سخنگوی مجمع فیلمسازان سینمای ایران گفت: فدراسیون تهیهکنندگان تمام سلایق تهیه کنندگی را در برمیگیرد و به استقلال هر تهیه کننده با هر روشی احترام میگذارد و حقوق حقهاش را حفظ میکند.
ابوالحسن داودی درباره فدراسیون تهیهکنندگان و توزیع فیلم ایران با توجه به اعتراضات اخیر برخی اعضای اتحادیه تهیهکنندگان با بیان این مطلب گفت: فدراسیون شکل مدرنتری از تشکیلاتی است که نهتنها در ایران، بلکه در اکثر کشورهای پیشرفته اغلب نهادهای صنفی و مدنی از این طریق اداره میشوند. به بیان دیگر فدراسیون تهیهکنندگان تمام سلایق تهیه کنندگی را در بر میگیرد و به استقلال هر تهیه کننده با هر روشی احترام میگذارد و حقوق حقهاش را حفظ میکند.
وی در ادامه تاکید کرد: مجمع فیلمسازان سینمای ایران بهطور قاطع اعلام میکند، اتحادیه تهیهکنندگان یکی از ستونهای اصلی این فدراسیون است و نباید منفعل شده و تحلیل برود، بلکه باید قویتر و موثرتر از گذشته در این فدراسیون حضور داشته باشد، تا این فدراسیون بتواند حرکت خودش را پیگیری کند. قطعا در این شرایط عدهی معدودی هستند که اینگونه نمیخواهند، چرا که بزرگترین خصوصیت فدراسیون واقعیت ضد انحصار آن است و این مساله قطعا به مزاق چند تنی که در اتحادیه تهیه کنندگان توانستهاند از مزایای قدرت و انحصار بهرهمند شوند خوش نمیآید. اگر چه بخش عمدهای از یاران اتحادیه از این انحصار و مزایای آن محرومند.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو اعلام کرد: برای آگاهی دوستان که معتقدند تشکیل فدراسیون و مجمع در پی حذف اتحادیه تهیهکنندگان است، من همین جا اعلام میکنم ما،(کارگردان ـ تهیهکنندگان) مجمع فیلمسازان سینمای ایران ممکن است بهعنوان جایی که حافظه تاریخی ندارند، شناخته شده باشیم، اما خوشبختانه اسناد تاریخی گذشته صنف تهیه کنندگان و چگونگی تشکیل آن در سال 13۶7 موجود است،ظاهرا کسانی عامدا حافظه تاریخیشان را از دست دادهاند و به راحتی حتی موجودیت بنیانگذاران سینمای نوین ایران را در بعد از انقلاب نفی و تکذیب میکنند. این دوستان گرامی، و نیز اکثریتی که احتمالا اطلاعاتی ازآن دوره ندارند، و یا اینکه اطلاعات غلط از آقایان دریافت کردهاند، میتوانند با مراجعه به این اسناد ملاحظه کنند که چه کسانی پای اولین اساسنامه مجمع تهیهکنندگان را در 19سال قبل امضا کردند و بعد مجمع عمومی گذاشتند و تا چندین دوره اکثریت قریب به دو، سوم شورای مرکزی مجمع تهیهکنندگان با کارگردان ـ تهیه کنندهها بود،(یعنی ۶ نفر کارگردان ـ تهیه کننده درمقابل3 نفر تهیهکننده در شورای مرکزی 9نفره ) به علاوه اینکه در حداقل سه دوره اول ریاست آنجا دوستانی از کارگردان ـ تهیهکنندگان را بر عهده داشتند.
داودی گفت:دوستان عزیز ما که امروز داعیه رهبری دارند، در واقع ادامه دهنده مسیر کارگردان ـ تهیهکنندگانی هستند که چرخه سینمایی بعد از انقلاب را به حرکت درآوردند و باید ازاین دوستان گرامی پرسید که بر اساس کدام استدلال بنیانگذاران صنف تهیه کنندگان را و جمع شناخته شدهترین و متخصص ترین فیلمسازان را به عنوان گروه درصدی به حساب میآورند؟
داودی در مورد تحریم اتحادیه در جشن سینما نیز معتقد است: جشن سینما و روز ملی سینما یک مراسم ملی برای سینماگران است، بنابراین هرکسی در هرمقامی بخواهد از آن در جهت اهداف، منافع و مطامع فردی و یا گروهی و یا سلیقهای خود استفاده کند، به نوعی خیانت به سینمای ملی محسوب میشود. این درست به مثابه آن است که یک گروه سیاسی بخواهد امنیت ملی کشور را دست آویز مطامع و منافع خود کند.
سخنگوی مجمع فیلمسازان مدعی است: برخی دوستان عزیز ما در اتحادیه اشتباه بزرگی کردند، چرا که بیرون کشیدن این تعداد از فیلمها آمار فراگیری ادعایی آنها را نشان میدهد که کمتر از 15 است و این موید آن است که بخش اصلی یاران ما در اتحادیه از حمیت و درکی برخوردارند که نشان میدهد بیش از منافع فردی، منافع ملی و کلان سینما را باور دارند و در راه حصول آن همراه خانواده سینما هستند.
وی دوباره تاکید کرد: من همین جا یک بار دیگر اعلام میکنم، مجمع فیلمسازان معتقد به احترام متقابل همه سلایق و تشکلها و جریانهای تهیهکنندگی است و معتقد به سهمخواهی منطقی و بهاندازه هر کدام از آنها در جریان تولید، توزیع و نمایش است.
وی در عین حال به ایسنا گفت: البته طبیعی است این احترام متقابل را تا زمانی قایل هستیم که طرف مقابل هم به این امر احترام بگذارد، در غیر این صورت ما هم روش دیگری را در پیش خواهیم گرفت.
یک دیدگاه بگذارید