میان اتحادیه فیلمسازان کوتاه مسلمان و جشنواره فیلم مستند الجزیره تفاهم نامه همکاری به امضا رسید.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم کوتاه تهران، شنبه بیست و سوم آبان ماه در جلسه ای که میان اعضای اتحادیه فیلمسازان کوتاه کشورهای مسلمان و جواد شمقدری معاون امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد طی تفاهم نامه ای قرار شد میان ناصر باکیده و عباس ارناوط، مدیر جشنواره فیلم مستند الجزیره همکاری به امضا رسید.
در این نشست جواد شمقدری معاون سینمایی وزیر ارشاد ضمن اشاره به اهمیت ایران در تمدن تاریخ بشری گفت: ایران کشوری است که دو بار در تمدن سازی در جهان نقشی اساسی داشته است و در حال حاضر نیز در مرحله ای دیگر از تجدید بنای تمدن اسلامی رسیده است.
وی افزود: انتظار از حوزه فرهنگی هنری و به خصوص سینما در این ارتباط بسیار زیاد است. فعالیت و مشارکت بیشتر اعضا اتحادیه فیلمسازان کوتاه مسلمان باید باعث شود که این اتحادیه به شکل گسترده تری حضور داشته باشد.
وی با اشاره به نبود سایر کشورهای مسلمان در این جلسه گفت: باید گفت در حال حاضر ما در یک جنگ نرم هستیم. در گذشته جنگ سخت بود ولی امروزه به سمت جنگ نرم پیش می رویم. در این زمینه شواهد و مصادیق زیادی وجود دارد و از جمله آن ساخت فیلم فتنه است.
جواد شمقدری در ادامه بیان داشت: ما باید دین اسلام و مفاهیم خود را خوب بشناسیم و آن را به جوانان خود بشناسانیم. ما باید در قالب فیلم مشاهیر و مفاخر اسلامی خود را به جهانیان معرفی کنیم.
وی ارتباط بیشتر میان اعضا اتحادیه را مهم دانست و گفت: باید میان اعضای این اتحادیه وحدت وجود داشته باشد و منافع مشترک اعضا نیز تعریف شود. باید بیماری های فرهنگی خود را بشناسیم و برای درمانش کاری انجام دهیم.
معاون سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن انتقاد از تقلید فیلمسازی از کشورهای غربی گفت: قرار نیست که ما مسلمانان به تقلید از غرب فیلم بسازیم. فیلم تقلیدی ناشی از تفکر تقلیدی است. برای رسیدن به سینمای مطلوب باید ساز و کارهای خود را پیدا کنیم و به تحرکات جبهه مقابل نیز توجهی نشان ندهیم.
وی افزود: برخی جوایز جهانی نباید ما را فریب دهد. کشورهای اسلامی باید خودشان را پیدا کنند. باید شیوه های جدید غرب علیه خود را بشناسیم و نبرد 33 روزه لبنان و 22 روزه غزه مصادیق این شیوه هاست.
وی ضمن بی اثر دانستن قدرت نظامی آمریکا در جهان امروز گفت: امروزه دیگر ناوهای هواپیمابر آمریکایی کارآیی ندارد. به همین دلیل برای انجام عملیات در وزیرستان پاکستان با هواپیمای بدون سرنشین می روند. امروزه دیگر ثابت شده است که نبرد نظامی آمریکا در جهان کارآیی ندارد.
وی افزود: هدف ما مسلمانان ساخت فیلم ارباب حلقه ها، هری پاتر و یا ماتریکس نیست. ما باید فیلم خودمان را بسازیم و این اولین هدف اتحادیه است.
کارگردان طوفان شن توانایی فیلمسازان مسلمان را بسیار بالا دانست و گفت: توانایی ساخت فیلم در اعضای اتحادیه موجود است و برای این منظور باید جامعه آرمانی خود را پیدا کنیم و ببینیم که این جامعه آرمانی چیست و ما قرار است به کجا برویم.
وی افزود: باید اخلاق، معنویت، عدالت، روح برادری، رفاه، محبت، مهرورزی و پیشرفت مهمترین اهداف سینمای مد نظر این اتحادیه باشد و ما به دنبال فیلم هایی باشسم که ما را به هدف برساند.
در ادامه این نشست جواد شمقدری پیشنهاد داد که هر سال شعاری برای این اتحادیه تعریف شود که دربرگیرنده اهداف این اتحادیه باشد.
