تمام اعتبار اختصاص یافته 21 میلیارد تومانی در اختیار معاونت سینمایی قرار نمیگیرد.
مشاور اجرایی معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و اسلامی گفت: تمام اعتبار اختصاص یافته 21 میلیارد تومانی برنامه حمایت و گسترش سینمای ملی در اختیار معاونت سینمایی قرار نمیگیرد.
رمضانعلی حیدری خلیلی، بااشاره به بودجه تقریبا 21 میلیارد تومانی برنامه سینما افزود: اعتبارات معاونت سینمایی از ردیف 302۵7 قانون بودجه، تحت برنامه حمایت و گسترش سینمای ملی اختصاص مییابد.
مشاور اجرایی معاونت امور سینمایی گفت: اعتبار برنامه حمایت و گسترش سینمای ملی در سال 8۶ براساس قانون بودجه 217 میلیارد و 3۴۴ میلیون ریال است و نظر بهاینکه براساس قانون برنامه چهارم، بودجه بصورت عملیاتی و قیمت تمام شده تنظیم و تصویب میشود، لذا در هر برنامه غیر از هزینه فعالیتهای اصلی و تخصصی، هزینههای پشتیبانی هر موضوع هم مشخص و لحاظ شده است.
بنا بر این در بودجه تقریبا 21 میلیارد تومانی، دو بخش اعتبار داریم یکی مربوط به فعالیتهای تخصصی و اصلی و یک بخش مربوط به فعالیتهای پشتیبانی است که بودجه این فعالیتها برای پرداخت هزینههای پشتیبانی مربوط به فصول اول، دوم و ... از قبیل حقوق و مزایای کارکنان و هزینههای اقلام و لوازم مصرفی و تجهیزات و ملزومات غیرمصرفی و از این قبیل مستقیما در اختیار معاونت اداری و مالی قرار میگیرد.
وی خاطر نشان کرد: اعتبار برنامه حمایت و گسترش سینمای ملی در سال 8۴ مبلغ 1۴7 میلیارد و 800 میلیون ریال و در سال 8۵ مبلغ 222 میلیارد و 389 میلیون ریال بوده و این مبلغ در سال 8۶ به 217 میلیارد و 3۴۴ میلیون ریال رسیده است. نکته دیگر اینکه در سال 8۵ از کل اعتبار سینمای ملی حدود 70 درصد برای فعالیتهای اصلی و تخصصی و 30 درصد برای فعالیتهای پشتیبانی در نظر گرفته شده است که از این 70 درصد مبلغ 1۵ میلیارد و ۶00 میلیون تومان اعتبار بابت اجرای تکالیف، ماموریتها و فعالیتهای مربوط به برنامه حمایت و گسترش سینمای ملی تخصیص و در اختیار معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری قرار گرفته است که صرف حمایت از تولید، توزیع و عرضه و اکران، برگزاری مجامع و جشنوارهها و حمایت از موسسات سینمایی، حفظ میراث سینمایی و ... شده است.
وی افزود: با تلاش و پیگیری معاونت امور سینمایی و ارایه طرح و برنامههای موثر، اعتبار سال ۸۵ با استفاده از سایر منابع و تبصرههای بودجه و مساعدت وزیر محترم برای اجرای تکالیف و ماموریتهای سینمایی به حدود 19 میلیارد و 100 میلیون تومان افزایش و جذب شده است.
حیدری خلیلی افزود: آنچه که تاکنون از آن اطلاع داریم، سقف اعتبار فعالیتهای اصلی و تخصصی این حوزه به نسبت سال قبل حدود 11/۴۴ در صد و به میزان 18 میلیارد ریال کاهش خواهد داشت.
وی تاکید کرد: میزان اعتبار فصل دوم و پنجم در نظر گرفته شده برای معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری در سالجاری که حدود 1۵0 میلیارد ریال پیشبینی میشود و کفایت هزینههای اجرای وظایف و ماموریتهای معاونت، تکالیف قانونی برنامه چهارم توسعه و نیز دستیابی به اهداف کمی شاخصهای اساسی سند بخش فرهنگ در حوزه سینما را نخواهد کرد و با در نظر گرفتن اهداف کمی شاخصهای اساسی سند بخش فرهنگ در حوزه سینما بطور نمونه باید 90 هزار صندلی بصورت وجوه اداره شده، کمکهای حمایتی و بلاعوض و پرداخت بخشی از سود و کارمزد بانکی، اهداف پیشبینی شده محقق و عملی نخواهد شد.
