«موزه سینما» آماری از نخستین دعوت بینالمللی از سینمای ایران در سال 131۶ و نیز اولین جوایز کسب شده توسط سینماگران ایرانی در جشنوارههای برونمرزی را منتشر کرد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی موزه سینما، نخستین دعوت از سینمای ایران برای حضور بین المللی در سال 131۶ به وسیله جشنواره ونیز صورت گرفت. این موضوع در نامه وزیر کشور وزارت داخله به نخست وزیر وقت مطرح شده است.
در بخشی از این نامه آمده است: وزارت امور خارجه اشعار میدارند سفارت ایتالیا شرحی به وزارت معزی الیها نوشته و از طرف رئیس نمایشگاه بینالمللی سینماتوگراف دولت شاهنشاهی را دعوت به شرکت در ششمین نمایشگاه بین المللی سینماتوگراف که در ماه اوت 1938 در ونیز تشکیل خواهد گردید نمودهاند این نامه که در موزه سینما موجود است میافزاید: وزارت داخله تصور نمیکند ضرورت داشته باشد که دولت شاهنشاهی در این نمایشگاه شرکت نماید و وسایل آن را هم نداریم.
نخست وزیر وقت نیز در حاشیه نامه نوشته است: جواب داده شود دولت ایران مایل به شرکت در این کنفرانس نیست به زبانی عذرخواهی شود.
بر این اساس، نخستین حضور بینالمللی سینمای ایران در سال 13۴0 و با شرکت در بیست و ششمین جشنواره ونیز صورت گرفت.
در این جشنواره نخستین جایزه بینالمللی سینمای ایران یعنی مدال برنز بخش مستندهای کوتاه به فیلم یک آتش به کارگردانی ابراهیم گلستان تعلق گرفت.
پس از آن و به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، سینمای ایران بیش از 1۵بار در جشنواره ونیز حضور یافته و جوایز متعددی را کسب کرد.
برخی از جوایز موجود در موزه سینما، به شرح زیر است:
لوح نقره ای سی و دومین جشنواره ونیز برای فیلم گاو (داریوش مهرجویی) در سال 1971 نشان طلایی پنجاه و دومین جشنواره ونیز برای فیلم دت یعنی دختر (ابوالفضل جلیلی در سال 199۵)
جایزه انسان- سینما-طبیعت در پنجاه و پنجمین جشنواره ونیز برای فیلم سکوت (محسن مخملباف در سال 1998)
اولین شیر طلایی تاریخ سینما در پنجاه و هفتمین جشنواره ونیز برای فیلم دایره (جعفر پناهی) در سال 2000
جایزه انجمن ملی منتقدین ایتالیا (ایسوما) در پنجاه و هفتمین جشنواره ونیز برای فیلم روزی که زن شدم (مرضیه مشکینی) در سال 2000
جایزه جوانترین فلیمساز جهان در شصتمین جشنواره ونیز برای فیلم لذت دیوانگی (حنا مخملباف) در سال 2003
یک دیدگاه بگذارید