامی برای کتاب انیمیشن مستند، شیوه بیانی تازه اهدا شد.
یک دیدگاه بگذارید