حیدری خلیلی تصریح کرد: همچنین در بخش تولید فیلمسینمایی علاوه بر ارتقا کمی و کیفی تولیدات سینمایی میبایست به حمایت از تولید فیلمهای شاخص و فاخر توجه شود که در این خصوص مقدمات لازم (تحقیق، نگارش فیلم نامه ، آماده برای تولید و ...) برای تولید فیلمهای سینمایی چون ملک سلیمان، روز رستاخیز، راه ابریشم آبی ، امام موسی صدر، صورتگران عصر خون ، عصر روز دهم ، نواب صفوی ، آتش سبز، ایران سربلند و نیز فیلمهای انیمیشن رستم و سهراب و قلب سیمرغ و فیلمهای مستند پارسه پایتخت جهان ، در آفتاب شمس، مردان مقاومت، سمفونی ایران، فلسطین ما و ... فراهم شده است که در صورت عدم پیش بینی و لحاظ اعتبارات مورد نیاز، تولید فیلمهای مذکور محقق نمیشود.
مشاور اجرایی معاونت امورسینمایی و سمعی بصری گفت: علیرغم محدودیت اعتباری در سال گذشته و با پیشبینی تمهیدات لازم و تلاش صورت گرفته با نگاهی به فعالیتها و عملکرد معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری در بحث بهسازی و نوسازر سالنهای سینمایی متوجه نوسازی 35 سالن سینمایی با ظرفیت 10 هزار صندلی خواهیم شد که این امر منجر به افزایش مخاطبان به میزان 200 تا 700 درصد در سالنهای یاد شده گردیده است.
وی افزود: در بحث تعداد سالنهای سینمایی کشور به نسبت سال 8۴ یعنی 2۵1 سالن با رشد 22 سالن و رسیدن به تعداد 273 سالن در سال 8۵ مواجه هستیم، میزان تماشاگران نیز در این مدت یاد شده از ۱۵ میلیون نفر در سال 8۴ به 18 میلیون نفر در سال ۸۵ افزایش یافته، تعداد سالنهای مجهز به سیستم صدای دالبی از ۱۴ سالن به 28 سالن افزایش پیدا کرده و تعداد سینماهای مجهز به سیستم فروش مکانیزه از 7 سالن به ۲۶ سالن رسیده است.
در امر صدور پروانه ساخت در سال ۸۵، 99 مورد پروانه صادر شده است که ۱۶ مورد به کارگردانان فیلم اولی و ۶مورد به تهیه کنندگان اول اختصاص یافته است که ویژگی این امر ورود منابع انسانی جدید برای سینما بوده است.
وی یاد آور شد: کمک به اکران همزمان در 3۵ سالن در مناطق محروم، حمایت از تادیه دیون معوقه سینماگران در سال ۸۵ که بنا به برنامههای قبلی میبایست سال 87 خاتمه مییافت که با پیگیری و تلاش قابل توجه معاونت سینمایی این موضوع در سال 8۵ اجرا و تکمیل شد.
حمایت از تولید ۶77 فیلم کوتاه، اختصاص امکانات جدید فنی برای 30 دفتر از ۵7 دفتر سینمای جوان در کل کشور، آموزش هشت هزار نفر هنرجو در این دفاتر ، برگزاری اولین نشست اتحادیه فیلمسازان کوتاه جهان اسلام با حضور نمایندگانی از 10 کشور، راهاندازی جشنوارههای منطقهای سینمای جوان در سه نقطه از کشور با مرکزیت لرستان، کردستان و خوزستان، رشد 12 برابری حمایت از تولید 2۴3 فیلم مستند نسبت به سال۸۴، برپایی نخستین دوره اهدای جایزه شهید آوینی، صدور مجوز برای ۶70 عنوان فیلم در حوزه نمایش خانگی و همچنین خرید حقوق فیلم خانهای تمامی آثار سینمایی تولید شده در سالهای 8۴ و ۸۵ نشانگر عملکرد موثر و اجرای دقیق تکالیف معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری در حوزه وظایفش بوده است.
حیدری خلیلی اضافه کرد: نکته مهم و حائز اهمیت اینکه اجرای وظایف، تکالیف قانونی برنامه چهارم و نیز تکالیف و وظایف جدید از قبیل بازیهای رایانهای، اکران بینالمللی، ترغیب عرضهکنندگان محصولات نمایش خانگی برای عرضه ارزان فیلم در شبکه نمایش خانگی به قیمت 1000 تومان ، فراهم نمودن شرایط اکران همزمان در سطح کشور و ... در طول سال که برخی از هزینههای آن از قبیل فعالیتهای زیرساختی در بحث احداث سالن سینما، جایگزینی و توسعه تجهیزات بخش تولید و نمایش سینمای ایران، تبدیل سیستم نمایش سالنهای سینما به سیستم دیجیتال و از این قبیل بصورت سرمایهگذاری و برای یکبار خواهد بود و در حال حاضر به حدود ۶00 میلیارد ریال اعتبار در سال نیاز است که البته با توجه به نگاه مثبت موجود نسبت به سینما که لازم است به نحو مقتضی و با بررسی طرحهای ارایه شده از سوی معاونت امور سینمایی از سوی دستگاههای ذیربط و مساعدت دولت محترم و مجلس محترم شورای اسلامی حداقل بصورت مرحله به مرحله و در طول سالهای برنامه اعتبار لازم تدریجا، افزایش و در برنامه حمایت و گسترش سینمای ملی لحاظ شود.
یک دیدگاه بگذارید