مورگان اسپرلاک کارگردان مستند موفق و پرسروصدای حسابی چاقم کن(Super Size Me) که این فیلم را درباره عوارض استفاده مداوم از غذاهای «مک دونالد» ساخته بود٬ به تلویزیون بازمی گردد تا با یک سریال مستند عجیب، آدم های مختلف را به مدت یک ماه در موقعیت های ناآشنا قرار دهد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» این سریال 30 روز نام دارد و از 15 ژوئن از شبکه تلویزیونی FX پخش خواهد شد.
اسپرلاک در گفت و گو با رویتر گفت: یکی از قسمت های مورد علاقه من در این باره است که زندگی کردن به عنوان یک مسلمان در آمریکا چگونه است؟ کسانی که که به خاطر رنگ پوست، نژاد و مذهب شان هرروز به عنوان تهدیدی برای آزادی ما معرفی می شوند. ما همیشه با آنها سروکار داریم و هرروز درباره شان به عنوان تروریست می شنویم.
او در توضیح کاری که در این قسمت از سریال مستندش انجام داده گفت: ما یک مسیحی بنیادگرا را از ایالت محل زندگی ام ویرجینیای غربی که یک محافظه کار طرفدار صلح و هوادار مسیحیت برضد اسلام بود، از همسر و فرزندانش جدا کردیم و او رفت تا با یک خانواده مسلمان در شهر دیربورن در ایالت میشیگان زندگی کند. او مانند یک مسلمان لباس پوشید، مانند یک مسلمان غذا خورد و زبان عربی، تاریخ اسلام و اصول دین آنها را آموخت.
این مستندساز سپس در توضیح اتفاقی که برای این مسیحی افتاد، تغییر دیدگاه او نسبت به مسلمانان را معجزه آسا و شگفت انگیز خواند.
اسپرلاک در این مجموعه مستند هم مانند حسابی چاقم کن حضور دارد و در یک قسمت نشان می دهد که افراد کم درآمد چگونه زندگی خود را می گذرانند: سوال این است که زندگی با حداقل درآمد در آمریکا چگونه است؟ تلاش برای بقا با درآمد 15/5دلار برای یک ساعت کار که رقم مضحکی است، به چه چیزی شباهت دارد؟
او در این قسمت از سریال همراه با نامزدش به شهر کلمبوس ایالت اوهایو می رود، کار می کند و آپارتمانی می گیرد: من دو شغل پیدا کردم و به طور متوسط 16 یا 17 ساعت در روز کار می کردم. در بهترین حالت روزی نزدیک به 92 دلار به دست می آوردم که فاجعه بود.
آنها در هفته 35 دلار صرف خواروبار می کردند، ولی اسپرلاک می گوید که تنها به خاطر مهارت نامزدش می توانستند خوب غذا بخورند. الکس جمیسون نامزد اسپرلاک سرآشپزی است که به زودی کتاب رژیم گیاهی خود را که اسپرلاک پس از فیلمبرداری حسابی چاقم کن از آن بهره گرفت تا به وضعیت عادی بازگردد، منتشر می کند.
اما در همین حال موسسه ای که دفتر کار برای ساخت حسابی چاقم کن در اختیار اسپرلاک قرار داده بود تا درعوض در شرکت سازنده فیلم سهیم شود، با طرح شکایتی علیه او تقاضای 40 میلیون دلار غرامت کرد.
بیل کلی وکیل موسسه «شرکای کست آیرون» گفت موکلینش که دفتر کار و مشاوره تجاری در اختیار شرکت های تازه تاسیس می گذارند، اوایل سال 2002 در بیست و پنج درصد از سهم کمپانی اسپرلاک شریک شدند و این شکایت را به خاطر قصور در تقسیم سود علیه او مطرح کرده اند.
اسپرلاک گفته بود که مستندش پس از نمایش در 65 کشور به فروش 30 میلیون دلاری رسیده است، اما درعین حال افزوده بود که مبلغ کمی از این مقدار را به دست آورده، چون به گفته او بیشتر این مبلغ صرف پخش فیلم و دیگر هزینه ها شده است.
این شکایت در دادگاه عالی نیویورک مطرح شده است و وکیل اسپرلاک که در جشنواره کن حضور دارد، در اولین واکنش آن را بی اساس خوانده است.
یک دیدگاه بگذارید