وی اظهار امیدواری کرد که این اتحادیه آنقدر فعال شود که در میان کشورهای مختلف شناخته شود و به تولید فیلم بپردازد. به طوری که مجوز هر کشوری از این اتحادیه در سایر کشورهای اعضا معتبر باشد.
وی با اشاره به نقش مهم شبکه های تلویزیونی افزود: پس از تولید فیلم توسط این اتحادیه باید سعی شود که این تولیدات از شبکه های مختلف تلویزیونی به نمایش درآید.
وی با اشاره به جلسه ای که با وزیر ارشاد پیش رو دارد گفت: امیدوارم که اخبار خوشی را از ایران در آینده بشنوید و پس از رفتن از اینجا هم حرفی نزنیم و فقط فیلم بسازیم.
حبشی مسئول امور جشنواره های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در این جلسه حضور داشت اتحادیه فیلمسازان کوتاه مسلمان را یک تشکل بسیار مهم دانست و گفت: یکی از پایدارترین تشکل های موجود حال حاضر اتحادیه فیلمسازان کوتاه مسلمان است. خصوصا موضع گیری های به موقع این اتحادیه در زمانی که اسرائیل به فلسطینیان و غزه حمله کرد جای تقدیر و تشکر دارد.
وی افزود: از عوامل دوام و بقاء انجمن هایی که بر اساس اعتقاد اعضا شکل می گیرد، ایده هایی است که باید در آن تشکل ها صورت پذیرد و ضرورت خلق ایده های نو که باید این تشکل را از جغرافیای محدود به جغرافیای نامحدود برساند. امروز پیام این اتحادیه جهانی است زیرا که بر اساس پیام قرآن که جهانی است شکل گرفته.
ناصر باکیده مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران نیز جواد شمقدری را یکی از مهمترین حامیان این اتحادیه دانست و گفت: از اولین روزها که بحث فعالیت های اتحادیه فیلمسازان کشورهای مسلمان با ایشان مطرح شد این مدیر فیلمساز علاقه مند به آن شد و خصوصا خواهان ارتباط اعضا به صورت رو در رو بود که اعضا به تعامل برسند.
وی افزود: این چهارمین نشست اتحادیه در تهران است و به غیر از آن یک نشست هم در کابل در سال گذشته برگزار شده است.
وی در ادامه بیان داشت: با توجه به حضور 28 کشور، این اتحادیه از پتانسیل بسیار خوبی برخوردار است و امیدوارم که در آینده تعداد این اعضا افزایش یابد. نقطه مشترک تمام اعضا این اتحادیه اشتراک در قرآن کریم است که همه ما از آن پیروی می کنیم و هدف ما نیز انجام فعالیت های خدا پسندانه و انسان دوستانه است و این اشتراک به عنوان هویت اصلی این اتحادیه مد نظر است.
وی با اشاره به اساسنامه این اتحادیه گفت: پیرامون اساسنامه این اتحادیه و وظایفی که اعضا دارند در سه محور تعریف شده است. محور اول تبادلات فرهنگی و سینمایی است که تجربیات سینمایی خود را به یکدیگر منتقل کنیم. محور دوم تعامل در تولید فیلم های مشترک کوتاه و مستند است که این کشورها با یکدیگر همکاری کنند. محور سوم عرضه و نمایش آثار کوتاه کشورهای اسلامی است.
وی افزود: اولین قدم های عرضه و نمایش جشنواره ای که به صورت ریشه ای و اصولی باشد برداشته شده است و برگزاری جشنواره فیلم زیتون نخستین گام بود.
وی خواهان کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این اتحادیه شد و گفت: اول برای کمک معنوی از معاونت سینمایی تقاضای مساعدت دارم و دوم برای کمک مالی به این اتحادیه. چون ما اعتقاد داریم که جمهوری اسلامی ایران خواستگاه جهان اسلام است.
در ادامه این جلسه سایر اعضای اتحادیه به بیان دیدگاههای خود پرداختند و در ابتدا مصطفی ابراهیم محمد مدیر عامل شرکت فیلمسازی ذریاب سودان به بیان کارهای مهم این اتحادیه پرداخت و گفت: مهمترین کار اتحادیه برگزاری جشنواره فیلم زیتون بود که هم زمان در سه کشور برگزار شد و تبلیغات بسیار خوبی روی آن صورت گرفت.
وی افزود: هنوز کمبودهایی در این اتحادیه وجود دارد که امید است با تعامل و همفکری اعضا برطرف شود.
در ادامه جلسه لساد بن نوری جموسی استاد رشته سینمای دانشگاه سفاکس تونس ضمن رویا دانستن تشکیل چنین اتحادیه ای گفت: تشکیل این اتحادیهای در ابتدا به صورت یک رویا بود. ولی خوشبختانه امروز به حقیقت پیوسته است.
وی افزود: مهمترین هدف این اتحادیه باید این باشد که سعی شود کشورهای دیگر و اعضای بیشتری به آن جذب شوند. ما همه فرزندان اسلام هستیم و وقایع غزه و کشتار مسلمانان باید به گوش جهانیان برسد و در این راه سینما بهترین وسیله است.
وی در ادامه بیان داشت: کار ما و هدف ما سخت است ما باید سعی کنیم در جشنوارههای کشورهای مختلف حضور داشته باشیم و صدای خود را به گوش جهانیان برسانیم.
در ادامه نشست عباس ارناووط مدیر تولید شبکه مستند الجزیره و دبیر جشنواره مستند الجزیره بیان داشت: انجمن سینمای جوانان ایران انجمن بزرگی است و می تواند کمک زیادی به رشد این اتحادیه داشته باشد.
وی افزود: تشکیل این اتحادیه مصداق آن ضرب المثل است که باید شمعی روشن بماند تا در ظلمت نمانیم. برخی کشورهای متأسفانه دیدگاهی مثبتی به این اتحادیه ندارند و باید این دیدگاه را تغییر داد. به نظرم بهترین کمک به این اتحادیه انجام کارهای مشترک است و خصوصا ساخت فیلم مشترک است.
علی ظاهر مدیر انجمن هنرمندان لبنان نیز ضمن با اهمیت دانستن حضور ایران در این اتحادیه گفت: در حال حاضر تنها کشوری که از این اتحادیه حمایت می کند جمهوری اسلامی ایران است. در حال حاضر باید پرسید سایر کشورهای اسلامی کجا هستند؟
وی افزود: من هم پیشنهاد می کنم که برنامه این اتحادیه را به گوش سران کشورهای اسلامی برسانید. این اتحادیه از جمله سازمان های اسلامی به شمار می رود و مسئولیت بزرگ بسیاری از کشورهای مسلمان حمایت از آن است.
در پایان دکتر زهیر ساتی مسئول دفتر سینمای جوانان ایرانی سودانی به بیان گزارشی از فعالیت های این دفتر پرداخت و گفت: این دفتر از انجمن سال گذشته به راه افتاد و با تفاهم نامه ای که انجام شد دفتر سینمای جوان در سودان افتتاح شد.
وی افزود: در ابتدا جشنواره فیلم زیتون تبلیغ بسیار خوبی برای این دفتر بود. بعد از آن تعداد زیادی از استادان و هنرجویان عضو این انجمن شدند و در حال حاضر 45 نفر از اساتید در سودان عضو این انجمن هستند.
وی در ادامه بیان داشت: یکی از کارهای مهم انجمن طی این مدت برگزاری کارگاه آموزشی بوده است که در آن 24 نفر حضور داشتند. در ابتدا کسی باور نمی کرد که سینمای ایران که بسیار قدرتمند و مطرح است در خارطوم حضور داشته باشد.
گفتنی است در این جلسه با پرداخت مبلغ 60 هزار دلار کمک به اتحادیه فیلمسازان کوتاه مسلمان از سوی معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موافقت شد و جواد شمقدری افزود: در جلسه ای که طی دو روز آینده با وزیر ارشاد دارم سعی خواهم کرد که کمک های بیشتری را برای این اتحادیه با مساعدت ریاست جمهور محترم جناب آقای محمود احمدی نژاد جذب کنم.
در پایان این جلسه تفاهم نامه ای میان ناصر باکیده رئیس اتحادیه فیلمسازان کوتاه مسلمان و عباس ارناووط مدیر جشنواره فیلم مستند الجزیره به امضا رسید.
همچین از سوی جواد شمقدری معاون سینمای وزیر ارشاد هدایایی به اعضا این اتحادیه داده شد.
یک دیدگاه بگذارید